Για τη συνέντευξη του Υπουργού κ. Κοντονή στο 947

ταμπελάκι2 (2)

Ο κ. Κοντονής έδωσε συνέντευξη στο News247 όπου μεταξύ άλλων είπε τα εξής :

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε, εν κατακλείδι, και στο ζήτημα της δικαστικής διαμάχης των γονιών για την επιμέλεια του παιδιού τους μετά από διαζύγιο, και εξέφρασε την άποψη ότι «αντί να μιλάμε για συνεπιμέλεια που με βάση το ελληνικό δίκαιο κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, γι αυτό και τα δικαστήρια είναι σταθερά στις αποφάσεις τους για την επιμέλεια στον έναν από τους δύο συζύγους, να δούμε πώς θα διασφαλίσουμε και πώς θα λειτουργήσει εξισορροπητικά το δικαίωμα της επικοινωνίας.

Γι′ αυτό το λόγο έχω πει και έχω ζητήσει να συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καταλήξει στην αναθεώρηση συγκεκριμένων διατάξεων του αστικού κώδικα για τον εξοπλισμό του δικαιώματος της επικοινωνίας με ένα πιο σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο ώστε να μη χρειάζεται εξαιτίας ενός προβλήματος που έχει να κάνει με την επικοινωνία, να μιλάμε για συνεπιμέλεια».

Δείτε το πρωτότυπο ΕΔΩ

      Πως και δεν υπάρχει στην Ελλάδα η συνεπιμέλιεια ; Αφού την έχουν οι γονείς μέσα στο γάμο, τι γίνεται μετά και την χάνει ο πατέρας ;

   Αφού το ελληνικό δίκαιο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο γιατί ο κ. Κοντονής δεν εισηγείται την μεταρρύθμισή του ; Όπως έκανε όταν ο νόμος δεν επέτρεπε τον γάμο προσώπων ιδίου φύλου…

     Δικαιολογίες χίλιες. Θα βρεί κανείς στην ιστοσελίδα μας τόσες και τόσες αναρτήσεις για νόμους του ελληνικού κράτους που επιβάλουν την συνεπιμέλεια.

    Η μόνη αλήθεια είναι των λεγομένων του κ. Κοντονή είναι ότι τα δικαστήρια είναι σταθερά στις αποφάσεις τους για την  ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στη μητέρα.

     Γιατί να τους εναντιωθεί ο κ. Κοντονής ;

     Έχει αδικαιολόγητα θεσμικά ανοίξει μέτωπο με το Συμβούλιο της Επικρατείας που ακυρώνει προχειροφτιαγμένους και κακότεχνους νόμους. Περισσεύει αυτή την εποχή στον κ. Κοντονή ένα μέτωπο με τον Άρειο Πάγο. Αυτό που θ’ανοίξει αν κάνει πως θίγει το κακοποιητικό νομολογιακό έθιμό της αποκλειστικής επιμέλειας.

     Η προσχηματικά παραχωρούμενη επικοινωνία είναι μία δικαιολογία για να εκλογικεύσει, να εξωραϊσει το κακό που κάνει με την αφαίρεση της επιμέλειας από τον ένα γονιό. Ας δώσει την επικοινωνία στον παππού, στον νονό, στον θείο. Αρκεί να μην πάρει από τον πατέρα την ανατροφή του παιδιού αλλά να τον αφήσει να την ασκεί ΜΑΖΙ με την μητέρα του.

     Όταν ένας υπουργός θέλει να ξεφορτωθεί, να μεταθέσει ένα πρόβλημα, συστήνει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Αν θέλει λύσεις και όχι αναβολές, ας καταθέσει προς ψήφιση ο κ. Κοντονής το σχέδιο νόμου που έχει ετοιμαστεί.

    Δεν το κάνει ο κ. Κοντονής με την δικαιολογία ότι έχει αντίθετη γνώμη. Όμως σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν ρωτάμε τη γνώμη κανενός αλλά εφαρμόζουμε την κοινή, πανανθρώπινη αλήθεια, την κοινή αντίληψη προστατευομένων δικαιωμάτων.

     Η δημοκρατία απειλείται αν παραβιάζονται η παγκόσμια κοινή αντίληψη περί προστατευόμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

     Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορεί ο κ. Κοντονής να πει ότι «εμείς στην Ελλάδα επιτρέπουμε στον αστυνομικό να σε ξυπνάει στο σπίτι σου κατά τη διάρκεια της νύχτας» δεν μπορεί να λέει ότι «κατά τη γνώμη του δεν επιτρέπεται η συνεπιμέλεια».

     Το ξέρει αυτό – ως υπουργός Δικαιοσύνης – ο κ. Κοντονής. Κατά τη δική μας γνώμη μικροπολιτικοί λόγοι τον οδηγούν στον ανίερο αυτό συμβιβασμό, την εξυπηρέτηση ενός δικαστικού κατεστημένου.

     Είναι μόνος του όμως σ’ αυτό, η κοινωνία των πολιτών είναι απέναντί του.

Για το σύλλογο Συνεπιμέλεια

Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής – CSP Greece

 9X6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *