ΑΛΛΑΞΕ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Φημολογείται ότι ενόψει της γενικής κατακραυγής θα τροποποιηθεί η προς ψήφιση διάταξη που κατατέθηκε αιφινιδιαστικά σε ΝΣ του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Θα εισαχθεί μόνο ως συμμόρφωση με την παλαιότερη οδηγία CM/Rec(2015)4  του Συμβουλίου της Ευρώπης για την οποία από ετών έχουμε αναφερθεί στο site www.synepimelia.gr. Διαβάστε ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ

 

Δηλαδή θα ψηφιστεί μόνο το σκέλος «κατοικία του παιδιού».

 

Είναι μία πρώτη υποχώρηση αυτών που προσπαθούν να επαναφέρουν την αποκλειστική επιμέλεια αλλάζοντας μόνο το όνομα σε «γονέα με τον οποίο το παιδί συνήθως θα διαμένει«.

 

Για την αντιμετώπιση των τιμητών της αποκλειστικής επιμέλειας αναφερόμαστε στις πρόσφατες αναρτήσεις στο σάιτ μας αλλά και όσες θα ακολουθήσουν.

 

Το ότι αποσύρθηκε η επαίσχυντη διάταξη είναι θετικό. Προβλέπει αυτή πρωτεύοντα γονέα και δευτερεύοντα γονέα. Προσχηματικά παραχωρεί δικαιώματα στη συναπόφαση για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά και δεν είναι καθημερινά. Στη πραγματικότητα όμως  σπρώχνει τους έλληνες σε περισσότερες και χειρότερε δίκες. Το δικύβευμα είναι να μην ξαναεμφανιστεί στο προσκλήνιο.

 

Αφού πραγματικό μέλημα της κυβέρνσης είναι η συμμόρφωση με τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν μένει παρά να συμμορφωθεί άμεσα και με την δεύτερη οδηγία, το ψήφισμα 2079/2015 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το ίδιο και με το σύνολο της νομοθεσίας προστασιας δικαιωμάτων του ανθρώου.

 

Η οδηγία ψηφίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015 ενώ το ψήφισμα 2079/ 2015 στις 2 Οκτωβρίου 2015.  Είχε προηγηθεί το ψήφισμα 1921 (2013) για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. 

 

Όλα αυτά καθώς και η νομοθεσία του ΟΗΕ και της ΕΕ για το θέμα αυτό αποτελούν ένα ενιαίο πλέγμα διατάξεων και δεν νοείται η σποραδική και η μερική συμμόρφωση. 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 9 )

 1. Κυριάκος

  ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΌΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΏΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ …..ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΎ ΕΠΊΠΕΔΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΊΣ..ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΈΣ… ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ..

  Reply
  1. αρης

   αν δεν φύγει ο τσιάρας συνεπιμέλεια δεν έρχεται, η εμπειρία είναι αλάνθαστη

   Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *