Γιατί αρνείται την πρόοδο ο Υπουργός κ. Κοντονής

 

 

ταμπελάκι2 (2)

 

Για δεύτερη φορά την 26/6/2017 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σ. Κοντονής επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτού κ. Α. Λοβέρδου στη Βουλή. Λίγες μέρες πριν είχε «κόψει» για δεύτερη φορά την τροπολογία που κατέθεσαν τρείς βουλευτές τριών κομμάτων με θέμα την συνεπιμέλεια. ΕΔΩ θα δείτε το βίντεο και συνημμένη θα βρείτε την απομαγνητοφώνηση της συζήτησης.]

 

Η στάση που τηρεί ο κ. Υπουργός δείχνει ότι κρύβεται πίσω από τις διατάξεις του αστικού κώδικα προκειμένου να παραβιάσει δικαιώματα του ανθρώπου και του παιδιού που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις οι οποίες σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.

 

Για την ανατροφή των παιδιών το λόγο τον έχει η επιστήμη και αυτή, εδώ και  30 χρόνια, έχει πάρει σαφή θέση :

 

Ίσο χρόνο και ίση φροντίδα για κάθε παιδί από τους δύο καλούς γονείς του, είτε αυτοί μένουν στο ίδιο σπίτι είτε όχι, είτε είναι παντρεμένοι είτε όχι.

 

Πιστεύουμε ότι ο κ. Υπουργός υπερασπίζεται το αντιεπιστημονικό δόγμα της «βιοκοινωνικής υπεροχής της μητέρας στην ανατροφή του παιδιού» και δικαιολογεί την αφαίρεση της επιμέλειας με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία της σύγκρουσης, «η επιμέλεια στη μητέρα γιατί οι γονείς δεν συμφωνούν«, ξεχνώντας όμως ότι δεν συμφωνούν ακριβώς επειδή αφαιρείται η επιμέλεια.

 

Για να προστατεύσουν το δόγμα οι τιμητές του καταφεύγουν σε μια μαζική ψυχολογικοποίηση: όποιος αμφισβητεί το δόγμα στοχοποιείται, γίνεται θύμα bulling, δεν τον ακούνε, δεν τον αφήνουν να μιλήσει, τον κατατάσσουν στους «απέναντι», τον θεωρούν γραφικό…

 

 • H συνεπιμέλεια με ίσο χρόνο υπάρχει και είναι η μόνη λύση που συνιστά η επιστήμη και το διεθνές δίκαιο.
 • Η αποκλειστική επιμέλεια δεν υπάρχει γιατί όπου υπήρχε έχει ήδη καταργηθεί.
 • Το νομολογιακό έθιμο της αποκλειστικής επιμέλειας κακοποιεί ψυχολογικά παιδιά και γονείς.

 

Προσκαλούμε δημόσια τον κ. Υπουργό σε δημόσιο διάλογο για να εξηγήσουμε όχι μόνο το γιατί αλλά το πως θα λειτουργήσει την επόμενη της ψήφισης του νόμου μέρα. Αν θελήσει να μας ακούσει θα συμφωνήσει μαζί μας.

 

Συνημμένη εκτενής απάντηση στον κ. Υπουργό, το αρχικό άρθρο που έδωσε αφορμή για τα άρθρα των κ.κ. Σταθόπουλου και Παπαγεωργίου που κατέθεσε ο κ. Κοντονής στη Βουλή, η δική μας απάντηση στο άρθρο του κ. Σταθόπουλου και του κ. Παπαγεωργίου που στείλαμε από καιρό για αυτά και μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευθεί.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 2 )

 1. Θανασης

  Γιατί έρχεστε σε σύγκρουση(&ανοιχτή μάλιστα) με τον υπουργό?Πιστεύετε ότι είναι δοκιμη τον στόχο σας, η συγκρουσιακή τακτική?
  Οι σύλλογοι γυναικών,το θέση παίρνουν σχετικά με την ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ?…..Δεν θα πρέπει να κρατούν να πάρουν θέση δημοσία?….

  Reply
 2. Π. Οικονόμου

  Ο Κοντονής Εξυπηρετεί συμφέροντα των δικών του ανθρώπων .
  Αν γίνει η κοινή επιμέλεια πόση μείωση υποθέσεων θα υπάρξει στα δικαστήρια ?

  Reply

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *