Ψυχολογικά

Το σύστημα της μονογονεϊκής επιμέλειας

Ένα άρθρο του Ψυχολόγου - Ψυχοπαιδαγωγού, Οικογενειακού Θεραπευτή Λάμπρου Κερεντζή που με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τώρα μας εξηγεί το "ΜΑΖΙ", το γιατί το παιδί "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ".

Παθαίνουν Κατάθλιψη οι χωρισμένοι πατέρες που δεν βλέπουν αρκετά τα παιδιά τους;

Η Κοινή Ανατροφη είναι η μόνη λύση που μπορεί να πολεμήσει την κατάθλιψη του χωρισμού,

Ψυχολογιοποιηση

Γιατί αυτοί που μας ακούνε αντί να διαφωνούν αντιδρούν αποδομώντας μας. Από παλιά...

Στερεότυπα

Γιατί όσοι διαμορφώνουν πολιτικές, εκδικάζουν διαφορές ή συμμετέχουν σε νομοθετικά όργανα προσπαθούν αλλά δεν μπορούν ν' ακούσουν.

«Να φτύσω το γάλα της μάνας μου…»

Αφούι τόσες αλήθειες δεν ακούγοντα με επιστημονική, με ευπρεπή, με συμβατική γλώσσα, μπορεί ν' ακουστουν με την ιδιόμορφη γλώσσα του κειμένου που δόθηκε σαν απάντηση κάποιου από τα πολλά άσημα τιποτένια άρθρα που δημοσιεύονται για να κρατώνται τα προσχήματα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Ποιοι είναι οι δύο παράγοντες που αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα ενός υγιούς και ευτυχισμένου μέλλοντος για τα παιδιά μετά το διαζύγιο;

Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή – Shared Parenting 2017 : Ένα Ορόσημο.

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Huffigton Post και δίνει το στίγμα του σκοπού και της σημασίας της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα επιστημονικής διοργάνωσης με θέμα την κοινή ανατροφή παιδιών.

Έρευνα: Τι ποσοστό Ελλήνων αντρών “κακοποιούνται” από τις γυναίκες τους;

Νέα πρωτιά στην Ευρώπη της Ελλάδας. Αυξάνονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Και οι άντρες πέφτουν θύματα κακοποίησης και μάλιστα η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στη βία κατά των ανδρών.

Όταν μιλάμε για την ανατροφή των παιδιών, δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα,

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΤΙΜΕ τον Οκτώβριο 2016 επ' ευκαιρία του πολυσυζητημένου διαζυγίου Τζολί - Πητ. Η Τζολί ζητάει αποκλειστική επιμέλεια αντίθετα με αυτό που συνηθίζεται να συμφωνείται.

Ομιλία καθηγήτριας Αναστασίας Καλαντζή Αζίζι στην ημερίδα της 21ης Μαίου 2016

Η ομιλία με την οποία άνοιξε την ημερίδα η καθηγήτρια Αναστασία Καλαντζή Ασίζι