Στη διεθνή σκηνή όλα τριγύρω αλλάζουνε

Στη διεθνή σκηνή όλα τριγύρω αλλάζουνε

 

 

Μία ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά την κοινή ανατροφή στην Ιαπωνία : Θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην Ιαπωνική Βουλή σχέδιο νόμου για την κοινή ανατροφή, τη γνωστή σε μας συνεπιμέλεια. Μετά από 70 χρόνια αποκλειστικής επιμέλειας άλλη μία χώρα θα ενταχθεί στις χώρες της κοινής ανατροφής. Η κοινή ανατροφή δεν είναι ευρωπαίκή ή βορειοαμερικανική υπόθεση. Αφορά όλες τις ηπείρους.

 

Οι διεθνείς εξελίξεις δεν σταματούν. Προς κάθε κατεύθυνση. Ένα χρόνο πριν κάποια εισηγήτρια παρουσίασε στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου μία εισήγηση που περιέγραφε την γονική αποξένωση σαν ανύπαρκτη και εφεύρημα των κακοποιητών. Ακούστηκε βέβαια η άποψή της αλλά δεν κατέληξε σε κάποιο ψήφισμα. Δηλαδή δεν έγινε ψηφοφορία, και αυτό που έγινε σαφές είναι ότι οι εισηγητές και οι ΜΚΟ που συμμετέχουν στις διαδικασίες του ΟΗΕ πρέπει να εκφράζουν όλες τις πλευρές. Και μία από τις πλευρές πρέπει να είναι η ίδια η επιστήμη. Θα έχουμε και σε αυτό το ζήτημα εξελίξεις για τη συμμετοχή στα διεθνή όργανα.

 

Στα μέσα του προηγούμενου χρόνου έγινε προσπάθεια ν’αλλάξει ο νόμος στην Αυστραλία. Από το 2007 προβλέπει ο νόμος στην Αυστραλία ότι σε περίπτωση διαφωνίας των γονέων υποχρεωτικά θα έχουν ίσο χρόνο και οι δύο με το παιδί τους. Πρόσφατα διαβάσαμε ότι το ίδιο ισχύει στη Σουδία.  Δεν έγινε βέβαια κάποια αλλαγή ούτε πρόκειται να γίνει, αλλά η συζήτηση που άνοιξε μας θυμίζει ότι ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, ότι τα πάντα αλλάζουν.

 

Μόνο στην Ελλάδα Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *