Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν

 
Ανάρτηση στη διαβούλευση.  http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?c=14818
 Στείλτε μας  τις αναρτήσεις σας αν θέλετε να τις μοιραστείτε με άλλους.

 

     “Το τελευταίο έτος είμαστε θεατές (και όχι μόνο) μίας δημόσιας συζήτησης για την πολυαναμενόμενη  υιοθέτηση και από τη χώρα μας των κοινών γονικών ευθυνών ή της συνεπιμέλειας όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες και πολύς κόσμος ήταν έτοιμος να υποδεχτεί μετά βαΐων και κλάδων το νέο νομοσχέδιο. Όμως το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο δεν είναι κοινές γονικές ευθύνες, δεν είναι συνεπιμέλεια. Είναι η νομοθέτηση της ισχύουσας νομολογίας, με μοναδική προσθήκη την προσπάθεια να προστατευτεί η επικοινωνία, η οποία μέχρι σήμερα αποτελεί μία προσχηματική παραχώρηση. Πριν από λίγα χρόνια υπουργός Δικαιοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος είχε εκφραστεί δημοσίως με μένος κατά της συνεπιμέλειας, πρότεινε κάτι ανάλογο με το σημερινό νομοσχέδιο. Ο τότε υπουργός θεωρούσε ότι η μόνη αλλαγή που θα έπρεπε να γίνει στο ισχύον οικογενειακό δίκαιο, ήταν η προστασία της επικοινωνίας του παιδιού με το δευτερεύοντα γονέα. Δηλαδή δύο υπουργοί ο ένας υπέρμαχος της αποκλειστικής επιμέλειας και ο άλλος υποτίθεται υπέρμαχος της συνεπιμέλειας κατέληξαν στο ότι το μόνο που χρειάζεται να αλλάξει είναι, η επικοινωνία να πάψει να είναι προσχηματική. Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση υπαναχώρησε από τις αρχικές της θέσεις. Προτίμησε να μην έρθει σε αντίθεση με τις αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου που αντιστέκονται στην πρόοδο και την εξέλιξη της Ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις αυτές επικαλούνται κάποια ανθρώπινα δικαιώματα, όχι για να τα προστατέψουν αφού αυτά δεν κινδυνεύουν πραγματικά, αλλά για να δικαιολογήσουν τις πεποιθήσεις τους κατά της συνεπιμέλειας (δηλαδή κατά της ισότητας των γονέων). Οι δυνάμεις αυτές δήθεν διαφωνούν με το νομοσχέδιο που «ανέβηκε» δίνοντας ένα πρόσχημα στην κυβέρνηση ότι δήθεν είναι ένα νομοσχέδιο ρηξικέλευθο. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα άτολμο, άχρωμο και άοσμο νομοσχέδιο και είναι προϊόν συμπαιγνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Η λατινική εκδοχή του γνωμικού είναι αυτή που ταιριάζει στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο: «Parturient montes, nascetur ridiculus mus». Δηλαδή «κοιλοπονούν τα όρη, αλλά θα γεννηθεί γελοίος ποντικός».”

Απόψεις Επισκεπτών ( 5 )

  1. Βενετια

    Oχι σε ανανεωση της επιμελειας του παιδιου καθε 2 ετη διοτι αυτο θα εξαντλησει οικονομικα την μητερα που ειναι πιο ευαλωτη (μισθωση δικηγορου, ασφαλιστικα). ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.
    Το κριτηριο του οικονομικα ισχυροτερου δεν πρεπει να ισχυει για τους λογους που προανεφερα. Ο πιο πλουσιος ας δινει περισσοτερα για την διατροφη του παιδιου. Ευχαριστω!

    Reply
  2. Βενετια

    Η φυση δεν προσφερει ισοτητα στα 2 φυλα αλλα ισοτιμια. Δινει στην γυναικα να προσφερει πιο πολλα στην τεκνοποιηση και 23 χρωμοσωματα και μιτοχονδριακο DNA και κυοφορει και γεννα και θηλαζει, ενω δινει στον αντρα το προσον να τεκνοποιει εφ΄ορου ζωης. Ετσι ειναι δικαια και στα 2 φυλα. Οχι στο κριτηριο του πιο πλουσιου για την αποκτηση της επιμελειας διοτι η γυναικα αφ΄ενος πιεζεται απο το βιολογικο ρολοι για να τεκνοποιησει και αφέτερου δεσμευεται να φροντιζει τα παιδια απο την νεογνικη ηλικια και ετσι δεν μπορει να αναπτυχθει οικονομικα οπως ο αντρας οποτε βαινει καταφορα αδικο για αυτην.Οχι στην εναλλασσομενη κατοικια τουλαχιστον κατα την διαρκεια του σχολικου ετους,διοτι αυτο θα γινει επιζημιο για την σχολικη επιδοση. Οχι στην κατηγορια περι αρπαγης τεκνου εφόσον εξασφαλιζεται στον αλλο γονεα χρονο παραμονης με το παιδι (γιορτες, καλοκαιρι). Καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα να μετακινηθει ελευθερα να σπουδασει να εκπαιδευθει να εργασθει αν μη τι αλλο ειναι εθνικη και οικονομικη αναπτυξη. Το παιδι χρειαζεται και τους δυο γονεις και περισσοτερο ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ!

    Reply
    1. Νεκτάριος

      Δε μιλήσαμε για το παιδί εντός μήτρας. Μιλάμε για μετά τη γέννηση του παιδιού.
      Η ζωή δεν τελειώνει με τη γέννηση. Συνεχίζεται.
      Ίσος χρόνος και φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων των διανυκτερεύσεων.

      Reply
  3. Βασίλης παπανδρεου

    Θέλουμε ίσα δικαιώματα,ίσο χρόνο
    Τα άλλα θα μας βρουν αντίθετους.
    Δεν τρώμε κουτοχορτο πλεον

    Reply
  4. αρης

    Ο Κος Λαδάκης καλό θα ήταν να έβαζεστην διαβούλευση και την ιδιότητα του..την επαγγελματική.
    Τα τάχα κολλητάρια του ΣΥΝΤΕΧΝΙΤΗ Υπουργού να σταματήσουν να θεωρούν εαυτόν κουμανταδόροι της ολης κίνησης και τα περί παιδικών και άτοπων τοποθετήσεων του επιστήμονα Λαδάκη να τα απευθύνουν στους “κολλητους” τους.
    Μας έφερε ο απίστευτος συντεχνίτης ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Κοντονή..και βγήκανε τα κολλητάρια του καρδίτσα…να μας το παρουσιάσουν ισότητα.
    Να μπλοκαριστούν τα τρολλάκια του καρδίτσα.
    Ο σκοπός μας παραμένει ένα και αναλλοίωτος
    ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΕΚΝΩΝ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΙΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
    Στίς επόμενες εκλογές εμείς οι δεξιοί ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *