Δυναμική Αντίδραση σε μια Προχηματική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

 

 

Έπρεπε σήμερα, 20/9/2018 η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συνέστησε ο τ. Υπουργός κ. Κοντονής να παραδώσει το έργο της (ΦΕΚ τεύχος 90 Υ.Ο.Δ.Δ. 2018).

 

Κάτι τέτοιο δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας.

 

Δικαιολογημένα έλεγαν τότε οι επικριτές ότι ο Υπουργός που θέλει ν’ απαλλαγεί από ένα πρόβλημα συστήνει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Μεταθέτει με τον τρόπο αυτό  το πρόβλημα στον επόμενο Υπουργό.

 

Έτσι και έγινε.

 

Ο Συλλογος Συνεπιμέλεια – Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής, είχε παρουσιάσει στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή την κατάσταση στην Ελλάδα. Προηγουμένως είχε κάνει παρουσίαση στον πρώην Υπουργό, και ακόμα προγενέστερα στον τότε Γενικό Γραμματέα και ακόμα πιο πριν στους τότε συμβούλους του Υπουργού.

 

Τα προστατευόμενα δικαιώματα του ανθρώπου συνεχίζουν να παραβιάζονται και ο κοινωνικός διάλογος παραμένει ανύπαρκτος.

 

Μέλη και φίλοι του συλλόγου Συνεπιμέλεια μας ζητούν επίμονα να διατυπώσουμε ένα γενικό κείμενο που να παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα και να χρησιμεύει στο να κατονομάζεται η επέμβαση του Δικαστή και η εκ μέρους του καταστροφή αντί της προστασίας των οικογενειακών σχέσεων. Ένα κείμενο που να χρησιμεύει για την υποβολή ενστάσεων στα δικαστήρια.

 

Ιδού το κείμενο που σας προτείνουμε.  σκέψεις για την υποβολή ενστάσεων στο Δικαστήριο

 

Το συνημμένο κείμενο χρειάζεται εξειδίκευση και προσαρμογή σε κάθε υπόθεση. Αυτό θα το κάνει ο συνήγορος της υπόθεσης με την αμέριστη υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας του Ε.Σ.Κ.Α. – Συλλόγου Συνεπιμέλεια.

 

Υποβάλλοντας τη σχετική ένσταση στο ακροατήριο υποβάλλονται νομικοί ισχυρισμοί τους οποίους πρέπει ο δικαστής να εξετάσει και ν’ απαντήσει. Δυστυχώς κατά κανόνα αυτοί απαντώνται σιωπηρά ή με την αποφορά «δεν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων».

 

Στο ελληνικό δίκαιο, η άρνηση εξέτασης ισχυρισμών συνιστά αρνησιδικία που ελέγχεται δικαστικά με το νόμο περί αγωγής κακοδικίας.

 

Γνωρίζουμε αρκετούς δικηγόρους που έχουν δεχθεί να υπογράψουν τις αγωγές κακοδικίας. Οι δικηγόροι αυτοί μπορούν ν’ αναλάβουν κάθε υπόθεση για την οποία ο συνήγορος της υπόθεσης διστάζει να εναντιωθεί στην δικαστική εξουσία. Προϋπόθεση βέβαια να έχει υποβληθεί νομικά και νόμιμα η σχετική ένσταση.

 

Στο διεθνές δίκαιο, οι παραβιάσεις των προστατευόμενων δικαιωμάτων ελέγχονται από τα διεθνή όργανα ελέγχου. Η επιστημονική ομάδα του Συλλόγου υποστηρίζει και συντονίζει κάθε προσφυγή. Οι προσφυγές  είναι ανέξοδες.

 

Ο πολιτικός κόσμος απεδείχθη ανίκανος να επιβληθεί στη δικαστική εξουσία.

 

Θα το καταφέρει αυτό μια στρατιά γονιών που δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν μια και έχασαν το ίδιο το παιδί τους ;

 

Σύλλογος Συνεπιμέλεια

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 5 )

  1. αρης

    Χρειάζεται οργανωμένη αντίσταση και όχι σκόρπιες κινήσεις εθελοντών. Να υπάρξει λογαριασμός κατάθεσης συνδρομών απο μέλη και φίλους. Ο κουμπαράς αυτός να χρησιμοποιείται απο τον σύλλογο ανεύ φραγμού για την καθημερινή ενημέρωση αλλά και οργάνωση των πατεράδων . Και 1000 να δώσουν παρόν σε ακτιβιστικές ενέργειες θα φέρουν τα πάνω κάτω. ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ μόλις δούν ότι η μάσα τους θα πάρεις τέλος

    Reply
  2. Θανάσης Αλεξίου

    Μήπως πρέπει όλοι να επικοινωνήσουμε και να βοηθήσουμε για την ένσταση αυτή ή παρόμοιες; έχετε κάποια ιδέα πως μπορούμε να μαζευτούμε και να στείλουμε ολοι
    μαζί ενστάσεις;

    Reply
  3. Νικόλαος Νησιώτης

    Παρακαλώ λόγω του ότι ενδιαφέρομαι να υποβαλλω προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου καθώς και του παιδιού μου, ενημερώστε με για όποια πληροφορία ή λεπτομέρεια διαθέτετε.
    Ευχαριστώ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *