Προτάσεις Νόμων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Σ. ΚΟΝΤΟΝΗ

Όλο το σχέδιο νόμου που έχουμε προτείνει στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και οι θέσεις του Συλλόγου Συνεπιμέλεια κατά τη συνάντηση του με τον κ. Σ. Κοντονή της 3ηςΣεπτεμβρίου 2017.

ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΑΣ

Παραθέτουμε σύγχρονες επιστημονικές μελέτες υπέρ της συνεπιμέλειας που έχουν αξιολογηθεί επιστημονικά ως προς τη μεθοδολογία τους από ανεξάρτητο ερευνητή και έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά που διαθέτουν επιστημονική επιτροπή. Προσκαλούμε όποιον έχει ανάλογες μελέτες κατά της συνεπιμέλειας - κοινής ανατροφής να τις δημοσιοποιήσει.

Συνεπιμέλεια: Συγχύσεις και πραγματικότητες

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ΕΦΣΥΝ σε απάντηση της απάντησης που έδωσε ο εφέτης κ. Παπαγεωργίου στο άρθρο του καθηγητή Β. Φούσκα με τιτλο "ο σεξισμός καλά κρατεί"

«Σέρνεται» 12 χρόνια το νομοσχέδιο για συνεπιμέλεια

ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο οπισθόφυλο της εφημερίδας Καθημερινή της 6ης/7/2017.

Συνεπιμέλεια: 4125 παραβιάσεις επικοινωνίας με τα τέκνα, μόνο το 2016! Τι αναφέρουν από τον Σύλλογο «Συνεπιμέλεια»

Ένα σημαντικό άρθρο από το Πρώτο Θέμα στο απόηχο της παγκόσμιας ημέρας κατά της γονικής αποξένωσης

25η Απριλίου, η παγκόσμια ημέρα ΚΑΤΑ της Γονικής Αποξένωσης – Parental Alienation Syndrom

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Συνεπιμέλεια κατά της Γονικής Αποξένωσης. Καλείστε όλοι να συμμετέχετε.

κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο ψυχικής υγείας η πρόταση νόμου για την συνεπιμέλεια

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έφθασε στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τη ψυχική υγεία με την οποία προτείνεται να ψηφιστεί ως ποχρεωτική την κοινή ανατροφή των παιδιών που οι γονείς τους δεν ζουν πια μαζί. Την κατέθεσαν οι βουλευτές Α. Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), Γ. Αμυράς (Ποτάμι) και Γ. Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων). Επικροτούμε την προσέγγιση των βουλευτών , η κοινή ανατροφή είναι ζήτημα ψυχικής υγείας και αναμένουμε τη στάση του κ. Υπουργού

Η ομιλία του κ. Ε. Ξηνταρόπουλου, εκπροσώπου του κ. Κ. Παπαϊωάννου Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Υπουργείου Δικαιοσύνης

Θα ήθελα κατ” αρχάς να χαιρετίσω και να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν σήμερα αυτή την ημερίδα. Μάλιστα πρέπει να επισημάνω την αρτιότητα της διοργάνωσης αλλά και την διεπιστημονική αλλά και διακομματική εκπροσώπηση, στοιχεία τα οποία αναντίρρητα διευκολύνουν και κάνουν εφικτό ένα ανοικτό και ειλικρινή δημόσιο διάλογο.   Όπως γνωρίζετε, η [...]

Τι είπε ο Α. Λοβέρδος κατά την συζήτηση της από 2 Φεβρουαρίου 2017 ερώτησης του στη Βουλή.

Ολόκληρο το κείμενο της αγόρευσης του βουλευτή Α. Λοβέρδου στην Βουλή κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σ. Κοντονή.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ

Ένα άρθρο της Ντίνας Δασκαλοπούλου με την ιδιαίτερη βαρύτητα του ότι γράφτηκε μία μέρα πριν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής απαντήσει στη Βουλή σε ερώτηση που έκανε ο κ. Α. Λοβέρδος. Στη συνέχεια παλαιότερων άρθρων της ίδιας δημοσιογράφου και στην ίδια εφημερίδα, επιβεβαιώνεται ό τι οι μεγαλύτερες εφημερίδες όλων των πολιτικών παρατάξεων τάσσονται υπέρ της πρότασης νόμου για την συνεπιμέλεια που πρέπει να κατατεθεί.