Η επικοινωνία στον καιρό του κορονοϊού

Άλλο ένα παράδειγμα  για το πως γίνεται η  επικοινωνία των παιδιών με τον μη συνοικούντα γονέα το καιρό του κορονοϊού.

 

Ας δούμε και το τι γίνεται στις Η.Π.Α., στη πολιτεία Michigan ειδικότερα.

 

Διαβάζουμε  απόσπασμα την οδηγία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε μετάφρασή μας : 

 

“Το Ανώτατο Δικαστήριο [Άρειος Πάγος] υπενθυμίζει στους γονείς (και στους δικηγόρους που αντιπροσωπεύουν τους γονείς) ότι όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων για επιμέλεια, επικοινωνία και διατροφή συνεχίζουν να ισχύουν. Μέχρις ότου μια νεότερη δικαστική απόφαση αλλάξει τις υφιστάμενες υποχρεώσεις επιμέλειας και επικοινωνίας, οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν ν’ακολουθούν τη δικαστική απόφαση που τους αφορά.  Εάν οι γονείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το τι θα κάνουν, συνεχίζει η δικαστική απόφαση να ρυθμίζει το τι θα κάνουν.  Η εντολή του Κυβερνήτη για εγκλεισμό στο σπίτι / κοινωνική αποστασιοποίηση ρητά προβλέπει εξαίρεση από την απαγόρευση για  τον γονέα που μετακινείται για να παραλάβει / παραδώσει  τα  παιδιά σε εφαρμογή υφισταμένης δικαστικής απόφασης. “

 

The Supreme Court reminded the parents (and attorneys represented the parents) that all court orders for a child’s custody, parenting time and support are still in force. Unless a new court order makes any changes to the existing custodial / parenting time obligations, parents should continue to follow their court order. If parents are not able to agree between themselves how to do this, their court order continues to control what they should do. The Governor’s mandate on lockdown / social-distancing makes an exception towards a parent traveling to exchange children in keeping with the existing court orders. .

 

Για άλλη μια φορά η ομάδα του καθηγητή Σ. Τσιόδρα προηγείται διεθνώς.

Οι Η.Π.Α. ακολουθούν την λύση που έχει ήδη εφαρμόσει η Ελλάδα.  

 

 

 

 

 

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 3 )

  1. Χάρης

    Συμφωνώ απόλυτα είμαι πατέρας και ακριβώς στην ίδια θέση που περιγράφεται

    Reply
  2. Μαρία Ντ.

    Από την έναρξη της καραντίνας λόγω του κορωνιού η πρώην νύφη μου δεν εκτελεί τη δικαστική απόφαση και δεν επιτρεπει στην εγγονή μου να την πάρει ο πατέρας της… Η δε αστυνομία απρόθυμη μετέβαινε στον χώρο για να καταγράψει το περιστατικό… ο πατέρας εννοείτε ότι καταβάλει κανονικά τη διατροφή…η ψυχολογία του πατέρα είναι πολύ άσχημη..και του παιδιού δεν θέλω να φανταστώ πως βιώνει αυτή την απουσία του πατέρα… μακάρι να ψηφισθεί άμεσα η συνεπιμελεια γιατί δυστυχώς πολλές μητέρες που τους έχει δοθεί η επιμέλεια του παιδιού τους το εκμεταλλεύονται αρνητικά εις βάρος του παιδιού και του πατέρα του.
    Το χειρότερο δε είναι ότι, πολλές νέες κοπέλες σχεδιάζουν να κάνουν γάμο, ένα ή δύο παιδιά να χωρίσουν εύκολα αν χρειασθεί ,να διώξουν τον πατέρα γιατί ξέρουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία θα δώσει σε αυτές την επιμέλεια των παιδιών και ο πατέρας θα τους χρηματοδοτεί.

    Reply
  3. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ;ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ;Ή ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΛΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΓΟΝΕΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *