Τεχνικές Γκαίμπελς από τους πολέμιους της συνεπιμέλειας

 

 

Ρίξε λάσπη και στο τέλος κάτι θα μείνει

 

Θυμίζει έντονα πρακτικές Γκαίμπελς το κείμενο που δημοσιεύθηκε ανώνυμα σε ηλεκτρονική εφημερίδα και σας παραθέτω αυτούσιο πιο κάτω.

 

Έτσι λειτουργεί η ψυχολογιοποίηση : επιτίθενται σε μένα προσωπικά γιατί δεν μπορούν ν’ αντιπαρατεθούν με νομικά, επιστημονικά ή έστω λογικά επιχειρήματα στις απόψεις μου.

 

Είναι παντελώς ψευδή όσα μου αποδίδουν. Η σύζυγός μου είναι φιλόλογος και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη νομική. Δεν αναλαμβάνω υποθέσεις αντιδικίας οικογενειακού δικαίου για να μπορώ να αγωνίζομαι για τη συνεπιμέλεια χωρίς να υπάρχουν «σκιές» για τις πραγματικές μου προθέσεις. Ουδέποτε είχα κάποιο οικονομικό όφελος από τέτοιες υποθέσεις. Αντιθέτως έχω οικονομική ζημιά από την ενασχόληση μου με τη συνεπιμέλεια και έχω αφιερώσει απεριόριστο από τον προσωπικό μου χρόνο.  

 

Ουδέποτε απέκρυψα τις απόψεις μου και ουδέποτε δήλωσα αμερόληπτος. Αλλοίμονο όμως όταν φθάνουμε να κατηγορούμε για μεροληψία όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλοίμονο αν κατηγορούμε για μεροληψία τους γονείς εκείνους που αγωνίζονται για να παραμείνουν ζωντανοί στη ζωή του παιδιού τους. Αυτό από μόνο του είναι ανήθικο. Δεν είμαι δικαστής, αλλά ούτε και η επιτροπή είναι δικαστήριο για να χρειάζεται να είναι κανείς αμερόληπτος. Ο ίδιος ο Υπουργό Δικαιοσύνης  μιλάει δημοσίως υπέρ της συνεπιμέλειας. Αυτό σημαίνει ότι είναι μεροληπτικός; Όποιος έχει διαφορετική γνώμη από αυτούς είναι μεροληπτικός, ενώ οι ίδιοι είναι αμερόληπτοι;

 

Ο πρόεδρος και οι εισηγήτριες της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τυγχάνουν αντίστοιχα πρόεδρος και μέλη της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου που έχει ταχθεί κατά της συνεπιμέλειας. Αυτοί θεωρούνται αμερόληπτοι; Μέσα στη νομοπαρασκευαστική δεν πρέπει να υπάρχουν και κάποιες αντίθετες φωνές;

 

 

Γιατί ενοχλούν μόνο οι φωνές που είναι υπέρ της συνεπιμέλειας; Δεν έχουν ασυμβίβαστο και σύγκρουση συμφερόντων τα άλλα μέλη της επιτροπής που ψήφισαν κατά της συνεπιμέλειας; Μόνο όσοι ψήφισαν υπέρ έχουν; Έπρεπε όλη η νομοπαρασκευαστική να είναι κατά της συνεπιμέλειας; Και ποιος νομοθετεί; Η κυβέρνηση ή η νομοπαρασκευαστική;

 

Και το κυριότερο. Ήταν ομόφωνο το πόρισμα της επιτροπής; Η γνώμη της μειοψηφίας περιελήφθη έστω και σε περίληψη στο πόρισμα; Είναι αντικειμενική η διατύπωση των απόψεων και προτάσεων στο πόρισμα που υποβλήθηκαν στον Υπουργό Δικαιοσύνης;

 

Μήπως κατέπνιξε ο πρόεδρος τη γνώμη της μειοψηφίας που δεν παύει να είναι γνώμη μελών της επιτροπής;

 

Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος

 
newsbreak  1-12-2020 – 1:23πμ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα δημοκρατία, «το ασυμβίβαστο βγάζει μάτια, κύριε Τέντε και κύριε Τσιάρα»

Ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των γονέων Ιωάννης Τέντες είναι εξαίρετος δικαστής και διαπρεπής νομικός.

Γι’ αυτό και είναι δεδομένο ότι θα διακρίνει αμέσως τη σύγκρουση συμφερόντων που έχει μέλος της επιτροπής του, δικηγόρος και καθηγήτρια Νομικής, η οποία καθιστά ασυμβίβαστη τη συμμετοχή της σε αυτήν. Ο σύζυγος της καθηγήτριας είναι διαπρεπής δικηγόρος, ο οποίος δραστηριοποιείται σε συλλόγους για τη συνεπιμέλεια γονέων και ειδικεύεται σε αυτές της υποθέσεις διαζυγίων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα δημοκρατία, «το ασυμβίβαστο βγάζει μάτια, κύριε Τέντε και κύριε Τσιάρα». Ειδικώς αν διαβάσει κανείς στο σάιτ του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου τους συνεργάτες του. Μεταξύ αυτών και η καθηγήτρια που μετέχει στη νομοπαρασκευαστική.

Δεν γίνεται να μετέχεις σε νομοπαρασκευαστική που συντάσσει νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των τέκνων και ο σύζυγός σου να ηγείται προέδρου συλλόγου που ασχολείται με το επίδικο. Λάθος.

 

ΥΓ. Δεν χρειάζεται κύριε ανώνυμε συντάκτη να υπερασπίζεστε το κύρος και τις γνώσεις του κυρίου Τέντε, κανείς δεν τις αμφισβήτησε. Οι απόψεις του για το ζήτημα αμφισβητήθηκαν.

 

Και κάτι ακόμα, το ύφος θυμίζει ιερά εξέταση που  ετοιμάζεται να κάψει όσους έχουν θίξει τα ιερά και τα όσια…

 

Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος

Απόψεις Επισκεπτών ( 4 )

 1. Μάκης

  Συγχαρητήρια κύριε Παπαρηγόπουλε, δυστυχώς πολλά ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν αρνητικά σχόλια για να επηρεάσουν τους βουλευτές που σκέφτονται να ψηφίσουν υπέρ. Είναι μια ” φάμπρικά ” με βαθιές ρίζες.Εύχομαι να τα καταφέρετε για όλους εμάς που βιώνουμε την αδικία αλλά κυρίως για τα παιδιά μας για να ζουν φυσιολογικά και με τους δύο , να αναθρέφονται και από τους δύο και να σταματήσουν να είναι αντικείμενα εκβιασμού και οικονομικής αποκατάστασης κάποιων μαμάδων !!!!

  Reply
 2. Αρης

  Το συγκεκριμένο κείμενο το διάβασα και εγώ και ενώ εξ αρχής σκέφτηκα το αυτό..στην συνέχεια δεν υπήρχε λογική σύνδεση νοημάτων.
  Η στην εφημερίδα έχουν μπερδέψει τα “μπούτια” τους και απλά γράφουν ασυναρτήσίες,
  ασυναρτησίες τις οποίες είτε τους τις μετέφεραν λάθος αλλά τοποθετήθηκαν έτσι για να σπιλώσουν τον Σύλλογο είτε μιλάνε για έτερο άτομο.
  Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρουν όνομα, και επειδή νομίζω ανοιξε ο δρόμος των “επανορθώσεων” θα πρέπει ο σύλλογος έναν έναν συκοφάντη να τον εγκαλέι δικαστικά.
  Οταν σπιλώνεις και συκοφαντείς αλλά το κάνεις ανέξοδα, αποθρασύνεσαι…
  Και επειδή οι συκοφαντίες πληθαίνουν γιατι η κοινη επιμέλεια τεκνων μειώνει σημαντικά κάποιοων τα έσοδα..
  Μια αγωγούλα 300.000 ευρώ θα εβαζε τα πραγματα στην θέση τους.

  Reply
 3. Βασίλης Μητσόπουλος

  Συγχαρητήρια κύριε Παπαρρηγόπουλε. Καλά κάνετε και βάζετε τα πράγματα στην θέση τους

  Reply
 4. Μάνος

  Πολύ σωστά και τεκμηριωμένα τους απαντάτε. Να στείλετε απάντηση προς δημοσίευση και στην εφημερίδα “Δημοκρατία” που έβγαλε ανυπόγραφο το άρθρο αυτό. Υποχρεούται να δημοσιεύσει την απάντηση σας.
  Αυτό που μένει ωστόσο, παρά την προσπάθεια “δολοφονίας” του χαρακτήρα και σπίλωσης του προσώπου σας, είναι ότι βρίσκονται σε πανικό. Έχουν χάσει κάθε επιχείρημα, δεν έχουν τίποτε σοβαρό για να αντικρούσουν τα πραγματικά επιχειρήματα που θέτει η “Συνεπιμέλεια”. Οπότε αφού δεν μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη, προσπαθούν να καταστρέψουν αυτόν που θεωρούν ως υποκινητή.Εξ ιδίων βέβαια κρίνουν τα αλλότρια!
  Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι δεν είστε μόνος, διότι δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν χάσει πια την κοινωνία, δεν κατανοούν ότι από κάτω πια η συνεπιμέλεια στηρίζεται ως θεσμός από χιλιάδες γονείς, γιαγιάδες και παππούδες… Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και το γνωρίζουν. Κίνηση απελπισίας ήταν η επίθεση εναντίον σας.
  Ας μην εφησυχάζουμε όμως, είμαστε ακριβώς στην κρίσιμη φάση πριν τη δικαίωση χιλιάδων παιδιών και γονέων αλλά και σωτηρίας πολλών περισσότερων μελλοντικών γενεών που καλώς εχόντων δεν θα ζήσουν το apartheid της προηγούμενης 40ετίας!
  Καλή δύναμη και υγεία να έχετε!

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *