Τι συμβαίνει με την επιμέλεια σε άλλες χώρες

 

 

Στο συνημμένο αρχείο έχουν συγκεντρωθεί οι πληροφορίες που παρέχονται για την άσκηση των γονικών ευθυνών και των σχέσεων γονέων και τέκνων στις χώρες της Ε.Ε. στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.E. www.europa.eu.

 

Ανοίξτε τον σύνδεσμο με το πολυσέλιδο κείμενο :

 

Νομοθεσία χωρών ΕΕ από europa

 

Η πολυσέλιδη συλλογή νομοθεσιών απαντά στο ερώτημα τις γίνεται με τις γονικές ευθύνες δηλαδή το νομικό όρο  parental responsibility.  Τον όρο αυτό στα ελληνικά ο μεταφραστής τον έχει αποδώσει ως “γονική μέριμνα”.

 

Οι γονικές ευθύνες – parental responsibility  περιλαμβάνουν και την επιμέλεια και είναι μάλιστα ενιαίες και αδιάσπαστες.

 

Παρατηρείται ότι χώρες όπως το Βέλγιο, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Ιταλία, η  Λιθουανία,  το Λουξεμβούργο ή Ολανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν νομοθεσία πιο προηγμένη απ’ότι η Ελλάδα.

 

Χώρες όπως η Βουλαγρία, η Κύπρος, η η Ισπανία (πλην Καταλωνίας),  η Κύπρος, η Λεττονία, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Αθυστρία, η Ρουμανία και η Φινλανδία έχουν  νομοθεσία λίγο καλύτερη  από την ελληνική ως προς τα ζητήματα επιμελειας. 

 

Επίσης παρατηρείται ότι οι περισσότερες χώρες δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αναγνωρισμένων παιδιών εκτός γάμου και παιδιών εντός γάμου.

 

Τονίζουμε ότι οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται για την Ελλάδα δεν είναι ακριβείς. 

  • Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο πατέρας αναγνωρισμένου τέκνου εκτός γάμου αποκτά “ανενεργό” γονική  μέριμνα !
  • Πουθενά δεν αναφέρεται ότι, αντίθετα με όσα γράφονται προς την Ε.Ε., το  Ελληνικό Δικαστήριο δεν έχει δώσει μέχρι τώρα σε κατ’ αντιδικία δίκη κοινή την επιμέλεια τέκνου . 

Πέρα από το την εσφαλμένη παρουσίαση της Ελληνικής πραγματικότητας, , η εσφαλμένη μετάφραση (parental responsibility – γονική μέριμνα) οδηγεί σε εσφαλμένη παρουσίαση των νομοθεσιών των άλλων χωρών.

 

Κατά το τρόπο αυτό δίνεται η εντύπωση ότι η ελληνική απόκλιση είναι ο κανόνας  ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *