Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση του infokids στσο Public του Συντάγματος της 22/2/2020

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

//www.youtube.com/watch?v=K9zaPeiw36Q

 

Όσοι λόγω απόστασης ή λόγω επικοινωνίας με τα παιδιά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει βελούδινο διαζύγιο;» στο Public του Συντάγματος το Σάββατο 22/2/2020.

 

Θα δείτε την κα Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα, δικηγόρο, δημοσιογράφο, αναπλ. Γρ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ.

 

 

Η κυρία Ατσιδάκου Τζόβρα παρουσιάζει το θεσμό της διαμεσολάβησης, η οποία πλέον είναι υποχρεωτική σε μία πρώτη συνεδρίαση στις οικογενειακές διαφορές για την επιμέλεια, διατροφή, επικοινωνία κα εκτός του διαζυγίου.

 

Μετά το λεπτό 34 της εκπομπής  ο δικηγόρος Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος  μέλος του ΔΣ του  International  Counsel on Shared Parenting  – www.twohomes.org  και πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής – «σύλλογος Συνεπιμέλεια» – www.synepimelia .gr

 

 

Ο κ. Παπαρρηγόπουλος μίλησε με θέμα «Από το συμφέρον του δικαστή ξανά προς το συμφέρον του παιδιού».  Ο κανόνας , μετά την εισαγωγή της διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, είναι το παιδί να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς είτε είναι παντρεμένοι είτε συγκατοικούν. Το «συμφέρον του παιδιού» εισήχθη ως  ρήτρα διαφυγής για να επιτρέψει στις εσωτερικές νομοθεσίες  να ενσωματώσουν καλύτερα τις νέες – τότε – έννοιες.

 

Αυτό οδήγησε σε αποκλίσεις και στην Ελλάδα στο παράνομο νομολογιακό έθιμο της αποκλειστικής επιμέλειας  που επιτρέπει στο δικαστή να μην εμβαθύνει στην υπόθεση και να εκδίδει στερεότυπες αποφάσεις. Εξηγήθηκε ο ψυχολογικός μηχανισμός που οδηγεί στη σημερινή στάση του δικαστού, του μόνου κοινωνικού σώματος που αντιτίθεται σήμερα στην Ελλάδα στην «συνεπιμέλεια». Ο νομοθέτης πρέπει με νόμο ν’ αναγκάσει το δικαστή να εφαρμόσει το νόμο και να παύσει την «απόδραση από το πρόβλημα» εισάγοντας λίγες νέες διατάξεις και μηχανισμούς προστασίας.

 

Για πρώτη φορά  στην εκδήλωση του infokids της 22/2/2020  παρουσιάστηκε στο κοινό το πώς λειτουργεί το παράνομο και  κακοποιητικό νομολογιακό έθιμο  της αποκλειστικής επιμέλειας καθώς και ποίες είναι οι απαραίτητες  αλλαγές.

 

Ακολούθησε συζήτηση με το πολυπληθές κοινό και απάντηση σε ερωτήσεις που ενδιαφέρουν εξίσου πολύ με τις εισηγήσεις.

 

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. Μαιρη Τολια

    Καταπληκτικος και ευστοχος ο λογος σας κ.Παπαρηγοπουλε οπως παντα! Θερμες ευχαριστιες για την βοηθεια που προσφερετε στους πατερες και τα παιδια τους! Ελπιζω αυτην την φορα να δικαιωθειτε για τον χρονο και την ψυχη που καταθεσατε!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *