Συνέδριο κατά της Γονικής Αποξένωσης διοργάνωσε το PASG στις ΗΠΑ.

Διεθνές συνέδριο διοργάνωσε στη Μασαχουσέτη ΗΠΑ μεταξύ 12 και 14 Σεπτεμβρίου 2019 το Parental Alienation Study Group με τη συμμετοχή όλων των ερευνητών και ακαδημαϊκών που έχουν εργαστεί πάνω στο φλέγον αυτό διεθνώς ζήτημα.

 

Στον κατάλογο των ομιλητών θα βορύμε πολλούς γνωστούς μας από παλαιότερες διοργανώσεις του Συλλόγου Συνεπιμέλεια και του International  Counsel on Shared Parenting.

 

Το επόμενο σημαντικό συνέδριο με θέμα τη Γονική Αποξένωση διοργανώνεται στο Vancouver του Καναδά το 2020 από την μητρική οργάνωση International Counsil on Shared Parenting.  

 

Για το συνέδριο που μόλις ολοκληρώθηκε βρείτε το πρόγραμμα στον ακόλουθο σύνδεσμο. PASG_2019_Program_Book_2019_08_26

 

Το αυξημένο διεθνώς ενδιαφέρον για το ζήτημα είναι ο απόηχος της αποδοχής αοπό την επιστήμη της κοινής ανατροφής παιδιών ως του ενδεδειγμενο τρόπου ανατροφής παιδιών των οποίων οι γονείς δεν ζουν μαζί.

 

 Αν ένα παιδί εμφανίζει άρνηση σχέσεων με τον ένα γονέα, πρέπει να ερευνάται και να προτείνεται η ενδεδειγμένη θεραπεία. Η παγκόσμια οργάνωση υγείας έχει ήδη ταξινομήσει την γονική αποξένωση ως “νόσο”. Επομένως η διάγνωση και θεραπεία της δεν θα χορηγηθεί από τον νομικό κόσμο αλλά από τον ιατρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *