ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ  : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 24.9.2019

 

 

Αθήνα  24/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη συνεπιμέλεια των τέκνων!

 

Συνάντηση με τοπροεδρείο του Συλλόγου «Συνεπιμέλεια» Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο και Νικόλαο Γκόλτση είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς επιβεβαιώνοντας ότι παραμένει συνοδοιπόρος στον αγώνα που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη της εναρμόνισης τωνδιατάξεων του οικογενειακού δικαίου με το διεθνές σχετικά με την κοινή επιμέλεια τέκνων.

 

Το συμφέρον του παιδιού επιτάσσει η ανατροφή του να γίνεται και από τους δύο γονείς, εξασφαλίζοντάς του έτσι τους καλύτερους δυνατούς δείκτες ευημερίας.

 

«H ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους παραμένει μία επιτακτική ανάγκη σήμερα, είτε πρόκειται για αναγνωρισμένα παιδιά εκτός γάμου, είτε σε περίπτωση διάστασης / διαζυγίου», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς.

 

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι δύο γονείς δικαιούνται κοινή γονική μέριμνα, αλλά όχι κοινή επιμέλεια. Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της κοινής επιμέλειας. Αυτή η οπτική αποτελεί κυρίαρχη τάση στο σύγχρονο δυτικό κόσμο καθιστώντας υποχρεωτική τη νομική πρόβλεψη της συνεπιμέλειας του παιδιού και από τους δύο γονείς του.

 

Ο βουλευτής θα μεταφέρει στην κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης το επείγον του θέματος δεδομένου ότι χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν από το ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο της γονεϊκής αποξένωσης με κύριο θύμα το παιδί.

 

 

 

 

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 13 )

 1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

  Αγωνίζομαι το 2 ετών αγόρι μου να μεγαλώσει με κοινή επιμέλεια και αυτό έχει ως συνέπεια να έχω επικοινωνία με το παιδί μου εδώ και 11 μήνες δηλαδή δεν με γνωρίζει καθόλου. Η μητέρα του παιδιού μου την οποία παντρεύτηκα με γάμο προσπαθεί να με αποκόψει από το παιδί μου οριστικά Υπάρχει σε ισχύ Απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων για να έχω το παιδί κάποιες ώρες την εβδομάδα και διανυκτέρευση κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο δηλαδή δύο Σαββατοκύριακα το μήνα με διανυκτέρευση. Είμαι μεταξύ άλλων πτυχίων και MSc και εκπαιδευτικός . Εκτός από την γονική αποξένωση που έχει πετύχει προσπάθησε να αποτυπώσει στην μνήμη και την ανάμνηση του παιδιού ότι όταν ερχόταν ο πατέρας του να το πάρει [πάντα με την απαραίτητη συνδρομή της Άμεσου Δράσης διότι δεν εφαρμόζει η μητέρα την δικαστική απόφαση] υπήρχαν περιπολικά με φάρους αστυνομικοί και ακατάλληλο κλίμα.
  Μόλις γεννήθηκε το παιδί και το πήγαμε στο σπίτι μετά από 2 μέρες απαιτούσε να χωρίσουμε με συναινετικό διαζύγιο και να της δώσω την επιμέλεια του παιδιού.
  Αυτό συμβαίνει στα Χανιά Κρήτης το 2019
  Δε θα πάψω να είμαι πατέρας για το παιδί μου και να αγωνίζομαι για να εφαρμοστεί το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2015
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

  Reply
  1. Μιχαηλ

   Μην ανησυχεις αδερφε μου…θα σε σωσουμε…ο συλλογος κανει τα παντα για να περασει ενας ισχυρος νομος περι οικογενειακου δικαιου…αν θελει ο Θεος το 2020 θα κατατεθει….

   Reply
  2. Σωτήρης

   Και γω από Χανιά είμαι Της έδωσα την πλήρη επιμέλεια κατά το διαζύγιο.Βλεπω τα παιδιά μου κάθε μέρα αλλά κοιμούνται στο σπίτι της.Οταν βγει ο νόμος θα πατήσω πάνω του και θα τα παίρνω για όσο χρονικό διάστημα τα έχει και αυτή.Επιτελους να γίνουμε ίσοι γονείς.Και όχι μόνο να δίνουμε την διατροφή και όταν αργήσουμε μια μέρα να έχουμε μουρμούρα.Και μετά να δούμε πόσο πολλές από τις μαμάδες μπορούν να το αντέξουν αυτο

   Reply
 2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

  Αγωνίζομαι το 2 ετών αγόρι μου να μεγαλώσει με κοινή επιμέλεια και αυτό έχει ως συνέπεια να ΜΗΝ έχω επικοινωνία με το παιδί μου εδώ και 11 μήνες δηλαδή δεν με γνωρίζει καθόλου. Η μητέρα του παιδιού μου την οποία παντρεύτηκα με γάμο προσπαθεί να με αποκόψει από το παιδί μου οριστικά Υπάρχει σε ισχύ Απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων για να έχω το παιδί κάποιες ώρες την εβδομάδα και διανυκτέρευση κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο δηλαδή δύο Σαββατοκύριακα το μήνα με διανυκτέρευση. Είμαι μεταξύ άλλων πτυχίων και MSc και εκπαιδευτικός . Εκτός από την γονική αποξένωση που έχει πετύχει προσπάθησε να αποτυπώσει στην μνήμη και την ανάμνηση του παιδιού ότι όταν ερχόταν ο πατέρας του να το πάρει [πάντα με την απαραίτητη συνδρομή της Άμεσου Δράσης διότι δεν εφαρμόζει η μητέρα την δικαστική απόφαση] υπήρχαν περιπολικά με φάρους αστυνομικοί και ακατάλληλο κλίμα.
  Μόλις γεννήθηκε το παιδί και το πήγαμε στο σπίτι μετά από 2 μέρες απαιτούσε να χωρίσουμε με συναινετικό διαζύγιο και να της δώσω την επιμέλεια του παιδιού.
  Αυτό συμβαίνει στα Χανιά Κρήτης το 2019
  Δε θα πάψω να είμαι πατέρας για το παιδί μου και να αγωνίζομαι για να εφαρμοστεί το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2015
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

  Reply
 3. πατερας

  Η θέση του κ.Αμυρα υπέρ της συνεπιμελειας είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Αυτό τον τιμά. Εμείς του είμαστε υποχρεοι .Δυστυχώς όμως οι κυβερνήσεις είναι αποτελεσματικές και γρήγορες στο κακο.Φορους μνημόνια προανακριτικές σε μια νύχτα.!!
  Δυστυχώς το υπουργείο θα αργήσει να τελειώσει με την κοκορομαχια και οφθαλμός αντί οφθαλμού στο σκάνδαλο Novartis . Παπαγγελοπουλος Θάνου κτλ. Εμείς θα κάνουμε υπομονή μέχρι τότε. Λες και λίγη υπομονή έχουμε κάνει.

  Reply
 4. Γιώργος Κ.

  Η χώρα μας, παρά τα μεγάλα λόγια, έχει τραγική νομοθεσία όσο αφορά την ενδοοικογενειακή βία, όπου το 99.9% αφορά βία σε βάρος της γυναίκας. Άνω του 90% των περιπτώσεων είναι «ο λόγος μου ενάντια στον λόγο σου» και στο τέλος…αθώος ο κατηγορούμενος. Είτε καταγγελθεί, είτε ότι, η ενδοοικογενειακή βία οδηγεί στο διαζύγιο. Και τώρα πάμε κυριολεκτικά να «δώσουμε» με νόμο το 50% του χρόνου του παιδιού στον ΛΑΘΟΣ γονέα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΙ. Χίλια χρόνια ο πατέρας να μην δίνει διατροφή (γιατί αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που «τσούζει» τους κατά άλλα ευαίσθητους πατεράδες), παρά να συμβεί το επερχόμενο κακό. Τη διατροφή άλλωστε επικαλούνται και οι περισσότεροι εκ των φίλων που έχουν σχολιάσει παραπάνω.
  Και κάποια στιγμή, ακούμε στις ειδήσεις ότι την σκώτωσε…και πώς το έκανε αυτό…και δεν είχε δώσει δικαίωμα στη γειτονιά…και πέφτουμε (για άλλη μια φορά) από τα σύννεφα.

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *