Ο συνήγορος του πολίτη για τη συνεπιμέλεια

Ήδη από το 2012 ο συνήγορος του πολίτη (ανεξάρτητη αρχή) ζητά την εισαγωγή της συνεπιμέλειας, των κοινών γονικών ευθυνών.

 

Πρόσφατα, για χρήση κάθε πολίτη,  ο συνήγορος του πολίτη κ. Α. Ποτάκης εξέδωσε το συνημένο πόρισμα.

 

Το πόρισμα αυτό απευθύνεται στις Αρχές.

 

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

 

Η υποχρέωση εισαγωγής της συνεπιμέλειας με ίσο χρόνο δεν είναι ευχέρεια της διοίκησης και του αρμόδιου για το νομοπαρασκευαστικό έργο. 

 

Η συνεπιμέλεια, ο ίσος χρόνος με το παιδί και τα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις των γονέων  συνιστά νομική υποχρώση της Ελληνικής Πολιτείας και η παραβίασή της συνιστά παραβίαση προστατευόμενων δικαιωμάτων του ανθρώπου.

 

Η ανάπτυξη και η θεμελίωση της θέσης αυτής περιέχεται στο συνημένο δημόσιο έγγραφο.

 

Σύλλογος Συνεπιμέλεια

Απόψεις Επισκεπτών ( 3 )

  1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΝΙΝΟΣ

    Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    Reply
  2. Μιχάλης Χριστοδουλάκης

    Κρίμα που πρέπει να ασχολούμαστε ακόμα με τέτοια θέματα στην χώρα που ανακάλυψε την δημοκρατία.

    Reply
  3. Νικος Χατζηαγγελης

    Δεν βλεπω φως και ανησυχω πολυ..το πολυ και ποτε δεν θα το βαλω κατω.. τα παιδια μας θελουν κ τους 2 γονεις.. φτασαμε στο 2020 και ακομα μετα το διαζυγιο ζουμε στην παλαιοληθηκη εποχη.. πρεπει ολοι οι πατεραδες της πατριδας μας να μαζευτουμε και να επαναστατησουμε.. εδω μειωσεις στους μισθους κανουνε και ολοι ξεσηκώνονται…οταν σου κοβουν τα παιδια σου τι πρεπει να κανεις…
    Ευχαριστώ
    Νικος ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΗΣ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *