Ο Χρήστος Κέλλας στη Βουλή για τη Συνεπιμέλεια

 

 

Από τo www.elassonanews.gr 

Δείτε το πρωτότυπο ΕΔΩ

 •  

Λάρισα

Ο Χρήστος Κέλλας «φέρνει» στη Βουλή αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

Αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (ΔΣΛ) και εν γένει του δικηγορικού κόσμου έθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας προς τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστα Τσιάρα, τα ακόλουθα:

 

……………….

 

Θεραπεία της συνεπιμέλειας παιδιών γονέων που είναι σε διάσταση

Ακόμη, ο κ. Κέλλας ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το θέμα της θεραπείας της συνεπιμέλειας παιδιών γονέων που είναι σε διάσταση, ζητώντας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του οικογενειακού δικαίου, φέροντας ως παράδειγμα ευρωπαϊκές χώρες, όπου η συνεπιμέλεια είναι υποχρεωτική, και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Δείτε την ομιλία εδώ: //youtu.be/4XZEKDv3OUI

 

 

 

 

 

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 9 )

 1. Nicolas

  Κύριε Κέλλυ, με την συνεπιμελεια να ξέρετε ότι θα μειωθούν τα διαζύγια, τα παιδιά θα μεγαλώνουν και με τους δυο γονείς και θα μειωθούν δραματικά οι συγκρούσεις καθώς το παιδί δεν θα είναι πια αντικείμενο διεκδίκησης

  Reply
 2. Nicolas

  Πολυ λάθος. Απλα θα μπορει να βλεπει το παιδι του ίσο χρονο με τη μητέρα και συνεπώς οποιο αισθημα θυμου και κακιας λόγω της παραλογης αποξενωσης του απο οτι πιο πολυτιμο εχει, θα εξανεμιστεί!!!!!!

  Reply
 3. Ανδρέας

  Ότι κακία έχει βγάλει ένας κακός πατέρας στην μητέρα, τώρα θα έχει την ευκαιρία να την βγάλει και στο παιδί του.
  Απλά τραγικό

  Reply
 4. Σπύρος

  Μπράβο στον βουλευτή, μπράβο και στον σύλλογο για την προσπάθεια να αναδείξει αυτό το μέγα πρόβλημα.

  Reply
 5. Anamaria

  Signomi pos mborite na lete teties vlakies??? Otan h 2 gonis den exun epikinonia kai o enas xrisimiopite ta paidia toy na kani kako ston alo pos mbori h shmepimelia na yparxi???

  Reply
  1. gonisAdmin Post author

   Να σας πούμε πως : Δεν χρειάζεται καμία επαφή μεταξύ των δύο γονέων. Η εναλλαγές θα γίνονται στο σχολείο. Το πρόγραμμα του παιδιού και κάθε απόφαση θα είναι προκαταβολικά συμφωνημένα στο parenting plan – σχέδιο ανατροφής παιδιού. Η επικοινωνία για πρακτικά θέματα θα γίνεται μέσω μαίηλ ή με το ημερολόγιο του παιδιού ή και τα δύο. Η συνεπιμέλεια, δηλαδή ο ίσος χρόνος και με τους δύο γονείς λειτουργεί ακόμα και με υψηλό βαθμό σύγκρουσης των γονέων και μάλιστα κατευνάζει τη σύγκρουση. Αναμφισβήτητα όμως κάνει καλό στο παιδί, υλικά και σωματικά.
   Όλα όσα αναφέρετε διορθώνονται με τη συνεπιμέλεια και αντίσροφα, η έλλειψή της τα προκαλεί.
   Αυτό είναι η πραγματικότητα που λειτουργεί καλά σε ηπείρους και όχι μόνο σε χώρες. Αυστραλία, Νότιος Αφρική, Βραζιλία, Μεξικό, 19 πολιτείες στις ΗΠΑ, βόρειες και κεντρικές ευρωπαίκές χώρες, Βέλγιο, Γαλλία, Καταλωνία, μερικές πρώην ανατολικές χώρες. Δείτε σχετικό άρθρο με τη νομοθεσία τους στο σάιτ μας.
   Τελκά η μόνη “βλακεία” είναι η προφανής εκ μέρους σας έλλειψη ενημέρωσης η οποία σας κάνει ν’αποκρούετε μία διευθέτηση που είναι πρώτα απ’ όλα προς το συμφέρον του παιδιού και της γυναίκας.

   Reply
 6. Μαρία Ντ.

  Μπράβο κύριε Κελλα!!!
  Μόνο ένας γιατρός θα μπορούσε να καταλάβει πόσο αρρωσταίνει αυτός ο νόμος που ισχύει στη χώρα μας δίνοντας την επιμέλεια μόνο στη μητέρα του παιδιού. Και ο πιο μεγάλος ασθενής είναι το ίδιο το παιδί των χωρισμένων γονιών εξαιτίας της αποξένωσης του πατέρα και των άλλων συγγενών…..

  Reply
 7. Κώστας Πτερούντιος Μυτιλήνη

  Μπράβο κύριε Κέλλα!!!!Ευχαριστούμε από καρδιάς!!!!
  Πάμε δίκαια κ δυνατά για τα παιδια μας!!!ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΚΟΙΝΟΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ!!!!ΙΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ!!!

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *