Διεθνείς εξελίξεις

Οδηγία Ε.Ε. 2019/1158, 20 Ιουνίου 2019 : Άδεια Πατρότητας και Γονική Άδεια στον Πατέρα

Με την οδηγία 2019 / 1158 της ΕΕ εισήχθη η άδεια πατρότητας, γονική άδεια, άδεια φροντίδας, άδεια απουσίας του πατέρα για την ανατροφή του παιδιού καθώς και πληρωμή του εργαζόμενου πατέρα κατά τη χρήση των αδειών αυτών .    Με τον σαφέστερο τρόπο η οδηγία αναγνωριζει το δικαίωμα και των δύο γονέων στην από κοινού […]

Χρηματική ποινή 30.000 ευρώ σε μητέρα γιατί υπέσκαπτε τη σχέση του παιδιού με τον πατέρα του

.Πρόστιμο 30,000 ευρώ επεβλήθη σε Ιταλίδα λόγω του ότι κατέκρινε τον πρώην σύζυγο της μπροστά στον γιο τους και διότι απέτυχε στο να διευκολύνει μια «υγιή και κατάλληλη» σχέση μεταξύ τους.

Nέος νόμος στη Πολιτεία του Μιζούρι για να επιδικάζουν οι δικαστές κοινή επιμέλεια με ίσο χρόνο για τα παιδιά.

28 Αυγούστου 2016      Στις αρχές του 2009, ο Σκότ Μάγιερς αναλογιζόμενος τη τελική δικαστική ρύθμιση για τα παιδιά κατά την εκδίκαση του διαζυγίου του ένοιωσε ότι υπήρξε θύμα μιας προσχεδιασμένης αρπαγής.      Δεν επρόκειτο για τη διατροφή του παιδιού, ή τη διανομή της περιουσίας μεταξύ των συζύγων. Επρόκειτο για το χρόνο που […]

Πρόταση νόμου για κοινή ανατροφή στην Ιταλία

Νομοσχέδιο για την κοινή ανατροφή στην γειτονική Ιταλία.

Μεταρρύθμιση οικογενειακου δικαίου στη Δανία

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα μας πληροφορούν μέλη του ICSP από τη Δανία ότι ψηφίστηκε μεταρρύθμιση του οικογενειακου δικαίου για τη διπλή διεύθυνση κατοικίας του παιδιού και την ίση απολαυτή των κοινωνικών επιδομάτων. Συγχαρητήρια για την εθελοντική προσφορά τους !

Φωνή στα παιδιά για τα διαζύγια-Θα μιλούν και τα ίδια στο δικαστήριο

Παροιυσίαση στα Κυπριακά ΜΜΕ του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια στην Κύπρο. Καθαρά λόγια, σαφείς διατάξεις, αποτελεσματικό δίκαϊκό σύστημα.

Ανακοινωθέν του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου για τη Συνεπιμέλεια

Με ανακοινωθέν του (25-4-2018) ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου τάσσεται υπέρ της Συνεπιμέλειας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νομοθετικές προτεινόμενες αλλαγές στην Κύπρο για κοινή επιμέλεια, σχέδια ανατροφής παιδιού, αυτεπάγγελτες ενέργειες του δικαστή

Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή – Shared Parenting 2017 : Ένα Ορόσημο.

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Huffigton Post και δίνει το στίγμα του σκοπού και της σημασίας της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα επιστημονικής διοργάνωσης με θέμα την κοινή ανατροφή παιδιών.

Νίκη του National Parents Organization (USA) : Η κοινή ανατροφή είναι πλέον νόμος στην Πολιτεία του Μιζούρι.

Σχεδόν ομόφωνα ψηφίστηκε και ετέθη σε ισχύ προ λίγων ημερών νέος νόμος στο Μισούρι των Η. Π. Α. που εισάγει την κοινή ανατροφή των παιδιών - shared parenting. Το πως έγινε αυτός πραγματικότητα και το τι αυτός σημαίνει εξηγείται από τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη για να ψηφιστεί.