Ισπανία : Οι δικαστές υποχρεώνουν τους διαδίκους να δεχθούν την εναλλασσόμενη κατοικία.

Όλοι ξέρουμε ότι η ισπανική κοινωνία κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε σχέση με τη δική μας.

 

Η κοινή ανατροφή – εναλλασσόμενη κατοικία προχωράει στην Ισπανία και νάλιστα η άδεια πατρότητας έχει ήδη φθάσει σε διάρκεια τις 8 εβδομάδες.

 

Πρόσφατα, τα δικαστήρια άρχισαν να υποχρεώνουν τους γονείς ν’αποδεχθούν την εναλλασσόμενη κατοικία των παιδιών τους.

 

Ένα άρθρο της The Telegraph  (δείτε τον σύνδεσμο ΕΔΩ) αναφέρει ότι ένας πατέρας δύο ανήλικων παιδιών  αρνείτο την επικοινωνία του Σαββατοκύριακου γιατί είε δυσκολίες στην επαφή με το μικρότερο παιδί. Το παιδί έπασχε από αναπηρία.

 

Η μητέρα δεν μπορούσε πια να τα βγάλει πέρα μόνη της αφότου έχασε την υποσστήριξη των γονέων της που είχαν αποβιώσει. Οι δυσκολίες επιτάθηκαν λόγω της εργασίας της που ήταν νοσοκόμα.

 

Έτσι ζήτησε την εναλλασσόμενη κατοικία για να μοιραστεί την ευθύνη ανατροφής των παιδιών.

 

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την αίτησή της και διέταξαν την εναλλασσόμενη κατοικία για να μοιραστούν τα βάρη της ανατροφής των παιδιών.

 

 Για τη δικηγόρο της μητέρας αυτή ήταν μια μεγάλη επιτυχία και μία απόφαση που θ’ αφήσει εποχή.

 

Για πρώτη φορά ένας πατέρας υποχρεώθηκε να δεχθεί την εναλλασσόμενη κατοικία. Η κοινή ανατροφή δεν είναι πια ένα δικαίωμα αλλά είναι μια ευθύνη, μια νομική υποχρέωση.

 

Στην πραγματικότητα δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Μια άλλη όμοια απόφαση που αφορούσε ένα παιδί 8 ετών δημοσιεύθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

 

Είναι προφανές, η Ισπανία προχωράει μπροστά !

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. Μιχαηλ

    Αυτα εδω να τα δουν οι εκαστοτε ελληνικες κυβερνησεις… Πιστευω οτι και εδω θα υιοθετηθει στο τελος…αν οχι αυτη η κυβερνηση…η επομενη πιστευω θα το εισαγαγει στο οικογενειακο δικαιο…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *