Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν υγειονομική πρόκληση.

 

 

Οι Έλληνες γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρή υγειονομική πρόκληση στο σπίτι τους. Οι ιώσεις, οι γρίπες, οι ασθένειες είναι τα προβλήματα που απασχολούν γονείς με παιδιά.

 

Η εποχική επιδημία της γρίπης, η Covid-19, και ο ιός RSV έχουν εκδηλωθεί με έντονο τρόπο στην Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στην υγειονομική κοινότητα. Ειδικότερα, οι ιογενείς λοιμώξεις, όπως αυτές που προκαλούνται από τους στρεπτόκοκκους, τον πνευμονιόκοκκο και το μηνιγγιτιδόκοκκο, εμφανίζονται με σοβαρές επιπτώσεις, ιδίως για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας.

 

Καθηγητής Πνευμονολογίας προειδοποιεί ότι η φετινή εικόνα είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία της Covid-19. Επισημαίνει την ανάγκη αναστροφής ενός ανοσολογικού “δανείου” που προέκυψε λόγω του περιορισμού των επαφών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα νοσοκομεία και οι κλινικές γεμίζουν με ασθενείς, ενώ η επιδημία επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

 

Η αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, με υψηλούς πυρετούς και σοβαρές επιπτώσεις, ανησυχεί τους Έλληνες γονείς. Παράλληλα, οι περιπτώσεις θανάτου από στρεπτόκοκκο αυξάνονται, κυρίως σε παιδιά, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα των λοιμώξεων που εκδηλώνονται μετά από μία ίωση.

 

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία των εμβολιασμών ως προληπτικό μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η επόμενη περίοδος. Η πίεση στις κλινικές από τις λοιμώξεις επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους, που χρειάζονται ενισχυμένη υποστήριξη.

 

Οι γιατροί καλούν την κοινωνία να αντιμετωπίσει σοβαρά τα επόμενα χρόνια τα θέματα των αναπνευστικών λοιμώξεων, ενώ επιμένουν στη σημασία των εμβολιασμών ως βασικού μέσου προστασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *