ΤΟ «ΑΣΥΛΟ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

 

 

Στις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, τρεις κλούβες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εκτελώντας αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Σχολή. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν ασπίδες και να επιτίθονται σε φοιτητές, προκαλώντας αντιδράσεις.

 

Σύμφωνα με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της Πανσπουδαστικής, υπήρξαν τουλάχιστον 15 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία, από τη μεριά της, υποστηρίζει ότι η επέμβαση έγινε για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που είχε καταλάβει το κτήριο, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία της Σχολής.

 

Ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή,  διέρψευσε την πρόσκληση των ΜΑΤ από τον πρύτανη, αναφέροντας ότι η επέμβαση έγινε κατόπιν καταγγελίας φοιτητών. Δηλαδή,ότι ο πρύτανης δεν κάλεσε την αστυνομία, αλλά αυτή επενέβη αυτεπαγγέλτως.

 

Οι φοιτητές, με ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται για την αστυνομική επέμβαση και υποστηρίζουν ότι προχώρησαν στην κατάληψη σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους. Ο κίνδυνος αναβολής των εξετάσεων όπως και η απομάκρυνση των ατόμων που επιχειρούσαν κατάληψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ η προανάκριση επιτελείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

 

Η επιδείνωση της κατάστασης φαίνεται και από την αντιπαράθεση μεταξύ από τη μια του διδακτικού προσωπικού (κοσμητόρα και πρύτανη), και φοιτητών που θέλουν να  μη  χάσουν την εξεταστική και από την άλλη φοιτητών που κατηγορούνται για παράνομες ενέργειες. Η κατάσταση στο πανεπιστήμιο είναι περίπλοκη και φαίνεται από τις αντιφάσεις στις ανακοινώσεις και τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων πλευρών. Είναι σαφές ότι η φοιτητική ζωή δεν είναι πια αυτή που ξέραμε.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *