Αρνητικός ο Κοντονής στο θέμα της συνεπιμέλειας

Ysterografo News,   29.06.2017

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΙΕΣΑΤΕ ΕΔΩ

   Ο Σύλλογος Συνεπιμέλεια σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την βαθειά του λύπη για το περιεχόμενο της ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα της συνεπιμέλειας των τέκνων διαζευγμένων γονέων, ύστερα από σχερτική ερώτηση του κ. Α.Λοβέρδου.

   Ολόκληρη η ανακοίνωση

   Κατά τον Σύλλογο ο κ. Κοντονής προσπάθησε να τεκμηριώσει ξανά την αρνητική του θέση στο θέμα της συνεπιμέλειας τέκνων χωρισμένων γονέων προς απάντηση του κυρίου Λοβέρδου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις δηλώσεις του περί γονικής μέριμνας επιχείρησε να τεκμηριώσει ως ανύπαρκτες και ανούσιες τις αρνητικές εμπειρίες τόσων γονέων με τα δικαστήρια όπου εκεί προσπαθούν να κερδίσουν επί ματαίω λίγες ώρες παραπάνω με τα παιδιά τους.

   Προσπάθησε να πείσει, ο κύριος Κοντονής, ότι όποιος έχει την γονική μέριμνα έχει και την ανατροφή του παιδιού αλλά απέφυγε, βέβαια, να αναφέρει ότι η γονική μέριμνα χωρίς την επιμέλεια περιλαμβάνει μόνο περιουσιακά θέματα ή αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας! Όλα, μα όλα, τα υπόλοιπα όπως χρόνος ουσιαστικής ανατροφής, τόπος κατοικίας, εκπαίδευση και πολλά άλλα είναι εντέχνως τοποθετημένα μέσα στην σφαίρα της επιμέλειας.

   Έφερε ο κύριος υπουργός αόριστες αναφορές σε επιστημονικές τοποθετήσεις υπέρ της αποκλειστικής επιμέλειας αγνοώντας παντελώς τον ογκωδέστατο φάκελο που έχει καταθέσει προ πολλού στο γραφείο του ο σύλλογος Συνεπιμέλεια με ακαδημαϊκές επισκοπήσεις ερευνών παγκοσμίως που υποστηρίζουν την συνεπιμέλεια.

   Θεώρησε πρόβλημα το να μένει και στα δυο σπίτια το παιδί αλλά προφανώς δεν θεωρεί πρόβλημα να διανυκτερεύει το παιδί μόλις δυο βράδια τον μήνα με τον άλλο γονιό.

   Θεωρεί πρόβλημα την χιλιομετρική απόσταση που σχετίζεται με πιθανές διευθετήσεις κοινής επιμέλειας αλλά μάλλον δεν θεωρεί πρόβλημα τις μετακινήσεις παιδιών σε μακρινά προάστια από το σπίτι μόνο και μόνο επειδή πηγαίνουν σε συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο.

   Θεωρεί πρόβλημα την εναλλασσόμενη κατοικία και δεν αναφέρεται καθόλου στα πλεονεκτήματα αυτής αλλά δεν θεωρεί πρόβλημα ότι ο γονιός που δεν έχει την επιμέλεια παρά μόνο το «προνόμιο» της επικοινωνίας υποβιβάζεται παντού και στα μάτια του παιδιού του σε διασκεδαστή και σε τουρίστα των παιδικών χαρών!

Ο όρος «γονική αποξένωση» δεν έχει καμία θέση βέβαια στο λεξιλόγιο του μιας και το δικαστικό σύστημα της χώρας μας μεριμνεί για τα πάντα, λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι και το κάνει αυτό για τα τελευταία 34 χρόνια με τις ευχές κιόλας παλαιότερων καθηγητών του δικαίου και εφετών!

   Με λίγα λόγια, όλα καλά, όπως μας διαβεβαίωσε ο κύριος υπουργός παρατηρεί ο Σύλλογος Συνεπιμέλεια «γιατί όλοι εμείς μάλλον ζούσαμε σε έναν πλασματικό παρανοϊκό κόσμο και δεν είχαμε αντιληφθεί την τελειότητα της λειτουργίας του συστήματος που ο ίδιος υποστηρίζει!

   Εμείς και τα παιδιά μας σας ευχαριστούμε θερμά κύριε υπουργέ της αριστεράς».  

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *