Το Σύμφωνο Κοινής Επιμέλειας

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΕΚΝΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ

Υποδειγμα συμωνοιυ κοινής επιμέλειας τέκνων που μπορεί να υπογραφεί ενώπιον Συμβολαιογράφου δεδομένου ότι αντίστοιχα συμφωνα εγκρίονται από τα Δικαστήρια. Το προετοίμασε η επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής - Σύλλογος Συνεπιμέλεια.

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΔΙΚΗ (ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Για πρώτη φορά απόφαση τακτικής διαδικασίας διατάσσει την συνεπιμέλεια μετά το διαζύγιο.   Εκδόθηκε απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σε δίκη κατ’ αντιδικία η οποία δέχεται το σύμφωνο κοινής επιμέλειας τέκνου που υπεγράφη από τα δύο μέρη και υπεβλήθη στο Δικαστήριο περατώνοντας την δίκη με δικαστική απόφαση της τακτικής διαδικασίας που διατηρεί την κοινή επιμέλεια και των […]

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Μιά εισαγωγή σ’ αυτό που λέγεται “φιλικό διαζύγιο”. Μιλήστε μας για να μιλήσετε.

Βιωματική Εμπειρία : Το «nest housing» όπως το ζουν άνθρωποι που μας εμπνέουν

Τα παιδιά διατηρούν τον ζωτικό τους χώρο και οι γονείς εναλλάσσονται για να ζουν σε αρμονία με τα παιδιά.

Υπόδειγμα Συμφωνητικού Εξίσου Κοινής Επιμέλειας Τέκνων και Διαζυγίου

Το σχέδιο συμφωνητικού έλαβε υπόψη τις μεταβολές στην δικονομία του 2012 και τις νέες εξελίξεις όσον αφορά την εξίσου κοινή ανατροφή των παιδιών. Μη διστάσετε να ζητήσετε την εθελοντική βοήθειά μας για να το προσαρμόσετε στις ανάγκες της δικής σας οικογένειας.

Γονικός Χρονος και εναλασσόμενη κατοικία. Επιμέλεια : 10 κοινοί μύθοι

10 ερωτήσεις που προκαλούν σημαντικούς δημόσιους διαλόγους μεταξύ των δικαστών, των πολιτικών και των επιστημόνων της ψυχικής υγείας. Δυστυχώς δημιουργούν επίσης και μύθους και εσφαλμένες αντιλήψεις.

Κοινή επιμέλεια: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη;

Αν και παλιότερα, απορρίπτονταν εκ προοιμίου ως μία …αποδιοργανωτική ιδιορρυθμία, η από κοινού επιμέλεια των παιδιών συναντάται τελευταία όλο και συχνότερα στις διευθετήσεις τωνδιαζυγίων.

Η κοινή επιμέλεια είναι η πιο κατάλληλη οδός

Η κοινή επιμέλεια, εκτός από νομική υποχρέωση και δικαίωμα και των δύο γονέων, είναι καταλληλότερη για την ανατροφή των παιδιών και μπορεί να είναι λειτουργική και για τους δύο.

Για το σύμφωνο κοινής επιμέλειας

Η πρότασή μας: Οι γονείς να συμφωνήσουν να ασκούν από κοινού την επιμέλεια μετά την διάσταση και το διαζύγιο.Ο καθορισμός του τόπου κατοικίας του παιδιού, δηλαδή ο δήμος στον οποίο θα μένει. Χρόνος που θα διαμένει στο σπίτι του κάθε γονέα. κοινούς κοινωνικούς λειτουργούς. Θα συμφωνείται το ποσοστό και το ύψος συμμετοχής κάθε γονιού στις δαπάνες ανατροφής του παιδιού.

Νομική θεμελίωση του σύμφωνου κοινής επιμέλειας

επιτρέπονται οι συμφωνίες για την επιμέλεια και λαμβάνονται υπόψη από το δικαστήριο