Χρηματική ποινή 30.000 ευρώ σε μητέρα γιατί υπέσκαπτε τη σχέση του παιδιού με τον πατέρα του

   Πρόστιμο 30,000 ευρώ επεβλήθη σε Ιταλίδα λόγω του ότι κατέκρινε τον πρώην σύζυγο της μπροστά στον γιο τους και διότι απέτυχε στο να διευκολύνει μια «υγιή και κατάλληλη» σχέση μεταξύ τους.

  • Η γυναίκα έλαβε προειδοποίηση ότι μπορεί να της αφαιρεθεί η επιμέλεια αν δεν αλλάξει συμπεριφορά.
  • Η υπόθεση εκδικάσθηκε σε αστικό δικαστήριο στην Ρώμη.
  • Ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει τα δικαιώματα του παιδιού για μια καλή σχέση και με τους δυο γονείς.

     Μια μητέρα τιμωρήθηκε με πρόστιμο της τάξης των 30,000 ευρώ από ιταλικό δικαστήριο λόγω του ότι ασκούσε αρνητική κριτική στον πρώην σύζυγο της μπροστά στον γιό τους.

     Η μητέρα είχε την επιμέλεια του παιδιού και το αστικό δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η έντονη κριτική της μητέρας παραβίασε τα δικαιώματα του παιδιού για μια υγιή σχέση και με τους δυο γονείς.

     Ο δικαστής διαπίστωσε ότι η γυναίκα απέτυχε να διασφαλίσει ότι το παιδί και ο πατέρας θα είχαν μια «υγιή και κατάλληλη» σχέση και «συνέχισε να εκφράζει την αποδοκιμασία της χρησιμοποιώντας ταπεινωτικούς όρους για τον πατέρα του αγοριού».

     Η μητέρα πρέπει τώρα να αλλάξει την τακτική της προς την σχέση του παιδιού και του πατέρα του εάν θέλει να διατηρήσει την επιμέλεια.  Με το να επαναλαμβάνει την κριτική της προς τον πατέρα μπροστά στο παιδί, ειπώθηκε ότι η γυναίκα έκανε ζημιά στην ψυχική υγεία του παιδιού και ότι οι πράξεις της συνιστούσαν εγκληματική συμπεριφορά.

 

…το άρθρο συνεχίζεται…

 

Για το άρθρο στο πρωτότυπο πιέσατε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *