Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τους Μαθητές χωρισμένων γονέων

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας
19 Νοεμβρίου 2011

Την Ιδιαίτερα σημαντική εγκύκλιο Φ.7/517/127893/Γ1 /13-1-2010 <//static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%99%CE%9A%CE%969-%CE%95%CE%9A> έστειλε το Υπ. Παιδείας προς όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο γονέας που δεν δεν έχει την επιμέλεια μπορεί να επισκέπτεται το σχολείο και να πληροφορείται  για την πρόοδο του παιδιού. Μπορεί ακόμα να επισκέπτεται το ίδιο το παιδί στο σχολείο.

Ο γονέας που έχει την επιμέλεια δεν δικαιούται να απαγορεύει στον άλλο γονέα να πηγαίνει στο σχολειό του παιδιού

Ο γονέας που έχει την επιμέλεια δεν δικαιούται να απαγορεύει στον άλλο γονέα να πηγαίνει στο σχολειό του παιδιού. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να φροντίζουν ώστε ν’ανατρέφεται το παιδί και από τους δύο γονείς αποθαρρύνοντας ιδιοκτησιακές συμπεριφορές του γονέα που έχει την επιμέλεια πάνω στο παιδί.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με αίτημα του Σωματειου ΓΟΝ.ΙΣ Περαιά προς τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Α. Σπηλιωτόπουλο. Το διάβημά μας το είχαμε δημοσιεύσει στο ενημερωτικό τεύχος του Σωματείου ΓΟΝ.ΙΣ Πειραιά τον Ιούλιο του 2009.

Η εγκύκλιος είναι το προϊόν μακράς και ουσιαστικής συνεργασίας με τον Συνήγορο του Παιδιού, της ευαισθητοποίησης των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας και με την επιστημονική επιμέλεια και την εθελοντική συνδρομή εκπαιδευτικών μεγάλου κύρους καθώς επίσης και με τις παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

Έτσι οδηγηθήκαμε στο κείμενο της εγκύκλιου που υπογράφηκε στις 13 -10 -2010, ενώ στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχε αποσταλεί ηλεκτρονικά, ως εξαιρετικά επείγον, λίγες ημέρες νωρίτερα. Στα σχολεία στάλθηκε επίσημα μετά της 25-10-2010.

Το Υπουργείο παιδείας μας  δίνει το μάθημα «Δύο γονείς για τα παιδιά».

Ανεξάρτητα, εάν είναι παιδιά παντρεμένων ή χωρισμένων, εντός ή εκτός γάμου τα δικαιώματα είναι για όλα τα παιδιά ίδια το ίδιο φυσικά και οι υποχρεώσεις των γονέων.

Απόψεις Επισκεπτών ( 4 )

  1. ΒΙΚΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Γειά σας! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε αν αυτή η εγκύκλιος αφορά και τα ιδιωτικα σχολεία, ή αν υπάρχει κάποια σχετική ρύθμιση γι’ αυτά.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Reply
    1. ΔΡΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Καλησπέρα,εμαι ενας πατερας απο αθηνα εγω ενα παιδι εκτος γαμου εμενα μου αρνήθηκαν η διευθυνση εκπαίδευσης Λέσβου Να με ενημερώνουν εγγράφως για την πρόοδο του παιδιου χωρις την συναίνεση της μάνας.

      Reply
  2. ΚΛΑΙΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

    Καλησπέρα σας. Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου ορίσετε τον ακριβή αριθμό της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τους μαθητές χωρισμένων γονιών στα σχολεία καθώς αδυνατώ να την δω μέσω του site του υπουργείου αλλά ούτε και στο δικό σας μπορώ να δω την καθ’ εαυτού εγκύκλιο.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω απάντησή σας.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *