Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ”

Ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2014 η παρουσίαση του βιβλίου “Οδηγός για διαζύγιο χωρίς Σύγκρουση” με το οποίο μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό Parenting Plan

Οι ομιλητές τριών διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων (οικογενειακή θεραπεύτρια, πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια, δικηγόρος) παρουσίασαν τις διαφορετικές πλευρές προσέγγισης του ιδίου θέματος, του “ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ”.

Τέσσερα χρόνια πριν είχε παρουσιαστεί  το “Σύμφωνο Κοινής Επιμέλειας Τέκνου” από τον ίδιο Συγγραφέα. Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει σήμερα ότι κάτω από το  υπάρχον νομικό καθεστώς είναι δυνατό να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις συναινετικού διαζυγίου κοινής επιμέλειας τέκνων, πράγμα για το οποίο υπήρχαν πολλές αμφιβολίες μέχρι τότε.

Με τον οδηγό που παρουσιάστηκε στις18/11/14 στο Free Thinking Zone μια νέα διάσταση μπήκε στην ανατροφή των παιδιών : οι έγγραφες συμφωνίες όχι για το δικαστή αλλά για τους γονείς.Οι συμφωνίες που θα μειώνουν τις εντάσεις και τελικά την αντιδικία.

Σκοπός της προσπάθειας είναι η λύτρωση των γονιών από το μαρτύριο της επιμέλειας, είτε αυτή είναι αποκλειστική είτε κοινή,  και η έναρξη του διαλόγου και της συνεννόησης. Εκτός από την οργάνωση της σκέψης και της διαχείρισης των  συναισθημάτων, ο οδηγός συνιστά και ένα πρακτικό εργαλείο το οποίο προετοινμάζει και διευκολύνει τις συμφωνίες.

Πολλοί θα παρατηρήσουν ότι ο διάλογος και η συνεννόηση είναι ουτοπικά και ανεφάρμοστα. Θα δώσουμε την ίδια απάντηση που δώσαμε σε όσους στοιχημάτιζαν για το ότι το σύμφωνο κοινής επιμέλειας δεν θα “περάσει” από το δικαστή.

Το επόμενο βήμα, μετά το σύμφωνο κοινής επιμέλειας και τα σχέδια ανατροφής παιδιών, είναι η παρουσίαση μιας μεθόδου με την οποία θ’αναγκαστούν οι γονείς να συζητήσουν (όχι βέβαια και να συμφωνήσουν).

 Η θετική υποδοχή των σχεδίων ανατροφής παιδιών του οδηγού από την επιστημονική κοινότητα που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και αντιπροσώπευε ειδικότητες όπως οικογενειακοί διαμεσολαβητές, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, δικηγόροι κα προειδεάζει για την θετική πορεία του εγχειρήματος και προετοιμάζει το επόμενο στάδιο, την μέθοδο της επίλυσης οικογενειακών διαφορών ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

Ολόκληρη η βιντεοσκοπημένη παρουσίαση έχει ανέβει στο κανάλι του συλλόγου Συνεπιμέλεια στο Youtube και για να την δείτε κάνετε κλικ εδώ

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. Π Κ

    Γεια σας. Είμαι ψυχολόγος κ θα με ενδιέφερε να ενημερωθώ τόσο για την προώθηση του βιβλίου σε γονείς σε κρίση, όσο και για την χρήση της φόρμας που βρήκα στο ίντερνετ. Ευχαριστώ . Παπανδρέου Κωνσταντίνα

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *