Μεταρρύθμιση οικογενειακου δικαίου στη Δανία

Μια μεταρρύθμιση στη Δανία ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή σήμερα στις 9.15. Αυτό σημαίνει ότι η Δανία είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που από την πρώτη Απριλίου 2019 θα προσφέρει κοινές γονικές ευθύνες με δύο διευθύνσεις κατοικίας του παιδιού και εξίσου κοινωνικά οφέλη και επιδόματα και για τους δύο γονείς.

 

Οι κρατικές υπηρεσίες θα κλείσουν και ένα νέο οικογενειακό δικαστήριο θα αναλάβει τις οικογενειακές υποθέσεις σε ομάδες πράσινες, κίτρινες και κόκκινες που θα βασίζονται στις γονικές ικανότητες. Όλοι οι γονείς που δεν μένουν πια μαζί θα παρακολουθούν ένα online τμήμα για το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού και για την δυνατότητα συνεργασίας. Όλα τα παιδιά στις κίτρινες και κόκκινες ομάδες θα έχουν ένα διορισμένο σύμβουλο για το παιδί.

 

Η μεταρρύθμιση δεν είναι τέλεια αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την εθελοντική εργασία της οργάνωσής μας. Είναι το 2ο ή 3ο βήμα μιας πλήρους μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου. Η εργασία μας θα στραφεί τώρα στην πλήρη ισότητα των δύο φύλων στο οικογενειακό δίκαιο το 2019-2020.

 

Με τη βοήθεια του Google Translate διαβάστε
//www.regeringen.dk/nyheder/aftale-om-nyt-skilsmissesystem/

 

Οι εργασίες του ICSP συνέβαλαν πολύ και ενέπνευσαν τις εργασίες της μεταρρύθμισης. Η οργάνωση θα παρακολουθήσει το έτος 2019 την μεταρρύθμιση ως μέλος της συμβουλευτικής ομάδας εφαρμογής της μεταρρύθμισης του Υπουργείου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *