News247: Επιτυχής η εκδήλωση του «Συνεπιμέλεια τώρα»

XI6I0045XI6I0058δείτε το πρωτότυπο άρθρο πιέζοντας ΕΔΩ

09 Μαΐου 2017

 

 

  Μέσα σε μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών,  η εκδήλωση «Συνεπιμέλεια Τώρα».

 XI6I0063

Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες γονέων που αδικούνται και αποξενώνονται διαρκώς από το άδικο σύστημα ανάθεσης της αποκλειστικής επιμέλειας στον ένα γονέα μετά τον χωρισμό, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα τελευταία ερευνητικά και κοινωνικά δεδομένα σχετικά με τα θέματα της επιμέλειας των παιδιών.

 XI6I0070

     Κυρίαρχο ζήτημα ήταν η άνιση μεταχείριση γονέων από το νομολογιακό έθιμο της χώρας και όλες οι επιπτώσεις της εν λόγω τακτικής στα παιδιά.

 XI6I0065

      Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Νικόλαος Ξυδάκης – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πετρόπουλος -Υφυπουργός Εργασίας, Αννέτα Καββαδία – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ευαγγελίου -Υπεύθυνος του τομέα παιδείας της Ένωσης Κεντρώων, Μαρίνα Γραμματικοπούλου του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Το Ποτάμι, Έλενα Τζούλια – Νομική Σύμβουλος – Το Ποτάμι, Νότης Μαριάς  Ευρωβουλευτής & Πρόεδρος του Πολιτικού Κόμματος – «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Αναστασία Τσαμπαρλή Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

     XI6I0089

      Οι περισσότεροι καλεσμένοι τοποθετήθηκαν υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου στο συγκεκριμένο ζήτημα και τόνισαν την ανάγκη προσαρμογής των διεθνών συμβάσεων στο εσωτερικό δίκαιο. Τέλος, συμφώνησαν να ενταθούν οι προσπάθειες, προκειμένου να εφαρμοστούν οι βέλτιστες τακτικές για το συμφέρον των παιδιών.

 XI6I0113

 

 XI6I0083XI6I0078

 XI6I0108

 

        XI6I0098XI6I0053XI6I0045

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. Πήλιος ΣΤΑΥΡΟΥ

    Συγχαρητήρια.
    Ουσιαστική η συμβολή σας ,επιστημολογικά και επιστημονικά,στο θέμα αυτο στη σύγχρονη ελληνική ,κονωνική και οικονομική ,συγκυρία.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *