Ερώτηση για τη συνεπιμέλεια του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου

 
 
 
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Θέμα : « Ο στόχος της συνεπιμέλειας των τέκνων».
 
 
Κύριε υπουργέ,
 
Από τον Ιούνιο του 2016 έθετα διαρκώς στις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης το ερώτημα, εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στη Βουλή τη νομοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί πολλά οικογενειακά δράματα σε βάρος κυρίως των ίδιων των ανηλίκων παιδιών.
 
Στις αρχές του τρέχοντος έτους ( 09-01-2020 ) και κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μεταξύ άλλων αναφέρατε πως «φιλοδοξούμε όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».
 
Με το Φ.Ε.Κ 252/08-04-2020, συγκροτήθηκε Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με αντικείμενο την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου και με ημερομηνία περάτωσης του έργου της την 30η Σεπτεμβρίου 2020.
 
Σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ( 19-06-2020 ) απαντήσατε σε σχετική παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Μ. Χαρακόπουλου, πως  «αρχές Φθινοπώρου   θα είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών».
 
Με δημόσιες παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναδεικνύω συνεχώς, τον στόχο της συνεπιμέλειας των τέκνων και της αγωνίας πολλών συμπολιτών μας για τις όποιες τελικές ρυθμίσεις.
 
 
Ερωτάσθε :
 
α) Με δεδομένο, πως σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο μήνας περάτωσης του έργου της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις έως σήμερα εργασίες της ;
 
β) Θα τηρηθεί το τελευταίο, δικό σας, χρονοδιάγραμμα των αρχών του Φθινοπώρου για την άσκηση νομοθετικής πρωτοβουλίας ;
 
 
Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
 
 
 
 
Απο την ανάρτηση του κ. βουλευτή στο Facebook :
 
Χιλιάδες γονείς με τραυματικές εμπειρίες ζητούν δικαίωση!
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Μετά από τέσσερα χρόνια επίμονου κοινοβουλευτικού αγώνα με έντεκα συνολικά ερωτήσεις εκ μέρους μου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας προανήγγειλε τον Ιούνιο (19.6.2920) στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη φυσική παρουσία και των δύο διαζευγμένων γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών τους για το ερχόμενο φθινόπωρο.
 
Έχοντας από την πρώτη στιγμή ενστερνιστεί την αναγκαιότητα του θεσμού της συνεπιμέλειας είχα χαιρετίσει τότε αυτή την ανακοίνωση. Σήμερα και λίγες μέρες πριν την περάτωση του έργου της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής κατέθεσα επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον κ.Τσιάρα προκειμένου να ενημερωθούμε και για τις εργασίες της αλλα και για το χρονοδιαγραμμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας.
 
Η υπόθεση δεν μπορεί να περιμένει. Χιλιάδες γονείς με τραυματικές εμπειρίες ζητούν δικαίωση!

Απόψεις Επισκεπτών ( 2 )

 1. αρης

  Βεβαίως και θα νομοθετήσει, έχει φανεί ψεύτης εστω και μία φορα ο Τσίαρας? Πέστε μου μία.
  Συνεχίζοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το έλλειμα δικαίου που διαπιστώνει κάποιος σε αυτήν εδώ την χώρα ξεπερνά και τριτοκοσμικές χώρες εκτός της Ευρώπης των 27.
  Ολοι γνωρίζουμε σε τί χώρα ζούμε. Ουτε η χούντα δεν εγκληματούσε απέναντι σε ανήλικους.
  Εχω υπερτονίσει ότι τον βιολογικό δεσμό παιδιού απο γονέα μόνο ενας εγκληματίας θα προσπαθούσε να διαρρήξει βιαίως. Αδίκως κάποιοι αναφερονται κατα δικαστών και λοιπών Δημοσίων Υπαλλήλων. Το έγκλημα έχει όνομα. Αν και δεν νομιμοποιείτε ουδείς να προβέι σε αυτήν την διάρρηξη παραταύτα όσο 900.000 θύματα δεν οδηγούν δια της αντίδρασης τους τους εγκληματίες στην φυλακή τόσο το έγκλημα θα συνεχίζεται.
  ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΠΙΜΈΛΕΙΑ, να το ξαναπώ, ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
  Κατσε πιές τον καφέ σου και κάνε την αντίσταση σου στο facebook. Σώσε το ιστορικό να το δείξεις στο παιδί η στο εγγόνι σου για να πιστέψει ΠΟΣΟ ΠΑΛΕΨΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ όταν ενηλικιωθεί..

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *