κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο ψυχικής υγείας η πρόταση νόμου για την συνεπιμέλεια

 ταμπελάκι2 (2)

                                                                                             Αθήνα, 15.03.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

3 κόμματα, 3 βουλευτές, 1 τροπολογία

 

Τροπολογία για τον εκσυγχρονισμό διατάξεων του οικογενειακού δικαίου, ώστε να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, ζητούν με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από κοινού στη Βουλή, οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) και Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων).

Οι τρεις βουλευτές προτείνουν στοχευμένες τροποποιήσεις στον Αστικό Κώδικα οι οποίες διέπονται από τις αρχές του ψηφίσματος 2079 / 2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο το όφελος των παιδιών. Συγκεκριμένα:

 • Το συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή του και από τους δύο γονείς
 • Για τα παιδιά εκτός γάμου να εφαρμόζεται ό,τι και για τα παιδιά εντός γάμου
 • Σαφής προσδιορισμός της νόμιμης κατοικίας του παιδιού
 • Ίσος χρόνος διαβίωσης του παιδιού και με τους δύο γονείς

 

Όπως αναφέρουν στην τροπολογία οι τρεις βουλευτές «η βίαιη αποκοπή από τον έναν από τους δύο γονείς με δικαστική απόφαση, συνιστά ένα τραυματικό γεγονός τόσο για το παιδί όσο και για το γονέα. Με την τροπολογία αυτή, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ίση και προσωπική επικοινωνία του κάθε γονέα, που δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή του. Εξάλλου, τελικός σκοπός είναι η εξασφάλιση καλύτερων δεικτών ευημερίας για το παιδί».

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 9 )

 1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ

  Επιτέλους κάτι εκσυχρονιστικό, για την κοινωνία,μετά από πολλά χρόνια εκσυχρονισμού μόνο των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών.
  Οι βουλευτές όμως οι υπόλοιποι και τα εκσυχρονιστικά δημοκρατικά κόμματα, θα προωθήσουν την αλλαγή, όταν κανείς δεν πιστεύειστο γάμο και δεν θέλει τις συνέπειες του?
  Δεν υπάρχει γάμος και κοινωνία οικογένειας, γένους, γειτονιάς, φυλής, έθνους και χώρας ρωμέικης, όπως τα μάθαμε στην οικογένεια της γενιάς του 1930.
  Γάμος δεν είναι το σεξ, που το βρίσκεις ευκολότερα και καλύτερο, έξω από αυτόν.
  Γάμος είναι η γέννηση και εκπαίδευση των παιιδών, σε κοινωνκό μικροπεριβάλλον, για την τέλεια ψυχική, πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη, σε ασφαλή μακροχρόνια ενότητα αγάπης, οικονομίας, ζωής και μέλλοντός τους.
  Τα παιδιά έχουν δικαίωμα γνώμης, ζωής και ευτυχίας μόνο για την ενότητα της μικροκοινωνίας της οικογένειας του γάμου.
  Επομένως και όταν οι γονείς τους, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη δεν επιθυμούν και δεν μπορούν να ζουν (αυτοί οι γονείς μαζί), τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να ζουν με τους γονείς τους (και τους δύο γονείς μαζί).
  Σήμερα και η γυναίκα ςίναι και ασκεί κάθε είδους σωματική ή ψυχολογική βία, έχει πολλούς συντρόφους, είναι επιρρεπής εύκολα στη λύση κάθε κοινωνικοποίησης, ενότητας, εταιρείας, οικογένειας,εργάζεται έξω από το σπίτι και αφήνει στο πάρκιν ή τη Βουλγάρα (χωρίς να έχω μαζί της τίποτα) μπροστά σε μία τηλεόραση, λαπ-τοπ, κινητό, πλέι στέσιον κλπ., τα παιδιά,
  Αυτά φουσκώνουν, τρέφονται και εκπαιδεύονται με σκουπίδια κάθε είδους, πλαστικού και κινέζικου (χωρίς πάλι κάτι να έχω με το λαό και τη χώρα της Κίνας).
  Άλλες φορές, με τη γιαγιά, τον παππού, το θείο, τη θεία, χωρίς αδέλφια, φίλους, σχολείο, κοινωνικότητα.
  Αυτά γίνονται βίαια, αντικοινωνικά.
  Τη γλώσσα, την παράδοση, τις αξίες της φυλής τους και του γένους τους, δεν την ξέρουν και δεν θα τη μάθουν ποτέ.
  Υποτιμήσαμε την αξία του άνδρα και του πατέρα, την εργασία του, το μόχθο, ιδρώτα, πόνο του.
  Είπαμε όλους τους άνδρες αδελφές (Για να κάνουν κάποιοι τη δουλιά τους).
  Τους χρειαζόμαστε αναγκαστικά μόνο ως γεννήτορες και μετά τους πετάμε στο δρόμο και τον Καιάδα, πολλές φορές ως βίαιους και τις περισσότερες ως ανώμαλους.
  Φτιάξαμε μία κοινωνία με κομμωτήρια, μαγαζιά νυχιών και καλλυντικών, κοσμημάτων, ρούχων, ξένης μόδας, για να ψωνίζουν οι γυναίκες και να πλουτίζουν γυναίκες ή άλλοι άνδρες, για να προσφέρουν στις γυναίκες τους, τη γκόμενα, τις κόρες, λούσα, όχι εργασία.
  Μαζί με αυτά, εργάζεται ολόκληρη βιομηχανία ειδήσεων, διαφήμισης, πλαστής και πλαστικής ζωής, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, Μη Κυβερνητικές Γυναικείες Οργανώσεις, οι οποίες ζούν με τα λεφτά μας, τα λεφτά των άλλων κατοίκων της Ευρώπης και τα ΕΣΠΑ, κόμματα εξουσίας που υφαρπάζουν την ψήφο τους, ππυλώντας το επάγγελμα του γάμου, του διαζυγίου, της διατροφής από τον πατέρα και όχι από το Κράτος (αυτό μόνο να εισπράττει) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΟΙ ΣΕΞΟΛΟΓΟΙ, Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
  Καταργήσαμε την προίκα, ενώ τα παιδιά πάντοτε συμμετέχουν στην επαύξηση της περιουσίας των γονέων τους στο γάμο, με κάθε είδους συμμετοχή, περισσότερο όταν σπουδάζουν και ας μην κάνουν τίποταμ, ούτε να μαζεύουν το κρεβάτι τους ή τα πράγματά τους και τα παιχνίδια τους.
  Παρ΄όλα αυτά, επιδοτούμε τις μαμάδες για να μεγαλώνουν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, μέσα σε κτίρια βρώμικα κάθε είδους,με Αλβανές μαγείρισσες (ούτε με αυτούς έχω τίποτα), τούρκικα σήριαλ (και με αυτούς δεν έχω τίποτα),
  Απο τη ρωμιοσύνη, περάσαμε στην Ελλαδάρα, μετά στο ισχυρό ευρώ, την ισχυρή Ελλάδα και τέλος στα Μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα. Τη φάτσα του Ντάισεμπλουμ, το καροτσάκι του Σόιμπλε, τα μπλέ ή πράσινα βιομηχανικά ρούχα κινέζου εργάτη της γιαγιάς Μέρκελ.
  Φταίνε για όλα αυτά οι μπαμπάδες, ώστε να τους στερούμε τα παιδιά, γιατί δήθεν δεν ξέρουν να μαγειρεύουν και να αλλάζουν πάνες, γιατί δήθεν λείπουν από το σπίτι, είναι βρώμικοι, δεν πλένουν στη σκάφη με τη βούρτσα, δεν σιδερώνουν με το κάρβουνο, δεν μιλούν, δεν διαβάζουν, δεν τραγουδούν, δεν δουλεύουν, δεν είναι καλοί, κλπ., κλπ., είναι κάτι άλλο, κάποιο άλλο συμφέρον, οικονομικό, πολιτικό, πολιτισμικό, φασιστικό και αντιδημοκρατικό? ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΠΑΡΜΠΙ !!!Ή ΟΧΙ!!!

  Reply
 2. Μιχαήλ

  Αδερφέ μου…μια χαρά τα λες…Στην Ελλάδα μία είναι η λύση..να κινηθούμε όλοι μαζί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που δε συμμορφώνονται με τις διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων..Εγω θα κινηθώ ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δε θα κάτσω άλλο θεατής σε αυτή την αντισυνταγματική στάση που κρατούν όλοι σχεδόν οι αρμόδιοι φορείς για το καυτό θέμα της συνεπιμέλειας..Ο πόλεμος κερδίζεται με αλλεπάλληλες μάχες και όχι από το να περιμένουμε από τρίτους (Κράτος – Δημόσιοι Φορείς) να νοιαστούν για τα παιδιά μας. Αυτό ξεχάστε το…απλά..Μην απογοητεύεστε όμως..τα πράγματα άλλαξαν..είναι θέμα χρόνου να εισαχθεί στο εθνικό μας δίκαιο..Θα πάρουν το ρίσκο οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν αντί να συμμορφωθούν με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης..?! Ας τιμωρηθούν λοιπόν που κάνουν ζημία πρωτιστώς σε αγνές και απονήρευτες ψυχές όπως είναι τα παιδιά και μετά στους πατεράδες που καλούνται να υπακούσουν σε αντισυνταγματικές πρακτικές τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο..Συγχαρητήρια και στους Βουλευτές που κατέθεσαν τροπολογία για το τόσο σοβαρό θέμα..Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει δικαίωση..Προσωπική μου άποψη ότι σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα όσο και αν θέλουν κάποιοι να μην θεραπευθεί το σημαντικό αυτό κοινωνικό θέμα..

  Reply
  1. μιχαηλ

   Να μαζεψουμε υπογραφες ολοι και να παμε στο Στρασβουργο στο Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων..τουλαχιστον εγω..μετα το Εφετειο θα παω εκει..ατομικα..συλλογικα θελει ολοι μαζι…500.000 υπογραφες…και φυγαμε…και εχουμε αργησει κιολας..και οι υπαίτιοι πρεπει να τιμωρηθουν..

   Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *