ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΔΙΚΗ (ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Για πρώτη φορά απόφαση τακτικής διαδικασίας διατάσσει την συνεπιμέλεια μετά το διαζύγιο.

 selected12

Εκδόθηκε απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σε δίκη κατ’ αντιδικία η οποία δέχεται το σύμφωνο κοινής επιμέλειας τέκνου που υπεγράφη από τα δύο μέρη και υπεβλήθη στο Δικαστήριο περατώνοντας την δίκη με δικαστική απόφαση της τακτικής διαδικασίας που διατηρεί την κοινή επιμέλεια και των δύο γονέων και μετά το διαζύγιο.

Η μεγάλη σημασία της απόφασης αυτής έγκειται στο ότι η παγιωμένη πλέον πρακτική του συμφώνου κοινής επιμέλειας που από το 2010 πολλά ζευγάρια ακολουθούν κατά την διαδικασία του συναινετικού διαζυγίου επεκτείνεται και στην κατ’ αντιδικία δίκη, την τακτική διαδικασία.

Το επόμενο λογικό βήμα θα είναι να διατάξει ο δικαστής την διατήρηση της κοινής επιμέλειας και φυσικά η εισαγωγή με νόμο της συνεπιμέλειας στη διάσταση / διαζύγιο / παιδιά εκτός γάμου.

Η δικηγόρος της υπόθεσης είναι επιστημονικός συνεργάτης του συλλόγου μας και υποστηρικτής της προσπάθειάς μας. Σεβόμαστε την επιθυμία του μέλους μας να μην δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα του και γι’ αυτό παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με το νομολογιακό αυτό προηγούμενο.

Απόψεις Επισκεπτών ( 8 )

  1. IAN

    ΚΑλημέρα χωρίζουμε με την συζηγο μου και εχουμε ενα παιδακι 6 ετών εγω υπεβαλα συνεπειμέλια και η συζηγοσ δεν την δεχτικε γιαα δικους τησ λόγους ενω αρχικά ειχε πει παμε σε συνεπειμελια, τι γίνεται μετά πάμε σε αντιδικία? και αποφαζίζει το δικαστηριο?

    Reply
  2. Ζαχαριας

    Καλημερα σας.

    Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.
    Εμεις εχουμε χωρισει με την πρωην συζυγο εδω και σχεδον 2 χρονια συναινετικα.
    εχουμε υπογραψει το διαζευκτηριο που εχει ισχύ 2 χρονια.
    Μπορουμε τωρα πλεον να υπογράψουμεμ το συμφωνο κοινης επιμέλειας;
    Αν εκείνη δεν το θέλει;
    Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ;

    Σας ευχαριστω πολύ.

    Χειρακακης Ζαχαρίας

    Reply
    1. gonisAdmin Post author

      Μπορείτε ν’απευθυνθείτε στο δικηγόρο σας. Γι’ αυτά όμως που ρωτάτε δημόσια σκεφτόνμαστε ότι κανείς σήμερα δεν μπορεί ν’αναγκάσει την άλλη πλευρά να υπογράψει ένα σύμφωνο κοινής επιμέλειας ούτε μπορεί να σας υποχρεώσει να υπογράψετε σύμφωνο αποκλειστικής επιμέλειας που να την έχει η μητέρα. Μήπως όλοι θα έπρεπε να περιμένετε να δείτε αν θα βγεί και τι θα λέει ο νέος νόμος;

      Reply
  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ Η ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΌ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ.

    Reply
  4. GEORGIOS KOUNATIDIS

    Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις χρήσιμες πληροφορίες. Παρακαλώ εάν είναι δυνατό να μου αποστείλλετε το νομολογιακό αυτό προηγούμενο που αφορά την συν επιμέλεια, μιας και η δική μου προσπάθεια τώρα αρχίζει.

    Reply
  5. Πέτρος

    Παρακαλώ ενημερώστε με γα την υπόθεση και τη δικηγόρο που την χειρίστηκε καθώς θέλω να διεκδικήσω κάτι αντίστοιχο.

    Ευχαριστώ

    Reply
  6. Christopoulou Maria

    Καλησπέρα,

    Ονομάζομαι ———-, είμαι δικηγόρος και ασχολούμαι με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Στα πλαίσια αντιδικίας, σε στάδιο ασφαλιστικών μέτρων, υποστηρίζω το αίτημα του πελάτη μου για συνεπιμέλεια και για το λόγο αυτό θα ήθελα, σας παρακαλώ πολύ, να μου στείλετε, ει δυνατό, τον αριθμό της ανωτέρω απόφασης ή/και το πλήρες κείμενο αυτής. Αν τυχόν γνωρίζετε την έκδοση και άλλων συναφών αποφάσεων θα με βοηθούσε πολύ αν τις θέτατε υπόψη μου.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Με εκτίμηση

    ———–

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *