Η κοινή ( ; ) επιμέλεια στην Ελλάδα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΕΚΝΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ

Υποδειγμα συμωνοιυ κοινής επιμέλειας τέκνων που μπορεί να υπογραφεί ενώπιον Συμβολαιογράφου δεδομένου ότι αντίστοιχα συμφωνα εγκρίονται από τα Δικαστήρια. Το προετοίμασε η επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής - Σύλλογος Συνεπιμέλεια.

Συνεπιμέλεια – Τα Παιδιά Του Αρμαγεδδώνα: Δύο σταθερές κατοικίες, δύο γονείς

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο fouit.gr και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση όπως έχει στην Ελλάδα.

Απόφαση-σταθμός για την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα

Μια απόφαση που δημοσιεύθηκε σαν κάποιο θετικό βήμα αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δικαιολογία υπό τη πίεση της κοινής γνώμης που θέλει να εξορθολογικεύσει το κακοποιτικό νομολογιακό έθιμο της αποκλειστικής επιμέλειας.

Ψυχολογιοποιηση

Γιατί αυτοί που μας ακούνε αντί να διαφωνούν αντιδρούν αποδομώντας μας. Από παλιά...

Και άλλη απόφαση χρονικού μερισμού της επιμέλειας

Και άλλη απόφαση που ακολούθησε την 60/2017 για χρονική εναλλαγή στην επιμέλεια που εκδόθηκε κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

«Να φτύσω το γάλα της μάνας μου…»

Αφούι τόσες αλήθειες δεν ακούγοντα με επιστημονική, με ευπρεπή, με συμβατική γλώσσα, μπορεί ν' ακουστουν με την ιδιόμορφη γλώσσα του κειμένου που δόθηκε σαν απάντηση κάποιου από τα πολλά άσημα τιποτένια άρθρα που δημοσιεύονται για να κρατώνται τα προσχήματα.

Έχει επιλεκτική μνήμη ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής

Για τη ταυτότηταφύλου θυμηθηκε ανθρώπια δικαιώματα, διεθνές δίκαιο και την πρακτική των ξένων χωρών. Αυτά δηλαδή που ξέχασε μιλώντας για την συνεπιμέλεια. Γιατί άραγε;

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Πρωτοβουλία για την αλλαγή στα της επιμέλειας των παιδιών, άρθρο της Αφροδίτης Ερμίδη στο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ της 17ης/9/2017

Χρειάζεται βαθύτερη προσέγγιση στην ούτως ή άλλως ορθή επισήμανση ενός μείζονος κοινωνικού ζητήματος.

Προτρέπουμε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα η δημοσιογραφική έρευνα στη συνέχεια του δεύτερου άρθρού ΔΙΑΥΓΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ της κυρίας Α. Σπανού στην Εφημερίδα Athensvoice. Τα πολύ καλά άρθρα της κυρίας Α. Σπανού πρέπει να ολοκληρωθούν με την παρουσίαση του νομικού τεκμηρίου υπέρ της κοινής ανατροφής με ίσο χρόνο. Ακολουθεί το κείμενο του άρθρου της κυρίας Σπανού.

Διαζύγια – Υπέρ αντρών

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ATHENS VOICE