Αποφεύγει η κυβέρνηση να ρυθμίσει την συνεπιμέλεια τέκνων

Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική εφημερίδα Ysterografo.gr

19/2/2017

Για το πρωτότυπο πιέσατε ΕΔΩ

    Αποφεύγει η κυβέρνηση να ρυθμίσει την συνεπιμέλεια τέκνων – Ysterografo News

     Με αναχρονιστικές θέσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής να απαντήσει σε ερώτηση του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου για την εκκρεμότητα του μείζονος κοινωνικού θέματος της συνεπιμέλειας τέκνων διαζευγμένων γονέων. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος επεσήμαινε στην ερώτησή του ότι υπήρχε διαβεβαίωση από τον προκάτοχο του κ. Κοντονή ότι θα κατετίθετο σχετική ρύθμιση που θα επέλυε το κρίσμο αυτό ζήτημα, ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν αναφέρθηκε σε ρύθμιση αλλά, στην απάντησή του, αφού θεώρησε ότι η καλύτερη λύση είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες κατ’ αυτόν είναι τέλειες, ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα το έχουν οι ανεύθυνοι γονείς που αντιδικούν για τα λεφτά!!! Ουδόλως δε αναφέρθηκε στο θέμα του χρόνου επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά και αρκέστηκε στην αναμονή του πορίσματος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, για το θέμα της συνεπιμέλειας, τον Μάρτιο.

     Σημειώνεται ότι αφορμή για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου αποτέλεσαν τα πολλά οικογενειακά δράματα, που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί το ισχύον πλαίσιο με το πρόβλημα στο θέμα της συνεπιμέλειας τέκνων, κυρίως σε βάρος των ίδιων των ανήλικων παιδιών, Στην ερώτησή του ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ιδιαιτέρως ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2016 έχει καλέσει το υπουργείο να δώσει λύσεις στο θέμα, τονίζοντας ότι ο προηγούμενος υπουργός (ο Νίκος Παρασκευόπουλος) διαβεβαίωνε ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου θα κατέθετε σχετική ρύθμιση. Προφανώς λόγω της παρέλευσης του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, ο κ. Λοβέρδος επανήλθε για να μάθει πότε οι σχετικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν στην Βουλή.

Απόψεις Επισκεπτών ( 3 )

  1. Μιχαήλ

    Συγγνώμη ρε παιδιά…γτ το τυραννάμε τζάμπα… και δεν πηγαίνουμε όλοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων…? Αφού υπάρχει ψήφισμα (2079/2015) το οποίο μεταξύ άλλων καλεί τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. να εναρμονιστούν με την εισαγωγή της κοινής επιμέλειας. Απορώ γιατί δεν έχουμε κινηθεί ακόμη μαζικά με συλλογή υπογραφών. Και αν αποφασίσει το Ε.Δ.Α.Δ την εισαγωγή κοινής επιμέλειας οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ας το αγνοήσουν. Θα κινηθούμε εκ νέου με μαζική προσφυγή στο ανωτέρω Δικαστήριο. Απλά τα πράγματα. Παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Πρόκειται για τα παιδιά μας. Αξιότιμοι γονείς πρόκειται για αθώες ψυχές.

    Reply
  2. konstantinos

    γιατι αραγε η κυβερνηση αποφευγει να νομοθετηση για αυτο το τοσο φλεγον ζητημα που κατακαιει χιλιαδες πατεραδες σ αυτη τη δισμοιρη χωρα ..ενω το συμφωνο συμβιωσης μεταξυ των ομοφυλοφιλων τακα τακα το ψηφησε εν μια νυκτι και θα μπορουν να υοθετουν παιδακια δυο αντρες και να τα μεγαλωνουν ….φυσιολογικα….ενω ενας δισμοιρος χαροκαμενος πατερας δεν μπορει λεει…να εχει το παιδι το πανω απο 4 ημερες μηνιαιως..διοτι ετσι ειθιστε…αυτη ειναι η κοινωνια που προαγετε κυριοι πολιτικοι και δικαστες;;;ευγε…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *