ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Γ. ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

Διατέλεσα από το 2006 συντονιστής γραφείου Αθήνας, στην συνέχεια πρόεδρος προσωρινού Δ.Σ. σωματείου ΓΟΝ.ΙΣ. Αθηνών, πρόεδρος Δ.Σ. Γονείς Πειραιά και νυν πρόεδρος Δ.Σ. του ΓΟΝ.ΙΣ Αθηνών.

Στην μέχρι τώρα εθελοντική μου δράση καταγράφονται ενδεικτικά τα ακόλουθα :

 • Η υποβολή και έγκριση των καταστατικών των σωματείων Χαλκίδας, Πειραιά, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και το καταστατικό  (το 2009) της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας Δίκτυο Παιδί ΓΟΝ.ΙΣ με προσωπικές μου δαπάνες.
 • Η σύλληψη και σύνταξη του σύμφωνου κοινής επιμέλειας.
 • Η υποβολή του αιτήματος που οδήγησε στην έκδοση εγκυκλίου για την συμμετοχή και των δύο γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Το άγνωστο σε πολλούς διάβημα προς τον ΟΗΕ και τις παρατηρήσεις πάνω στην τελευταία εθνική έκθεση που οδήγησε στην αναθεώρηση της άποψης των διεθνών οργάνων για την χώρα μας και τον συνήγορο του παιδιού να διατυπώσει  (2012) την ανάγκη διατήρησης της κοινής επιμέλειας προκειμένου να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τη Σύμβαση της Νέας Υόρκης (δικαιωμάτων του παιδιού).
 • Ο οραματισμός του Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων ΓΟΝ.ΙΣ Πειραιά που αποσκοπούσε στη στήριξη των γονέων με την εθελοντική συμμετοχή διακεκριμένων και έμπειρων μελών.
 • Η κατόπιν προσωπικής μου απόφασης και με αποκλειστικά προσωπικές μου δαπάνες και ευθύνη θέση σε λειτουργία του  ιστότοπου www.synepimelia.gr.

Ωστόσο σοβαρό κατά την εκτίμησή μου  ηθικής τάξεως ζήτημα, που ανέκυψε πρόσφατα, ανέδειξε ότι άλλοι βάζουν την ψυχή τους στους στόχους του Συλλόγου και άλλοι την ψυχολογία τους, γεγονός που μ’ αναγκάζει να αποχωρήσω από τα σωματεία ΓΟΝ.ΙΣ Αθηνών, ΓΟΝ.ΙΣ Πειραιώς και ΓΟΝ.ΙΣ Χαλκίδος. Παράλληλα ενημερώνω με την παρούσα τους συναδέλφους και συνεργάτες ότι περισσότερο από ποτέ θα συνεχίσω να εργάζομαι για τους σκοπούς του συλλόγου.

Γιάννης Παπαρρηγόπουλος

Δικηγόρος

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

 1. ΤΣΙΓΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ.Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΧΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 ΕΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚ 13.ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΩΣ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΝΟΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΩΝ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *