Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στην ερώτηση του κ. Λοβέρδου

Από την απάντηση του κ. Υπουργού

 

“Η συνεπιμέλεια είναι το ελάχιστο δεδομένο που θα υπάρχει σε αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία”

 

“Η συνεπιμέλεια στην έκφραση και στο βαθμό που μπορεί να φθάσει.”

 

ο όρος συνεπιμέλεια είναι δεδομένος στην επόμενη νομοθετική ρύθμιση”

 

 

Δείτε την ανάρτηση του κ. Υπουργού

 

 

 

Σκέψεις του Συλλόγου Συνεπιμέλεια:

 

Ακούσατε τη τοποθέτηση του κ. Υπουργού δικαιοσύνης.

 

Ο κ. Υπουργός δικαιοσύνης είναι ιατρός. Μετά την αποχώρηση του κ. υφυπουργού, παραμένει μόνος στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Ο κ. Υπουργός δεν είναι νομικός. Η καθόλου τυχαία αυτή επιλογή της κυβέρνησης δείχνει τη διάθεσή της να κρατήσει αποστάσεις από το νομικό κατεστημένο.

 

Επειδή δεν είναι ο ίδιος νομικός, άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Υπουργου παρεμβάλλονται  ανάμεσα στο κυβερνητικό έργο και το νομικό κατεστημένο. 

 

Για να διατηρήσουν αυτοί οι άνθρωποι τον έλεγχο επεμβαίνουν καθοριστικά και όχι πάντα στις ίδιες κατευθύνσεις με το κυβερνητικό έργο. 

 

Το επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος, δεν το αρνήθηκε ο κ. Υπουργός.

 

Ακόμα δεν ξέρουμε ούτε γιατί συμμετέχουν τόσοι πολλά μέλη ούτε γιατί συμμετέχουν αυτά τα μέλη στην επιτροπή. Το αναρωτήθηκαν  από τα έδρανα και από το βήμα της Βουλής οι ομιλούντες στο πιο πάνω βίντεο. 

 

Ο κ. Υπουργός περιμένει το έργο της επιτροπής  αλλά  δεν μας λέει ποιές είναι οι κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου. 

 

Δεν μας λέει αν η κυβέρνηση θα προβλέψει ότι  (α) η κοινή επιμέλεια θ’αφαιρείται μόνο για κακή άσκηση της καθώς και για αδυναμία άσκησής ης, (β) αν θα καθορίζει τον τόπος κατοικίας του παιδιού (γ) αν θα διατάσσεται ίσος χρόνος και με τους δύο γονείς με κάθε δικαστική απόφαση (δ) αν θα καταργηθούν οι διατάξεις για τα παιδιά εκτός γάμου.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και όχι η επιτροπή. Περιμένοντας το τι λέει η επιτροπή απλά αποφεύγει να μας πει το τι λέει η  κυβερνηση.

 

Ο κύριος Υπουργός επίσης μιλησε για “συνεπιμέλεια” λέγοντας :

 

“Η συνεπιμέλεια στην έκφραση και στο βαθμό που μπορεί να φθάσει.”

 

Και ότι

 

“Ο όρος συνεπιμέλεια είναι δεδομένος στην επόμενη νομοθετική ρύθμιση”

 

Δηλαδή λέει ότι ο όρος “συνεπιμέλεια” μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα και να έχει πολλούς βαθμούς. Επίσης ότι ο όρος είναι δεδομένος όχι όμως και το περιεχόμενό του.

 

Δηλαδή μπορεί να ονομάσει ως συνεπιμέλεια τη μερική συναπόφαση. Έτσι η  κοινή φροντίδα του παιδιού και από τους δύο γονείς του θα ευτελιστεί μόνο στη κοινή λήψη ορισμένων αποφάσεων. 

 

Δηλαδή να βαφτίσει το κρέας ψάρι.

 

Είπε ο κύριος Υπουργός ότι “Η συνεπιμέλεια είναι το ελάχιστο δεδομένο που θα υπάρχει σε αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία”. 

 

Αφού γνωρίζει το ελάχιστο σημαίνει γνωρίζει και το πλέον.  Και αυτό οφείλει να πράξει. 

 

Δεν προσφέρει στην χώρα τίποτε με την ελάχιστη μεταρρύθμιση. Ούτε πρόκειται να εφαρμοστούν δικαστικές αποφάσεις όταν νομοθετήσει τη σημερινή νομολογία. Όταν αναπαράγει το σημερινό μοντέλο ενδεδυμένο ένα άλλο μανδύα.

 

Κυρίως δεν θα καταφέρει να νομοθετήσει σωστά αν περιμένει να κάνει τη δουλειά ο νομικός κόσμος που τον περιβάλλει και η επιτροπή.

 

Αυτος ο νομικός κόσμος είναι το πρόβλημα, δεν  μπορεί να είναι και η λύση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 8 )

 1. Δημήτρης Αντιβαχης

  Συμφωνώ είναι ξεκάθαρο ότι μας κοροϊδεύουν … Από τον Ιανουάριο πάμε τον Μάρτιο μετά τον Ιούνιο μετά το Σεπτέμβριο τώρα τέλος του έτους … Επιτροπές ακούμε μόνο από δικαστες που χρόνια παράνομουν αφαιρούν ετσιθελικα την επιμέλεια από τους άντρες ..ορίζουν ελάχιστο χρόνο επικοινωνίας με το παιδί και εκδικάζουν εξοντωτικες διατροφές στους πατεράδες , ακόμα και όταν είναι άνεργοι τους οδηγούν στην εξόντωση συναισθηματική και υλική …όλες οι αποφάσεις είναι ίδιες αλλάζουν μόνο τα ονόματά …και καταλήγουν στην φράση μπορεί να είσαι άνεργος αλλά είσαι υγιής και μπορείς να βρεις δουλειά να αποκερδιζεις 600 ευρώ …τα 3.000.000 και πλέον άνεργοι που υπάρχουν είναι ανάπηροι ?? Επιπλέον τα 5.000.000 εκατομμυρία που εργάζονται για 400 η 300 ευρώ είναι άρρωστοι ?? Οι δικαστές αποκερδιζουν υψηλά εισοδήματα χωρίς μειώσεις κλπ ,επομένως πως να καταλάβουν αυτοι τον δυστυχισμένο πατέρα που στερείται τα παιδιά του και προσπαθεί να επιβιώσει ?? …έπειτα αν λυθεί το πρόβλημα με την συνεπιμελεια η πελατεία των δικηγόρων τελειώνει …πάνω από το 80% των ποινικών και αστικών δικαστήριων προκύπτει από α ενδοοικογενειακα …οπότε συμφερει το κλάδο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση …το σχέδιο είναι απλό ο υπουργός με κοροϊδεύει … κάποια στιγμή θα γίνει ένας ανασχηματισμός και θα μας πουν ότι δεν πρόλαβε !!!

  Reply
 2. Θωμας

  Κυριοι ειναι προφανης η διαθεση για αλλοθι, τπτ τρομερο μη περιμενετε,το λεω για να ειναι μικρη η πτωση..

  δυστυχως ο τροπος και ο δρομος που εχει επιλεχθει,δλδ των ηπιων τονων και του πολιτισμενου αγωνα δε θα φερει κανενα αποτελεσμα..

  οπως προανεφερε κι ενας φιλος ειναι ψευτες..αλλιως δε θα καθυστερουσανε 1 1/2 χρονο και δε θα στελεχωνανε τετοια νομοπαρασκευαστικη..δεν βλεπετε οτι πεταει μπαλακι ( θα μιλησω με τα κομματα,με τον ενα, με τον αλλο)..να μπειτε στη σελιδα του να τα γραψετε οχι εδω..

  και βλεπεις να του λενε μπραβο και συγχαρητηρια..

  ..ειναι να κλαις απο την κοροιδια..γραφει ενας φιλος οτι θα φανε μαυρο..κανεις λαθος..σελιδες για τα δικαιωματα των ζωων εχουν περισσοτερους φιλους απο αυτες για τοβθεμα μας..

  ..ο κος Παπαρηγολουλος να δωσει ονοματα ποιος παρεμβαινει “αθωα” στο εργο του Τσιαρα..

  ..ειμαστε για κλαματα κυριοι, αν δεν σηκωθουμε απο τους καναπεδες θα μας πανε καροτσακι οι ψευτες..

  ..ας βρεθει ενας μαχιμος να οργανωσει συγκεντφωση εξω απο την εδρα της νομολαρασκευαστικης αν δε γινεται διαδικτυακα..

  ..οταν σε παιζουν υπουλα πρεπει να απαντησεις με χειροτερο τροπο..

  Reply
 3. Πανος

  Το χειρότερο είναι να δίνεις ελπίδα σε κάποιον που έχει γίνει από πατέρας ένας απλός επισκέπτης ας ελπίσουμε ότι ο υπουργός θα κάνει πράξει αυτά που έχει υποσχεθεί και να προχωρήσει σε πραγματική συνεπιμελεια που θα είναι υποχρεωτική για τον κάθε δικαστή,αν δεν μπορεί να το φέρει εις πέρας το έργο ας παρετηθει τουλάχιστον θα είναι περισσότερο τίμιο.παρά να συνεχιστεί το ίδιο έργο και να βαφτιστεί συνεπιμελεια.
  Κακώς το καθυστερεί τόσο πολύ. μια απλή αντιγραφή του νόμου θα μπορούσε να γίνει από μια χώρα όπως η Σουηδία που εκεί εφαρμόζεται με επιτυχία αλλά εδώ δυστυχώς πρέπει να μαγειρευτεί από 18 άτομα που απαρτίζεται η νομοπαρασκευαστική δηλαδή από κηφήνες ώστε να βαφτίσουν το κρέας ψάρι.

  Reply
 4. ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

  Κύριε θά κάνω μία διαπίστωση η οποία ίσως για κάποιους εκληφθεί ως απόδοση δικαίου στους δολοφόνους ανηλίκων που με διάφορες πονηρίες θέλουν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα όπως το κάνουν επιτυχώς 7 ολόκληρα χρόνια τώρα.
  Παρασκευόπουλος Κοντονής καλογήρου και με την σειρά του ο τσιάρας ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.
  τα έβαλαν με ενα σύλλογο που απαρτίζεται απο 1 στους 2 Ελληνες.
  Μόνο που πρέπει να βοηθήσει και ο σύλλογος σε αυτό. Ο Τσιάρας πρέπει να στιγματιστεί ΩΣ ΑΠΟΞΕΝΩΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ χειρότερος και απο τον Κοντονή. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.
  Ευχαριστώ.

  Reply
 5. Μέλος της ΝΔ

  Ο σύλλογος να σταματήσει άμεσα κάθε επαφή με τον Κο Τσιάρα και τους συνεργάτες του και να απευθυνθεί απευθείας στον Πρωθυπουργό και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 1,5 χρόνος Κοροιδία δεν είναι αρκετός??

  Reply
 6. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

  Είναι προφανές πως η συνεπιμέλεια όπως πρέπει να είναι και όχι όπως θα την βαφτίσουν κάποιοι για λόγους επικοινωνίας, δεν πρόκειται να γίνει. Είμαστε ακόμη πολύ συντηρητική χώρα για τέτοιες τομές που θα μας εξισώσουν με τις άλλες ευρωπαικές χώρες. Μην ελπίζετε.
  Και οι πατεράδες που πραγματικά νοιάζονται και αγαπούν τα παιδιά τους σε αυτό τον τόπο – και είναι και πολλοί – παραμένουν έρμαιο του νομικού κατεστημένου, μη μπορώντας να συμμετέχουν σε αποφάσεις βασικές για την ανατροφή των παιδιών, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά διατροφής, που δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό τρόπο διαβίωσης τους.
  Μόνη ελπίδα είναι τα ίδια τα παιδιά που η αγάπη που δείχνουν είναι και το μοναδικό πράγμα που κρατάει τους πατεράδες όρθιους σε αυτή την κατάσταση.

  Reply
  1. Κονοτνης ο ατεκνος

   Το δια τάυτα ποιό είναι? Δεν κατάλαβα τίποτα. Το σφάξε με αγά μου να αγιάσω ειναι η συμβολή σας?

   Reply
 7. ΑΡΗΣ

  Τα λέει όλα.. ‘ένα ένα
  α)Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί, από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στον υπουργό Δικαιοσύνης το σχέδιο αναμόρφωσης του Οικογενειακού Δικαίου

  β)Αμέσως μετά τα κόμματα θα κληθούν να τοποθετηθούν

  γ) Έχω ζητήσει από τον πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής να μου φέρουν το τελικό τους πόρισμα και είμαι διατεθειμένος σε μια σοβαρή συζήτηση, που θέλω να κάνω με τους εκπροσώπους των κομμάτων και με τα πολιτικά κόμματα, να φτάσουμε σε πολύ γενναίες αποφάσεις, αρκεί να συμφωνήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα»
  Διαβάζοντας τον συντεχνίτη, “ψεύτη”? δεν θα τον έλεγα ψέυτη διότι ουδέποτε και σε κανένα κέίμενο δεν υποσχέθηκε ότι θα φέρει συνεπιμέλεια.,
  Εκθειάζει τα υπερ της συνεπιμέλειας αλλά δεν λεει ότι θα τα νομοθετήσει.
  Αν προσθέσεις το α+β+γ είναι αυτονόητο ότι δεν φτάνει το 2025 για να γίνουν όλα αυτά.. άρα δεν θα ειναι αυτός το 2025.
  Δεν λεει ψέμματα απλά παραπλανεί…ειναι η νέα μόδα των ψευτών καθ εξιν.
  Αρα ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΤΕ
  Μόνο καταδρομικές ενέργειες θα φέρουν αποτέλεσμα.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΊΣ, ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ
  ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *