Εθνικά

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Βουλευτού ΝΔ κ. Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σ. Κοντονή

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή. Η συζήτησή της ορίστηκε στις 7 Μαίου 2018.

Αίτηση προς τον Υπουργό κ. Κοντονή : «ποιες οι πηγές σας»

Υπεβλήθη εγγράφως στο πρωτόκολλο Υπουργού και αναμένουμε έγγραφο απάντηση. Σήμερα όποιος υποστηρίζει την αποκλειστική επιμέλεια φέρει αυτός το βάρος να πείσει για τη άποψή του και να παραθέσει την βιβλιογραφία που τη στηρίζει.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΑΜΟΙΡΑ

Η απάντηση του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον βουλευτή κ. Γ. Αμοιρά σχετικά με την συνεπιμέλεια και ο σχολιασμός του Συλλόγου Συνεπιμέλεια.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Το ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ 22ας ΜΑΙΟΥ 2016

Ερώτημα κυρίου Λοβέρδου προς τον υπουργό δικαιοσύνης για την κοινή επιμέλεια

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του κ. βουλευτή και της απάντησης του κ. Υπουργού.

Διάταξη για την θέσπιση σώματος κοινωνικών επιμελητών

Η σύσταση "σώματος κοινωνικών επιμελητών" και την εισαγωγή λειτουργήματος ανάλογου με αυτό των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών θα καλύψει το κενό των ανύπαρκτων πρακτικά δικαστικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Κείμενο διάταξης για την συνένωση γονικής μέριμνας – επιμέλειας

  Πρόταση νόμου που υπεβλήθη στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης τον Μάρτιο 2015  για την συνεπιμέλεια.  άρθρο 1513 ΑΚ για την συνεπιμέλεια άρθρο 1515 ΑΚ για τα τέκνα εκτός γάμου άρθρο 1518 για την επιμέλεια  άρθρο 1519  για την κατοικία του τέκνου άρθρο 1520 για την επικοινωνία   με μαύρο τα εδάφια που δεν τροποποιούνταιμε μπλε τα εδάφια […]

Διάταξη για την εισαγωγή των σχεδίων ανατροφής τέκνου και κύρωσης συμφωνιών γονέων

Πρόταση νόμου για την υποχρεωτική συμπλήρωση "σχεδίων ανατροφής τέκνων" - parenting plans σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και το ψήφισμα 2079/2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης

Διάταξη για τις «αντικειμενικές τιμές» διατροφής τέκνων

Πρόταση του συλλόγου για "αντικειμενικές αξίες" διατροφής τέκνου ώστε να εξορθολογιστούν οι εκατέρωθεν απαιτήσεις και να προσφεύγουν στα δικαστήρια όταν συντρέχει λόγος απόκλισης από τον κανόνα και όχι απλά για τον καθορισμό της διατροφής.

Διάταξη για τη ρύθμιση της γονικης μέριμνας σε περίπτωση διαζυγίου

Πρόταση Νόμου του συλλόγου προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης για την εισαγωγή της κοινής επιμέλειας, της εξομοίωσης των παιδιών εκτός γάμου και της υπαγωγή στη διαδικασία του συναινετικού διαζυγίου των συμφωνιών των γονέων πριν και μετά τη λύση του γάμου.