ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ την 24 Μαΐου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ την 24 Μαΐου 2018

     Την Πέμπτη 24/5/2018, το Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής – Σύλλογος Συνεπιμέλεια, μετά από πρόσκληση της «ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την αναμόρφωση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου και διδικότερα με έμφαση σε θέματα επιμέλειας, επικοινωνίας και σχέσεων γονέων και τέκνων» (ΦΕΚ 90 Υ.Ο.Δ.Δ. 21-2-2018), σε μία παρουσίαση διάρκειας 1,5 παρέδωσε στην επιτροπή το σχέδιο νόμου που είχε προηγουμένως κατατεθεί στη Βουλή στις 27/3/2018 από τρείς βουλευτές τριών κομμάτων.

     Η επιστημονική ομάδα του Συλλόγου ανέπτυξε την ανάγκη επανένωσης του ελληνικού οικογενειακού δικαίου με το διεθνές δίκαιο παρουσιάζοντας την ελληνική απόκλιση και το συμφέρον του τέκνου όπως αυτό το αντιλαμβάνεται η διεθνής κοινότητα, παρουσίασε τη μόνη δυνατή λύση και επεχείρησε το σχέδιο νόμου, αναφέρθηκε τις σύγχρονες ανακαλύψεις της επιστήμης και εξήγησε πως θα λειτουργήσει η «επόμενη μέρα» της ψήφισης του νομοσχεδίου και γιατί αυτή θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Παρουσίασε επίσης μία συστηματική καταγραφή όλων των αντιρρήσεων που έχουν διατυπωθεί παγκόσμια κατά της κοινής ανατροφής καθώς και τις επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν το αβάσιμό τους. Ανέφερε ότι σήμερα, από πλευράς επιστήμης, όποιος επικαλείται πλεονεκτήματα της αποκλειστικής επιμέλειας, πρέπει να τ’ αποδείξει γιατί η επιστήμη έχει ταχθεί συντριπτικά υπέρ της κοινής ανατροφής (συνεπιμέλεια και ίσος χρόνος).

     Η παρουσίαση θ’αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Απόψεις Επισκεπτών ( 2 )

 1. Δημήτρης Κίτσιος

  Συγχαρητήρια και πάλι,

  Σε όλη μου την έως τώρα προσπάθεια και επιτυχία αναφορικά με την κοινή επιμέλεια των τέκνων μου διαδραματίσατε τον πλέον κρίσιμο ρόλο παρέχοντάς μου την βάση των πάντων.

  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

  Reply
 2. Μιχαηλ

  Θα δικαιωθουμε…θελουν δε θελουν…θα λογοδοτησουν ολοι στο εδδα…τα ειπαμε συλλογη υπογραφων….

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *