ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εγγραφείτε στο Έκτο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή (ICSP) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2023.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συνέδρων αλλά και διαδικτυακά για όσους δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν δια ζώσης.

Θέμα του Συνεδρίου είναι:

«Νέα Πρότυπα : Πρόοδοι στην Έρευνα και την Πρακτική για την Κοινή Ανατροφή Τέκνων (Sharedparenting).»

Το 1ο συνέδριο του ICSP, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014στη Βόννη της Γερμανίας, επικεντρώθηκε στην εξάλειψη του χάσματος μεταξύ των επιστημονικά  εξακριβωμένων αποδεικτικών στοιχείων και της κοινωνικο – νομικής πρακτικής για την από κοινού ανατροφή των παιδιών.

Το 6ο συνέδριο– της Αθήνας- επανέρχεται σε αυτό το θέμα. Στοχεύει να ενθαρρύνει τη διεθνή σκέψη, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και προσεγγίσεις στην έρευνα και       πρακτική, ενσωματώνοντας παράλληλα και άλλα σχετικά ζητήματα που επηρεάζουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, όπως οι γονικές άδειες, η συμμετοχή στις δαπάνες ανατροφής των παιδιών, η ενδοοικογενειακή βία και η γονική αποξένωση.

Επιστήμονες, ερευνητές, επαγγελματίες για το παιδί και για την οικογένεια και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, από τους τομείς της δικαιοσύνης, της κοινωνικής εργασίας, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας και άλλων ακαδημαϊκών κλάδων, που ασχολούνται με τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα ευρήματά τους.

Το προκαταρκτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:https://athens-2023.org/

 

Εγγραφείτε ΤΩΡΑ!  αν θέλετε να παρευρεθείτε δια ζώσης, για να λάβετε την προνομιακή τιμή των 195EUR (αντί της κανονικής τιμής των 250EUR)!

Η προθεσμία για την προνομιακή εγγραφή λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι τιμές, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή σας στο συνέδριο, είναι πλέον διαθέσιμα.

 

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με: conference@twohomes.org.

Κάνε εγγραφή τώρα

Σχετικά με τους Διοργανωτές:

Το International Council on Shared Parenting (ICSP) ιδρύθηκε το 2014, εδρεύει στη Βόννη της Γερμανίας και αποτελεί έναν διεθνή οργανισμό με μέλη του προσωπικότητες από τους τομείς της επιστήμης, των επαγγελματιών της οικογένειας και την κοινωνία των πολιτών. Σκοπός τουICSPείναι α) η διάδοση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης για τις ανάγκες και τα δικαιώματα («βέλτιστο συμφέρον») των παιδιών των οποίων οι γονείς ζουν χωριστά και β) η διατύπωση επιστημονικά τεκμηριωμένων συστάσεων σχετικά με τη νομική, δικαστική και πρακτική εφαρμογή της κοινής ανατροφής (SharedParenting).

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. Μιχαήλ

    Είναι σημαντικότατο να θιχτεί η καταπολέμηση της γονεϊκής αποξένωσης στο εν λόγω συνέδριο. Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και όποιος πάει να τα αγγίξει θα μας βρει μπροστά του. Χωρίς καταπολέμηση της γονεϊκής αποξένωσης δεν νοείται συνεπιμέλεια. Πρέπει η επιστημονική κοινότητα στο εν λόγω συνέδριο να καταστήσει σαφές ότι πρωταρχικό βήμα για την ομαλή διαβίωση και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των ανήλικων τέκνων που υφίστανται κακοποίηση μέσω της γονεϊκής αποξένωσης είναι η ριζική ιατρική αντιμετώπιση αυτού του καταστροφικού φαινομένου. Όποιος διατείνεται ότι δεν υπάρχει γονεϊκή αποξένωση και πιστέυει ότι αυτό οφείλεται σε συγκρούσεις γονέων είναι βαθιά νυχτωμένος. Θα είμαστε παρόντες για να φέρουμε επαναστατικές προτάσεις. Τέλος στην κοροϊδία και στη δουλεμπορία των παιδιών μας από τους λοιπούς αρμοδίους οικογενειακών υποθέσεων από όποιο χώρο και αν προερχόνται.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *