Ιδρύθηκε Διεθνής Οργανισμός για την Κοινή Ανατροφή Παιδιών – Shared Parenting

Δελτίο Τύπου

 Ιδρύθηκε ο πρώτος  Διεθνής Οργανισμός για την Εξίσου Κοινή Ανατροφή Παιδιών (Shared Parenting) για να αναπτύξει προσεγγίσεις των Αναγκών και των Δικαιωμάτων των Παιδιών βασισμένες σε επιστημονικές αποδείξεις.

 

Το Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή Παιδιών (Shared Parenting) θα γίνει στην Βόννη το 2014 στις 9-11 Ιουλίου 2014

 

Βόννη, Γερμανία, 27 Φεβρουαρίου 2014.

 

Απαντώντας στην ανησυχητική αύξηση των ψυχο-κοινωνικών προβλημάτων και αναπτυξιακών προβλημάτων των παιδιών των οποίων οι γονείς δεν ζουν μαζί, 26 εξέχοντες επιστήμονες, επαγγελματίες της οικογένειας και αντιπρόσωποι της κοινωνίας από 11 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Βόννη, στη Γερμανία, στις 21-23Φεβρουαςρίου 2014, για να ιδρύσουν μια νέα διεθνή οργάνωση που εστιάζει στην μελέτη της κοινής ανατροφής (Shared Parenting) σαν μια βιώσιμη και ευεργετική λύση για τα παιδιά.

 

Το νέο σωματείο θα γίνει γνωστό σαν το Διεθνές Συμβούλιο για την Κοινή Ανατροφή – International Council on Shared Parenting (ICSP). Κοινή ανατροφή σημαίνει η ισοδύναμη, εναλλασσόμενη φροντίδα για το παιδί από τους χωρισμένους γονείς του. Ο σκοπός του σωματείου είναι πρώτον, η διάδοση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης ως προς τις ανάγκες και τα δικαιώματα (“συμφέρον – best interests”) του παιδιού του οποίου οι γονείς ζουν χωριστά, και δεύτερον, να διατυπώσει συστάσεις βασισμένες σε επιστημονικές αποδείξεις για τη νομική, δικαστική και πρακτική εφαρμογή της κοινής ανατροφής.

 

Ο καθηγητής Edward Kruk, του University of British Columbia (Canada), ομόφωνα εξελέγη Πρόεδρος του νέου Σωματείου. Σύμφωνα με τον καθηγητή Kruk, “ το ICSP είναι το μόνο διεθνές σωματείο που είναι εστιασμένο στην έρευνα που εστιάζει ξεκάθαρα στο παράδειγμα που αναδεικνύεται, αυτό της κοινής ανατροφής. Συγκεντρώσαμε ένα μεγάλο σώμα νέων αποτελεσμάτων έρευνας που εξέτασε το παιδί και τους γονείς στις οικογένειες της κοινής ανατροφής και επιδιώκουμε να ενσωματώσουμε αυτά τα επιστημονικά δεδομένα στο οικογενειακό δίκαιο, την πολιτική και την επαγγελματική πρακτική, για το συμφέρον του παιδιού.“

 

Η Αντιπρόεδρος Dr. Chantal Clot-Grangeat, Chambéry (France), δήλωσε, “Ο στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις για την μείωση των προβλημάτων των παιδιών που όπως είναι γνωστό πηγάζουν από την διάσπαση της οικογένειας, όπως η μειωμένη αυτοπεποίθηση, κατάθλιψη, πιθανή γονική αποξένωση, καθώς και μειωμένη σχολική απόδοση, χρήση ουσιών και παραβατική συμπεριφορά.”

 

ICSP board

left to right: Yannis Paparigopoulos, Vittorio Vezzetti, Hildegund Sünderhauf, Jan Piet de Man, Angela Hoffmeyer, Josef Mohr, Giovanni Paolucci, Malin Bergström, Chantal Clot-Grangeat, Ned Holstein, Peter Tromp, Edward Kruk, Oliver Hunziker

Η πρώτη κύρια πρωτοβουλία του ICSP θα είναι το Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή 2014 στο “Wissenschaftszentrum Bonn” στις 9-11 July 2014. Το διεπιστημονικό συνέδριο υπό τον τίτλο “Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ Εμπειρικής Απόδειξης και Κοινωνικής και Νομικής Πρακτικής” θα συγκεντρώσει αντιπροσώπους απ’ όλο τον κόσμο. Για να διευκολυνθεί η διεθνής επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, έχει προβλεφθεί ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 2 )

  1. Pingback: Τι είναι το ICSP ; | Synepimelia.gr

  2. ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

    ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ “ΕΝΑΛΛΑΞ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ” ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΟΥΣ.!!!!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *