Έχει επιλεκτική μνήμη ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής

     Έχει επιλεκτική μνήμη ο κ. Κοντονής

 

     Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ακούγοντας την αγόρευση του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή όταν εισηγείτο το πολυσυζητημένο σχέδιο νόμου και ήδη νόμος για την αλλαγή της ταυτότητας του φύλου, να επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο, την πρακτική άλλων χωρών.

 

     Με οργή θυμόμαστε ότι όλ’ αυτά ήθελε να τα ξεχνά όταν απαντούσε στη Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών για την συνεπιμέλεια, την κοινή ανατροφή παιδιών και από τους δύο γονείς τους.

 

     Επιλεκτική μνήμη ;

 

     Όχι βέβαια ! Σκόπιμη φυγομαχία.

 

     Διαλέγει με ποιους θα τα βάλει ο κ. Κοντονής και δι’ αυτού η κυβέρνηση.

 

     Περνώντας το σχέδιο νόμου για την αλλαγή φύλου τα έβαλε με τους εξ’ ορισμού μη-ψηφοφόρους τους και δεν χρειάστηκε να τα βάλει με κανέναν άλλο. Δεν χρειάστηκε να τα βάλει με το μεγάλο, το ανυπέρβλητο, το κατεστημένο δικαστικό δόγμα.

 

     Δεν ενδιαφέρει τον έλληνα δικαστή το αν θ’ ασχοληθεί με τις ελάχιστες και γαργαλιστικές υποθέσεις που θα έρθουν μπροστά του για την αλλαγή φύλου.

 

     Τον τρομάζει όμως η ιδέα και μόνο ότι θα χρειαστεί να σκύψει πάνω από τον φάκελο και να δουλέψει. Πάνω από δεκάδες χιλιάδες φακέλους ανατροφής παιδιών. Και αντιδρά.

 

     Δεν τα έβαλε – κατά τη γνώμη μας – με δυνατούς αντιπάλους ο κ. Κοντονής, με αντιπάλους δυνατότερους από αυτόν.

 

      Πήγε στα εύκολα, στα λιγότερο σημαντικά, που ενδιαφέρουν λίγους.

 

     Στα σημαντικά, τα επείγοντα, έδειξε πολιτικό ανάστημα υποπολλαπλάσιο του φυσικού του αναστήματος.

 

     Ξέχασε στα σημαντικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και τις άλλες χώρες.

 

      Τα θυμήθηκε τώρα στα εύκολα, τα ξέχασε τότε στα δύσκολα.

 

Σύλλογος Συνεπιμέλεια

Απόψεις Επισκεπτών ( 3 )

 1. Μάκης

  Συγγνώμη αλλά είστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επιεικείς μαζί του… Εγώ είμαι έξω φρενών, δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύει εν ψυχρώ ο κύριος! Για μερικές δεκάδες προβληματικούς ανθρώπους να ψηφίζουν άρον – άρον και στο πόδι νόμους, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους να αλλάζουν τα » τέτοια » τους…… Και για μας και τα παιδιά μας, που υποφέρουμε, να μην ισχύουν ούτε μοντέρνες νομολογίες, ούτε γνωμοδοτήσεις επιστημόνων, ούτε ευρωπαϊκές πρακτικές, ούτε τίποτα!!! Ούτε ισότητα, ούτε ψυχολογικοί παράγοντες, ούτε – ούτε… Χιλιάδες περιπτώσεις αποκομμένων γονιών – παιδιών δεν πιάνουν μία για αυτούς αλλά τρέχουν σαν τρελοί να » αποκαταστήσουν » ελάχιστους ανθρώπους που παλεύουν με την σεξουαλική φύση τους! Έλεος, πιέστε τους, δεν πάνε καλά οι άνθρωποι…

  Reply
 2. Συνεπιμέλεια

  ειμαστε επιεικεις για λόγους πολιτικης! Εχουμε τον ιδιο θυμο που εχουν ολοι οι νοημονες πολιτες!

  Reply
 3. ΚΠ

  Eίσαστε διστακτικοί στήν αξιολόγηση. Nομίζω οτι πρόκειται γιά έλλειψη ηθικού έρματος. Μέ πιό τρανταχτή εκδήλωση μάλλον στή 2η περίπτωση πού θεωρείτε οτι «λειτούργησε» επιλεκτικά η μνήμη. Δυστυχώς σέ βάρος τών ανθρώπων υπέρ τών δικαιωμάτων τών οποίων υποτίθεται νομοθέτησε. Ανευ λόγου προκάλεσαν μείζον θέμα, υστερόβουλα, προκειμένου νά αλιεύσουν ψήφους σέ θολά «αριστερά» ακροατήρια καί γιά νά «εκθέσει» τούς πολιτικούς αντιπάλους. Καί για λόγους εκτροπής τού ενδιαφέροντος τής κοινής γνώμης σέ θέματα άσχετα. Σέ ένα θέμα πού μπορούσαν ασφαλώς νά συναινέσουν. Δυστυχώς, σκέπτονται μόνο ψήφους καί ουδόλως απασχολούνται άν ωφελούν η βλάπτουν πατρίδα καί κοινωνία.
  Στήν περίπτωση τού δικού σας αιτήματος δέν συνέτρεχαν οι συγκυρίες καί δέν ευνοούσε τό θέμα, εγώ θά πώ ευτυχώς, γιά τέτοιου (χειρίστου) είδους πολιτικάντικο σχεδιασμό.

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *