Ο Γ. Αμυράς κατέθεσε τροπολογία για τη «Συνεπιμέλεια τέκνων»

Μετά την υποβολή τριών κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, παρεμβάσεις εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου και ανάδειξη του θέματος σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της συνεπιμέλειας των τέκνων καταθέτοντας για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια σχετική τροπολογία στη Βουλή. Στόχος του κ. Αμυρά είναι ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου της χώρας προς την κατεύθυνση της απόλυτης εξασφάλισης του συμφέροντος του παιδιού μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
2019.04.02_ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ»

Το ισχύον σήμερα απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην πρακτική του αποκλεισμού του ενός γονέα από τη ζωή του παιδιού μετά τη διακοπή του γάμου και ενθαρρύνει τη λογική της «ιδιοκτησίας» του παιδιού από τον γονέα που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το παιδί χρησιμοποιείται ως όπλο αντεκδίκησης των πρώην συζύγων και δίνεται χώρος σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας με ολέθριες συνέπειες για την ψυχοσωματική υγεία του παιδιού. Το διαζύγιο βιώνεται σαν ένα τραυματικό γεγονός και η πρακτική που ακολουθείται φτιάχνει έναν πατέρα-επισκέπτη ο οποίος συνιστά μια παρένθεση στη ζωή του ίδιου του του παιδιού.

«Οι δύο γονείς που έφεραν στον κόσμο ένα παιδί έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να το μεγαλώσουν, να το αναθρέψουν σε ένα οικογενειακό κλίμα και όχι αποξενώντάς το μετά το διαζύγιο από τον έτερο γονέα. Πυρήνας της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας είναι η ευζωία, η ευτυχία και η ψυχοσωματική υγεία του παιδιού και η αυτονόητη ανάγκη του να μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον έχοντας το πρότυπο και των δύο γονέων του, πράγμα που θα συντελέσει στο χτίσιμο μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας» σχολίασε σχετικά ο κ. Γιώργος Αμυράς.

Απόψεις Επισκεπτών ( 7 )

  1. Μιχαήλ

    Συγχαρητήρια στον κ. Αμυρά. Αυτή τη φορά η τροπολογία πρέπει να περάσει, ειδάλλως δεν ξέρω αν διαβιούμε σε ευνομούμενο κράτος ή έχουν καταλυθεί όλα. Οι δικαστές, οι δικηγόροι και όλοι οι πολιτικοί παράγοντες σύσσωμοι θα πρέπει να στηρίξουν τη συγκεκριμένη τροπολογία η οποία θα λυτρώσει σχεδόν τη μισή Ελλάδα που την απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα. Παρακαλώ δείξτε τη δέουσα ευαισθησία και σοβαρότητα γιατί καθημερινά ελλοχεύει ο κίνδυνος τραγικών οικογενειακών δραμάτων. Παύστε αυτή την εγκληματογόνα κατάσταση όπου συνήθως το ένας μέρος είναι win-win και το άλλο lose – lose. Τι και αν κινηθήκαμε ευρωπαϊκά, τι και αν η ευρώπη επιβάλλει πρόστιμα για παραβίαση διεθνών συμβάσεων περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τι και αν παραβιάζεται το Σύνταγμα καθημερινά, μερικοί δε νιώθουν και δεν κατανοούν το πρόβλημα γιατί δε το ζουν. Πρέπει όμως να δοθεί ένα τέλος και πιστέψτε με θα δοθεί, γιατί πλέον το πρόβλημα έλαβε τραγικές διαστάσεις και δε χωρούν άλλες αναβολές.

    Reply
  2. Μανωλης Κρητικόπουλος

    Φίλε μου δυστυχώς δεν πηγε προς ψήφιση η τροπολογία..ο Επικρατείας παρέπεμψε στο πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού..τώρα τι γραφει μέσα και πότε θα το διαβασει ο υπουργός είναι ακαθόριστο χρονικά…δυστυχώς είναι τόσο ανόητοι στο Συριζα που δεν καταλαβαίνουν πόσο υπερ τους θα λειτουργήσει μια τετοια εξέλιξη..πιθανόν ο κυριος Παπαρηγόπουλος να έχει καλύτερη εικόνα από εμας για το τι συμβαίνει στα κλειστά γραφεία, του έχουμε εμπιστοσύνη..υπομονη μέχρι να αλλάξει κυβέρνηση αν αυτη δεν προχωρήσει τπτ…λίγοι μηνες μείνανε ακόμη..

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *