ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ I.C.S.P. ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΝ 22α ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΤΟ ICSP συναντήθηκε με βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μέλη του ICSP ήρθαν στις 22  Ιουνίου 2016 στο Στρασβούργο από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Σκωτία και τη Γαλλία για να συναντηθούν με βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της θερινής συνόδου του.

Την εκδήλωση υποστήριξε η βουλευτής του Λουξεμβούργου, Françoise HETTO-GAASH.

 

20160622GroupeIMG_3181

Οι παρεμβαίνοντες ήρθαν για να παρουσιάσουν το ICSP και να θυμίσουν τα πλεονεκτήματα της εξίσου κοινής ανατροφής παιδιών ως προς την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Υπογράμμισαν επίσης ότι η σύγκρουση των γονέων, πραγματική ή προκαλούμενη από ένα γονέα, δεν πρέπει να οδηγεί στην τιμωρία των παιδιών απομακρύνοντας τα από ένα από τους γονείς τους.

Στον ιστότοπο μας, με πολλά άρθρα, έχουμε παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της κοινής ανατροφής όπως αυτά τα κατέδειξαν οι έρευνες που διεξήχθησαν.

Στους βουλευτές οι παρεμβαίνοντες ήθελαν να τονίσουν δύο γεγονότα:

1. Όλα τα αποτελέσματα των έγκυρων επιστημονικών μελετών συγκλίνουν. Η εναλλασσόμενη κατοικία εξασφαλίζει την ευημερία των ανηλίκων και μάλιστα, όσο πιο πολύ βρίσκεται η ρύθμιση στον ίσο χρόνο του παιδιού και με τους δύο γονείς του, τόσο περισσότερο το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό.

2. Παρατηρούνται ανισότητες μεταξύ των χωρών της Ευρώπης ως προς την πρόσβαση των ανηλίκων στην σωματική και ψυχική ευεξία αλλά και στο εσωτερικό κάθε χώρας ανάμεσα στη ζωή των παιδιών που ζουν σε ένα σπίτι με ένα γονιό και σ’ αυτά που ζουν σε εναλλασσόμενη κατοικία .

Η συζήτηση, όπως έλεγε και ο τίτλος της εκδήλωσης, επικεντρώθηκε στις πρακτικές συνέπειες του ψηφίσματος 2070 (2015) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μετά τις σύντομες παρουσιάσεις, το λόγο πήραν οι προσκεκλημένοι βουλευτές που τόνισαν τη σημασία που έχει για το μέλλον της Ευρώπης η ζωή των παιδιών, το ότι στην λήψη αποφάσεων είναι υποχρεωτική γι’ αυτούς η συμμόρφωση με τα όσα η επιστήμη έχει ανακαλύψει και φυσικά ότι χρειάζεται περισσότερη κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για την υλοποίηση του ψηφίσματος σε κάθε χώρα μέλος.

Από μέλος του ICSP ακούστηκε ότι πρέπει να προχωρήσει σε επίπεδο διεθνούς οργανισμού η εφαρμογή του ψηφίσματος με την περαιτέρω παραγωγή νομικών κανόνων, δεσμευτικών αυτή τη φορά. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει μακρά παράδοση στα εβδομήντα σχεδόν χρόνια λειτουργίας του με το να υπογράφει διεθνείς συνθήκες που μεταβάλλουν τη ζωή και τα ήθη των πολιτών της Ευρώπης και της υφηλίου. Η κατάργηση της ποινής του θανάτου, η ισότητα, διάφορα δικονομικά δικαιώματα και η προστασία της ιδιοκτησίας, πολιτικά δικαιώματα όπως η ψήφος στα 18, όλα ξεκίνησαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Είναι καιρός ν’ ασχοληθεί με το μείζον θέμα, της προσαρμογής και του εκσυγχρονισμού των δικαιωμάτων του παιδιού.

20160622CIRA&FGHIMG_3185

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  Programme_Agenda-def

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *