Ομιλία της Angela Hoffmeier, Γενικού Γραμματέα του International Counsil on Shared Parenting – ICSP στην ημερίδα της 21ης Μαίου 2016

Αγαπητές κυρίες και κύριοι, είμαι υπερήφανη και νοιώθω μεγάλη τιμή που εκλήθην να σας καλωσορίσω εις το όνομα του Διεθνούς Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής.

Ως Γενική Γραμματέας του ICSP θα ήθελα να σας διαβιβάσω τις θερμότερες ευχές μας για την συγκεκριμένη ημερίδα.

Η σημερινή εθνική ημερίδα είναι μέρος ενός διεθνούς κινήματος. Οι επιδράσεις αυτού του κινήματος οδήγησαν στην ίδρυση του Διεθνούς Συμβουλίου για την Κοινή Ανατροφή τον Φεβρουάριο του 2014 δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο επιστημόνων, επαγγελματιών οικογένειας και αντιπροσώπων πολιτών της κοινωνίας.

Ο στόχος του συλλόγου σύμφωνα με τον εσωτερικό του κανονισμό είναι «η προώθηση της εκπαίδευσης της επιστήμης και της έρευνας μέσω δραστηριοτήτων 1) να διαδώσει και να βελτιώσει την επιστημονική γνώση σχετικά με τις ανάγκες και τα δικαιώματα («βέλτιστο συμφέρον»), των παιδιών των οποίων οι γονείς  ζουν χωριστά, και 2) να διατυπώσω προτάσεις  βασισμένες σε επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την νομική, δικαστική και πρακτική εφαρμογή της Κοινής Ανατροφής, παράλληλα με την κατανόηση της διεθνούς αντίληψης».

Το 2014 και το 2015 το ICSP οργάνωσε δυο Διεθνή Συνέδρια σχετικά με την Κοινή Ανατροφή στην Βόννη της Γερμανίας.  Το τρίτο μας συνέδριο θα λάβει χώρα στις 29-31 Μαΐου του 2017 στην Βοστώνη των Η.Π.Α..

Χρειαζόμαστε έναν διάλογο μεταξύ ειδικοτήτων σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο για να γεφυρώσουμε το κενό μεταξύ επιστήμης και νόμου.

Επομένως, θα ήθελα να μεταφέρω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στο Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής και τον πρόεδρο του Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο για την σημερινή διοργάνωση.

Σας εύχομαι ενδιαφέρουσες ομιλίες που θα έχουν αντίκτυπο στην κατάσταση των οικογενειών στην Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *