Να καταργηθούν οι Πανελλήνιες

 

 

 

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν γονείς με παιδιά είναι η προετοιμασία και η επιτυχία τους στις Πανελλήνιες.

 

«Είναι απάνθρωπο» είπε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλώντας για τις Πανελλήνιες και πρότεινε την κατάργηση τους.  Και ο λόγος είναι η αδικία, η σκληρότητα και η αναξιοπιστία του συστήματος. Ο πρώην πρύτανης προτείνει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, βασισμένο στο απολυτήριο Λυκείου και στη συνολική επίδοση του μαθητή στα τρία τελευταία έτη.

 

Ο Μπαμπινιώτης υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει πιο δίκαιες ευκαιρίες γιατί θα λαμβάνει υπόψη τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του μαθητή στα τρία χρόνια του Λυκείου. Επισημαίνει ότι αντίστοιχα συστήματα λειτουργούν με επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σε μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό.

 

Ο καθηγητής επισημαίνει τη σημασία της βαθμολογίας στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και του απολυτηρίου, υπογραμμίζοντας ότι αυτές παρέχουν μια πλήρη εικόνα του μαθητή στο πανεπιστημιακό επίπεδο. Εκφράζει την άποψη ότι στις περισσότερες σχολές η ταυτότητα του μαθητή, όπως φαίνεται από το ακαδημαϊκό απολυτήριο, είναι αρκετή για την είσοδό του στο πανεπιστήμιο.

 

Οι προτάσεις του Μπαμπινιώτη ανοίγουν τον διάλογο για το μέλλον του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η δικαιοσύνη και την ισότητα στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση πλου επιβάλλουν τις αλλαγές. Κυρίως είναι η ανάγκη προστασίας της ψυχικής υγείας γενιών και γενιών νέων. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *