ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ

 

Την κατέθεσε πατέρας δύο τέκνων. Παιδιά και οι δύο γονείς ανέκαθεν κατοικούσαν στην περιοχή των Αθηνών. Τα παιδιά τους  φοιτούσαν σε σχολείο της Αθήνας.

 

Τον Αύγουστο η μητέρα απέστειλε εξώδικο δηλώνοντας ότι θα μείνει στη κωμόπολη Χ με τα παιδιά που βρίσκεται τρείς ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Ο πατέρας απάντησε εξωδίκως ότι δεν συμφωνεί.

 

 Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο πατέρας ζήτησε να οριστεί ως τόπος κατοικίας η Αθήνα και να εφαρμοστεί ο νόμος 4800/21. Με άλλη αίτηση, η μητέρα, να επιτραπεί η μετεγγραφή των παιδιών στα σχολεία της πόλης Χ.

 

Και οι δύο αιτήσεις συζητήθηκαν, μία μέρα πριν αρχίσει η εφαρμογή του νέου νόμου. Η απόφαση εκδόθηκε μία εβδομάδα (!!!) μετά. Απορρίπτεται η αίτηση του πατέρα, γίνεται δεκτή η αίτηση της μητέρας.

 

Η αναμενόμενη πορεία της υπόθεσης ήταν (1) ν’ απορριφθεί η αίτηση του πατέρα αφού ο τόπος κατοικίας των παιδιών που ήταν η Αθήνα δεν μπορούσε ν’ αλλάξει μονομερώς και (2) ν’ απορριφθεί η αίτηση μετεγγραφής της μητέρας σαν παράνομη γιατί τα παιδιά δεν μπορούσαν ν’αλλάξουν τόπο κατοικάις αφού δεν υπήρχε η οριστική δικαστική απόφαση που απαιτούσε το δίκαιο που ίσχυε κατά τη συζήτηση.

 

Μία διαδικασία λίγων λεπτών, στο πόδι, χωρίς ακροατήριο, χωρίς αιτιολογία, επέτρεψε στο δικαστή να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να διαμορφώσει μια κατάσταση. Στέρησε το φυσικό δικαστή της τακτικής δίκης από τους διάδικους και τελικά ικανοποίησε αυτούσιο το δικαίωμα που ζητούσε η μία πλευρά. Αυτούσιο. Ζητούσε μετεγγραφή, έδωσε μετεγγραφή.

 

Δεν γνωρίζουμε τη πορεία και τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας. Δεν γνωρίζουμε την υπόθεση ούτε έχουμε γνώμη γι’αυτή. Κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή και δεν προτρέπουμε άκριτα σε ανάλογες ενέργειες.

 

΄Το μήνυμα όμως της κοινωνίας είναι σαφές. Η αυθαιρεσία, η παρανομία και η στρεβλή ερμηνεία του νόμου θα βρει αντίσταση.

 

Η δημοκρατία αντιστέκεται και πάντα, μετά από μεγάλους αγώνες, νικά.

 

Σ.Σ.

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Σκέφτομαι να καταθέσω κι εγώ πειθαρχική αναφορά κατά δικαστή.
    Μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκτός απο αυτό;
    Μήνυση η καταγγελία για παραδειγμα;
    Επίσης θα ήθελα να δημοσιεύσω την απόφαση την οποία εξέδωσε και είναι εντελώς για γέλια!!
    Τόσο πολύ που δεν διάβασε κααααν τι γράφαμε, ούτε εγώ ούτε η πρώην σύζυγος!
    Ακόμα και σε σημεια που συγκλιναμε, αυτος ο δικαστής εγραψε αλλα ντι αλλον και μας δημιουργησε μεγαλύτερο πρόβλημα!!
    Επίσης, την απόφαση μπορώ να την κοινοποιησω και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε Ευρωπαϊκούς φορείς και σε ξένες ΜΚΟ;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *