ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΔΙΚΗ (ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Για πρώτη φορά απόφαση τακτικής διαδικασίας διατάσσει την συνεπιμέλεια μετά το διαζύγιο.

 selected12

Εκδόθηκε απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σε δίκη κατ’ αντιδικία η οποία δέχεται το σύμφωνο κοινής επιμέλειας τέκνου που υπεγράφη από τα δύο μέρη και υπεβλήθη στο Δικαστήριο περατώνοντας την δίκη με δικαστική απόφαση της τακτικής διαδικασίας που διατηρεί την κοινή επιμέλεια και των δύο γονέων και μετά το διαζύγιο.

Η μεγάλη σημασία της απόφασης αυτής έγκειται στο ότι η παγιωμένη πλέον πρακτική του συμφώνου κοινής επιμέλειας που από το 2010 πολλά ζευγάρια ακολουθούν κατά την διαδικασία του συναινετικού διαζυγίου επεκτείνεται και στην κατ’ αντιδικία δίκη, την τακτική διαδικασία.

Το επόμενο λογικό βήμα θα είναι να διατάξει ο δικαστής την διατήρηση της κοινής επιμέλειας και φυσικά η εισαγωγή με νόμο της συνεπιμέλειας στη διάσταση / διαζύγιο / παιδιά εκτός γάμου.

Η δικηγόρος της υπόθεσης είναι επιστημονικός συνεργάτης του συλλόγου μας και υποστηρικτής της προσπάθειάς μας. Σεβόμαστε την επιθυμία του μέλους μας να μην δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα του και γι’ αυτό παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με το νομολογιακό αυτό προηγούμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *