Γονεικη Αποξενωση; από την Δρα Αριστονίκη Θεοδοσίου Τρυφωνίδου.

Γονεικη Αποξενωση;

από την Δρα Αριστονίκη Θεοδοσίου Τρυφωνίδου.

 

ΓΙΑ  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΙΕΣΑΤΕ ΕΔΩ

 

 

Γονεικη Αποξενωση;

 

Ειναι μια κατασταση οπου ο γονιος αποξενωτης διαβάλλει, δημιουργεί ψευδείς αναμνήσεις, υποσκαπτει, συκοφαντεί ασυστολα τον αποξενωμενο Γονιό προκειμένου να κανει το παιδί του να τον μισήσει.

 

Αυτή η κακοποιητικη συνθήκη δημιουργεί τεράστια ψυχολογική ζημιά στο παιδί. Έχω συναντήσει πολλά παιδιά που αποξενωθηκαν απο τον ένα γονιο τους.

 

Στην προσπάθεια μου να συμβάλω στην ενημερωση αλλα και στην αναχαιτιση του φαινομενου αυτού

 

εκανα μια μελετη περιπτωσης οπου δημοσιεύτηκε στο ακαδημαικο διαδικτυακο περιοδικο Journal Psychology and Psychotherapy, link //www.omicsonline.org/open-access/the-dirty-rain-the-fire-and-the-ghosts-of-the-forest-as-the-surfacing-alienated-self-a-casestudy-of-an-alienated-child-2161-0487-1000263.php?aid=74295&view=mobile ακομη προσθεσα μια ενότητα με δραστηριότητες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στο εγχειρίδιο μου Ζωντας με το παιδι μέσα μας, υπό έκδοση,

 

έγραψα 2 άρθρα στον ημερήσιο τύπο  hra-psyxologias/oikogeneia-kai-paidi/goneis/477-sindromo-gonikis-apoxenosis-pedi-me-tsakismeni-taftotita-tis-aristonikis-theodosiu-trifonidu.html, //www.sigmalive.com/simerini/columns/eks-aformis/242166/to-paidi-me-tin-tsakismeni-taftotita

 

Γονεική Αποξένωση: η οπτική των παιδιών και ενα παραμυθι που κυκλοφορει σε λιγες μερες απο τον εκδοτικό οίκο Φυλάτος

//fylatos.com/shop/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%82/.

 

Γονείς.. τα παιδιά χρειάζονται και μάνα και πατέρα, αφήστε τα μακριά από τις τοξικές σας συμπεριφορές. Ο γονιός που προκαλεί Γονεική Αποξένωση κακοποιει το παιδί του καταδικαζοντας το σε μαρασμο ψυχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2005 - 2024, Synepimelia.gr