Νόμος στη Γιούτα – ΗΠΑ που επιβάλλει ίσο χρόνο του παιδιού και με τους δύο γονείς

Νέος νόμος που εξισώνει το ρόλο των χωρισμένων γονέων ψηφίστηκε την άνοιξη στην πολιτεία της Γιούτα  στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής .selected8

Ο νέος νόμος δίνει στον γονέα που δεν  έχει την επιμέλεια του παιδιού το δικαίωμα στον ίσο χρόνο. Για την ακρίβεια από την έναρξη ισχύος του επιβάλλεται να περνάνε και οι δύο γονείς ίσο χρόνο με το παιδί.

Οι νομικοί λένε ότι η πρακτική των οικογενειακών δικαστηρίων απένεμε την αποκλειστική επιμέλεια στον ένα γονιό, συνήθως τη μητέρα,  Με τον τρόπο αυτό ο νομοθέτης απελευθέρωσε την κοινωνία από  τις συγκρούσεις για την επιμέλεια.

Σύμφωνα με το νόμο 35/2015, ο δικαστής πρέπει να εξασφαλίσει σε κάθε γονέα ίσο χρόνο με το παιδί ανεξάρτητα από την επιμέλεια.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία στο μέσο της εβδομάδας γίνεται με διανυκτέρευση και η επικοινωνία  το Σαββατοκύριακο με τη μαμά ή τον μπαμπά αρχίζει την Παρασκευή και τελειώνει το πρωί της Δευτέρας αντί για το βράδυ της Κυριακής.

Οι δικηγόροι επιδοκιμάζουν την αλλαγή στην νομοθεσία υπέρ της κοινής ανατροφής των παιδιών.

Το κυριότερο πράγμα που και οι γονείς και τα παιδιά θέλουν μετά από ένα διαζύγιο είναι απλά περισσότερο χρόνο μαζί“, δήλωσε ο Dan Deuel, της ΝΡΟ (Εθνικής Οργάνωσης Γονέων παράρτημα Γιούτα).

Η διάταξη αυτή δεν απευθύνεται μόνο στους νομικούς αλλά κυρίως στους γονείς.

Τώρα και οι δύο γονείς πρέπει να συμφωνούν σε ίσο χρόνο επικοινωνίας με το παιδί και φυσικά να συμμετέχουν και οι δύο εξίσου στη ανατροφή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *