ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕI Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ (ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ 1989) ;

     Επί Χούντας είχε καταγγείλει η Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μόνο και μόνο για ν’ αποφύγει τον διεθνή έλεγχο για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έκανε.

        Αυτό μόνο υπολείπεται να κάνετε κύριε Υπουργέ…

     Μετά την απάντησή σας στη Βουλή της 16ης/2//2017 με τη πρόσφατη συνέντευξή σας επιβεβαιώνετε την παραβατική στάση σας από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

          Είπατε :

Δείτε το άρθρο ΕΔΩ   ΕΦΣΥΝ ΤΗΣ 14ης Μαρτίου 2017

• Τι θα γίνει με το πρόβλημα της συνεπιμέλειας; 

Το εξήγησα αυτό και στη Βουλή. Είναι μια λάθος νομική προσέγγιση και όσοι τη λένε μπερδεύουν τη γονική μέριμνα με την επιμέλεια. Ο νόμος λέει ότι η γονική μέριμνα ασκείται και από τους δύο γονείς. Αυτό περιλαμβάνει την εκπροσώπηση του παιδιού, τη διαχείριση της περιουσίας του και την επιμέλεια.

Αυτά τα τρία πράγματα τα ασκούν από κοινού οι γονείς. Οταν χωρίζουν οι γονείς ένας κλάδος, δηλαδή η επιμέλεια, ασκείται από έναν, αυτόν που θα κριθεί κατάλληλος από το δικαστήριο, και ο άλλος παίρνει το δικαίωμα της επικοινωνίας.

Η επιμέλεια είναι η ρύθμιση των καθημερινών βιοτικών αναγκών του παιδιού. Σε ποιο σχολείο θα πάει, πού θα μείνει κ.λπ. Αυτό πώς θα το συναποφασίζουν οι δύο χωρισμένοι γονείς με το ζόρι;

Προσπαθείτε να μπερδέψετε το κοινό κύριε Υπουργέ;

 

Ποιά γονική μέριμνα, ποιά επιμέλεια;

 

Έχετε δύο γλώσσες κύριε Υπουργέ ; προς τα μέσα και προς τα έξω ;

 

    Προς τα μέσα ενδύεστε τη μεσαιωνική πανοπλία του αστικού κώδικα για να υπερασπιστείτε το κάστρο της γονικής μέριμνας και επιμέλειας ;

    Δεν υπάρχει αυτό το κάστρο κύριε Υπουργέ.

 

    Προς τα έξω στην Ελλάδα χρησιμοποιείται άλλη γλώσσα ;  Σε όλα τα διεθνή κείμενα και σε επτά νόμους που έχουν τελευταία θεσπιστεί * χρησιμοποιείται ο όρος “γονικές ευθύνες“. Οι γονικές ευθύνες των γονέων, είτε είναι παντρεμένοι είτε όχι, είτε συγκατοικούν είτε όχι, είναι κοινές και αδιάσπαστες. *( Α) π.δ. 80 / 2012 (ΦΕΚ Α 138 14.6.2012) Β) νόμος 4020/2011  (ΦΕΚ Α΄ 217/30.09.2011), Γ) Οδηγία 2010/18/ΕΕ του Συμβουλίου της 8ης Μαρτίου 2010 CELEX : 310L0018,, Δ) νόμος 3625/2007  Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία και παιδική πορνογραφία και άλλες διατάξεις , Ε) ΚΑΝ_ΕΟΚ 1347/2000: Διεθνής δικαιοδοσία, αναζήτηση και εκτέλεση αποφάσεων σε γάμο και μέριμνα τέκνων  ΣΤ) ΠΡΕΕ 0593/1995: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΑΣΕΩΣ CELEX Ζ) ΠΡΕΕ 0241/1992: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΑΣΕΩΣ CELEX )

     Και μας το κρύβετε.

 

     Ούτε λέξη δεν είπατε δημόσια για τη ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΡΘΩΠΟΥ, ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ.α.

     Γιατί κύριε Υπουργέ η κοινή ανατροφή των παιδιών  είναι προστατευόμενο δικαίωμα  του ανθρώπου και του παιδιού. Και εσείς επιμένετε στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

     Τι μας λέτε : η ανατροφή του παιδιού (επιμέλεια) ανήκει στον ένα γονιό όταν αυτοί χωρίσουν (μητέρα). Και ο πατέρας και η μητέρα θα διοικούν μαζί την περιουσία του παιδιού και θα κάνουν δίκες στο όνομά του παιδιού.

     Κοροϊδεύετε το κοινό κύριε Υπουργέ ;

    Με δογματικό και αλαζονικό τρόπο χωρίς καν να μπαίνετε στη διαδικασία ν’ αναλύσετε αυτά που σας δίνουμε, δεν ακούτε. Η δύναμη του στερεότυπου κρατάει τα αυτιά σας κλειστά.

     Αυτά που λέμε είναι σαν να μη τα λέμε. Αλαζονικά θεωρείτε ότι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια.

     Αφού δεν ακούτε αυτά που σας λέμε, πείτε μας εσείς, σε ποιες επιστημονικές μελέτες, σε ποιο διεθνές κείμενο, στο δίκαιο ποιας άλλης χώρας, βρήκατε αυτά που λέτε;

     Ξέρετε ότι αυτά που λέτε είναι αναχρονιστικά και μας φέρνουν 75 χρόνια πίσω. Αλλά τότε η οικογένεια δεν ήταν η ίδια, ο ρόλος του πατέρα δεν ήταν ο ίδιος, δεν υπήρχαν οι διεθνείς συμβάσεις.

     Έτσι όπως λειτουργείτε, έρχεστε αντιμέτωπος με το λάθος και κλείνεστε πιο πολύ και επιμένετε ακόμα περισσότερο. Επιπλέον θα γίνετε επιθετικός γιατί νοιώθετε ότι απειλείται αυτό που έχετε στο μυαλό σας και ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από την απειλή είναι το να κάνετε επίθεση.

    Προβλέπουμε ότι δεν θα κατεβάσετε για ψήφιση την τροπολογία μας που μεγάλη μερίδα βουλευτών απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα θα προτείνει στη Βουλή.

     Κύριε Υπουργέ με μια τέτοια στάση μας αναγκάζετε να ζητήσουμε προστασία από τα  διεθνή όργανα ελέγχου γιατί θίγετε προστατευόμενα δικαιώματα Ελλήνων και Ελληνοπαίδων.

Απόψεις Επισκεπτών ( 7 )

  1. Μιχαήλ

    Εννοείται ότι το ψήφισμα θα αφορά την κοινή επιμέλεια και μόνον αυτή..τα άλλα είναι επιλογές του ελληνικού λαού..

    Reply
  2. Μιχαήλ

    Παιδιά δεν έχει κανένα ψήφισμα στο avaaz…έψαχνα όλη μέρα…εκτός και αν το βγάλανε..μου φαίνεται θα φτιάξω εγώ ένα και τον τίτλο που θα βάλω θα το δημοσιεύσω στο φόρουμ – facebook της συνεπιμέλειας. Οπότε τα μάτια σας 14!! ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΟΜΩς ΨΗΦΙΣΤΕ. ΜΕ 100 – 200 ΨΗΦΟΥΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    Reply
    1. Stavros Mantis

      Δήμητρά μου, και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, εγώ είμαι αποφασισμένος να το πάρω μέχρι τέλους… Βρείτε με στο Facebook και κάνετέ μου αίτημα φιλίας με αναφορά συνεπιμέλεια… κουράστηκα να αγωνίζομαι μόνος μου κόντρα στην τριτοκοσμική σας χώρα! Συγχωρέστε με αν προσβάλλω κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του πολιτισμένο άνθρωπο που δεν τον εκπροσωπεί ο όρος “τριτοκοσμικός” αλλά αν προσβάλλεστε, τότε καλά κάνετε και πρέπει να πολεμήσετε αυτόν που σας προσβάλλει… και αυτός δεν είμαι εγώ αλλά η ίδια σας η χώρα, οι νομοθεσίες της, οι πολιτικοί της και οι νοοτροπίες πολλών συμπατριωτών σας! Μην με παρεξηγείτε, είμαι Έλλην Κύπριος αλλά στην Κύπρο δεν ισχύουν τέτοιες νομοθεσίες… είπαν εκεί να εναρμονιστούν με τις διεθνείς συμφωνίες, αυτοί οι οπισθοδρομικοί βρωμοκύπριοι! Με πονάει πολύ όμως γιατί το παιδί μου έχει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΣΗΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΣΚΑΙΠ γιατί βρίσκεται όμηρος της μητέρας του και της οικογενείας της στην Αθήνα… εδώ και σχεδόν τρία χρόνια κρατά αυτή η ιστορία εξευτελισμού της αξιοπρέπειάς μου και η κατά κράτος καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού μου που μεγαλώνει χωρίς εμένα γιατί η μητέρα του είναι εξ Ελλάδος και ταμπουρώνεται πίσω από τους νόμους της Μητέρας Πατρίδας! Αν σας προσβάλλω, σημαίνει πως αγαπάτε την Ελλάδα και η Ελλάδα είναι τα παιδιά μας… ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση! Εγώ θα κινηθώ νομολικά εναντιον της Ελλάδος στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο… Το Avast είναι επίσης μια σκέψη για δημιουργία κινήματος που θα γνωστοποιήσει το θέμα και θα εκθέσει όλους αυτούς τους αχρήστους που κάνουν την Ελλάδα ρεζίλι διεθνώς… όποιος πιστός ας μου γράψει στο ΦΒ… ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

      Reply
      1. Stavros Mantis

        Στο ΦΒ έχω φωτογραφία με την κορούλα μου (απλά το αναφέρω για να μπορέσετε, όποιος θέλει, να στείλει αίτημα φιλίας) και ζω στην Ιταλία, Πάντοβα.

        Reply
  3. Ηλιας Ξακουστος

    Ανεβαστε ψηφισμα στο avaaz.org να μαζεψουμε χιλιαδες υπογραφες να τον διωξουμε κ να μαθει ο κοσμος την αληθεια!!!! Σας το εχω ξαναγραψει

    Reply
    1. Stavros Mantis

      Φίλε Ηλία, με όλο το σεβασμό για τη δουλειά που κάνουν τα μέλη του Συλλόγου Συνεπιμέλεια, μην περιμένεις να ειναι αυτοί που θα κινηθούν… ας το κάνουμε εμείς κι ας ζητήσουμε τη βιοήθεα τους για να συντάξουμε ένα καλό κείμενο/διάβημα… ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *