Τι γράφτηκε στη διαβούλευση.

 

14.821 σχόλια αναρτήθηκαν στη διαβούλευση.

 

Περισσότερα απ’ ότι αναρτήθηκαν σε όλα τα άλλα σχέδια νόμου μαζί.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων ζητάει τη συνεπιμέλεια.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία επίσης προέρχεται από μεμονωμένους συμπολίτες μας που γράφουν τη δική τους γνώμη ή προτάσεις.

 

Υπάρχουν όμοια σχόλια που προέρχονται προφανώς από μέλη οργανώσεων είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Δεν είναι πολλά.

 

Το δημόσιο διάλογο δε τον χαρακτηρίζει ούτε η πόλωση ούτε οι οργανώσεις.

 

Αντίθετα, μέσα από αυτό μεταφέρεται το κοινωνικό αίτημα για κοινή ανατροφή των παιδιών.

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 85 % των συμπολιτών μας είναι υπέρ της συνεπιμέλειας και μόλις το 15 % είναι ευχαριστημένο από τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

 

Μπροστά σε αυτό το κλίμα πασχίζει ν’ ανταποκριθεί το νομοσχέδιο, έστω και λίγο, στις προσδοκίες της κοινωνίας.

 

 

2.007 σχόλια που αναρτήθηκαν, τα περισσότερα, αφορούσαν το συμφέρον του τέκνου. Αυτό που σκόπιμα έχει παρερμηνευτεί  από τη νομολογία. Με την αυθεντία των αρεοπαγιτών έκρινε η νομολογία ότι λόγω της βιοκοινωνικής κατωτερότητας του πατέρα (δηλαδή της ανωτερότητας της μητέρας) στην ανατροφή του παιδιού συνίσταται να το ανατρέφει πάντα η μητέρα του.

 

Η αλήθεια είναι ότι νομικός κανόνας μετά το 1992 (κύρωση διεθνούς σύμβασης δικαιωμάτων του παιδιού από την Ελλάδα) επιβάλει σαν δικαίωμα του παιδιού την ανατροφή του και από τους δύο γονείς του είτε αυτοί είναι παντρεμένοι είτε ζουν μαζί είτε όχι. Και ότι κανένας γονέας δεν μπορεί ν’ απομακρυνθεί χωρίς τη θέλησή του από τη ζωή του παιδιού.

 

Αυτός ο κανόνας, η φυσική κατάσταση, το δικαίωμα του ανθρώπου και του παιδιού. Κατ’ εξαίρεση, ενόψει των συνθηκών, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί το δικαστήριο ν’ αποφασίσει διαφορετικά, όπως για παράδειγμα στη περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του παιδιού στην Ελλάδα.

 

Η δυσάρεστη πραγματικότητα είναι ότι σκόπιμα η σειρά των κανόνων αντιστρέφονται από μερικούς και μερικές. Η εξαίρεση γίνεται κανόνας και ζητάν να εξετάζεται από το δικαστή κατά περίπτωση αν θα πρέπει ν’ ανατρέφουν μαζί το παιδί.

 

Ας τους απαντήσουμε ότι με αυτά που λένε  θα πρέπει όταν πάνε να ψηφίσουν να κρίνει ο δικαστής αν μπορούν ν’ ασκήσουν το δικαίωμά τους και τότε μόνο να ψηφίζουν.

 

 

1.766 σχόλια αφορούσαν το λεγόμενο τεκμήριο επικοινωνίας στο 1/3.΄Παρακολουθήσαμε όλοι την έκπτωση από το «ίσος χρόνος» από το βήμα της Βουλής στο 1/3 του συνολικού χρόνου του παιδιού στο «συνολικό χρόνο επικοινωνίας». Επιλέξει : «Ο χρόνος επικοινωνίας του τέκνου με φυσική παρουσία με τον γονέα, με τον οποίο δεν διαμένει, τεκμαίρεται στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού χρόνου επικοινωνίας

 

Ούτε διανυκτέρευση, ούτε διαμονή στο νόμο. Υπάρχει ο χρόνος του τέκνου «με τον γονέα με τον οποίο διαμένει» και ο χρόνος επικοινωνίας. Αυτό που προστατεύεται είναι το 1/3 του χρόνου επικοινωνίας.

 

Μέχρι σήμερα ο νόμος δεν καθόριζε χρόνο επικοινωνίας. Αυτό το έκανε η νομολογία και τον ήθελε ένα ή δύο απογεύματα τη βδομάδα και κάθε δεύτερο Σάββατο βράδυ. Στις διακοπές πέντε με επτά μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα και το καλοκαίρι δέκα μέρες με ένα μήνα.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων ζήτησε να είναι ο χρόνος 50 / 50 του χρόνου του παιδιού περιλαμβανομένων των διανυκτερεύσεων και ο δικαστής να μη μπορεί να δώσει λιγότερο από το 1/3 των διανυκτερεύσεων κατά τη σχολική χρονιά και ίσο χρόνο κατά τις σχολικές διακοπές. Εφόσον βέβαια έστω και ένας γονέας το ζητήσει.

 

 

1.656 σχόλια αφορούσαν το σκοπό του νόμου.  Σκόπιμα δεν αναφέρεται ο κανόνας της από κοινού ανατροφής του τέκνου και από τους δύο γονείς του. Η διατύπωση «Ο παρών νόμος αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του τέκνου δια της ενεργού παρουσίας και των δύο γονέων κατά την ανατροφή του και την εκπλήρωση της ευθύνης τους έναντι αυτού.» δεν αποτυπώνει τον κανόνα

 

Η παρουσία του ενός γονέα γίνεται και από το απέναντι πεζοδρόμιο. Μπορεί η ανατροφή να γίνεται κάπου αλλού και να είναι απλά παρών ο ένας γονέας. Και λίγες ώρες στα ballons κάποιο απόγευμα. Και σήμερα ο άλλος γονέας, ο χωρίς επιμέλεια, είναι παρών. Με την επικοινωνία και τη διατροφή.

 

Πάλι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι σχολιαστές ζήτησαν την ισόχρονη ανατροφή του τέκνου και από τους δύο γονείς. Την ανατροφή, όχι την παρουσία.

 

 

Πως λοιπόν να μη προκαλέσει 1656 σχόλια ένας νόμος Dural, ένας νόμος βιομηχανίας παραθύρων; Που ανοίγει με κάθε άρθρο του και ένα παράθυρο για να πετύχει την ανισοβαρή ανατροφή του τέκνου;

Πως φθάσαμε εδώ; Από τις μεγάλες εξαγγελίες σε ένα ανούσιο συμβιβασμό;

Μεγάλες αλλαγές, αντάξιες ενός 1983, δεν γίνονται προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τους πάντες. Έτσι ούτε αλλαγές γίνονται ούτε ικανοποιείται κάποιος.

 

 

Ας αλλάξει τουλάχιστον τα βασικά σημεία, όχι για να φέρει αλλαγές, αλλά για ν’ αποτρέψει να οδηγήσει τη χώρα σε χειρότερη θέση απ’ αυτή που βρίσκεται σήμερα.

 

Δηλαδή κατ’ ελάχιστον : ισόχρονη ανατροφή και από τους δύο γονείς, για όλα τα αναγνωρισμένα παιδιά εκτός γάμου ότι και για τα άλλα παιδιά, τόπος κατοικίας του παιδιού ο τόπος της τελευταίας κοινής κατοικίας των γονέων, ίσο χρόνο ανατροφής για τους γονείς, ο δικαστής να μη μπορεί να δώσει λιγότερο από το 1/3 των διανυκτερεύσεων κατά τη σχολική χρονιά και το 1 / 2 κατά τις σχολικές διακοπές, να προβλεφθεί η χρήση Parenting plans, αυτό να ισχύει για όλα τα παιδιά της χώρας

 

Σύλλογος Συνεπιμέλεια

Απόψεις Επισκεπτών ( 17 )

  1. Πανος

    Συμφωνώ να οργανώσουμε μια διαδήλωση δυνατή και βροντερή να λάβουν το μύνημα και να σταματήσουμε τα λόγια και να βρεθούμε όλοι εκεί και όχι από το ίντερνετ να γράφουμε μυνήματα να δείτε πως ιδρώνει το αυτί τους η αγανακτισμένη σαν κίνημα έριξαν το ΠΑΣΟΚ εμείς θα ρίξουμε όποιον είναι αντίθετο στην συνεπιμελεια

    Reply
  2. ΑΓΓΕΛΟΣ

    Το ΚΙΝΑΛ διάβασα ότι διοργανώνει ημερίδα για τη Συνεπιμέλεια….
    Μαζί με όλους τους γνωστούς….
    Γιατί δεν καλούν και το Συνήγορο του Πολίτη η την κυρία Καπερωνη;;
    Είναι λέει αντίθετοι με το μαχητο τεκμήριο του 1/3.
    Σεβαστή η άποψη τους….
    Η δική μας είναι η εξής….
    50/50 δεν θέλουν….
    1/3 δεν θέλουν….
    Να βγουν να μας πούνε ρε παιδί μου οτι θέλουν τα παιδιά να ανήκουν στις μαμάδες και οι πατεράδες να πληρώνουν € 1.000,00 διατροφή κι αλλα € 30.000,00 στα δικαστήρια για να βλέπουν τα παιδιά τους….Να ζούνε οι δικηγόροι, να ζούνε οι ιδιωτικοί ψυχολόγοι κι εγώ δεν ξέρω ποιός άλλος….
    Για εμάς, όποιος δεν θέλει ούτε το 1/3, απλά λειτουργεί με σκεπτικό αποξένωσης γονέα….
    Να προτείνουν λύσεις περί σύντομης και άμεσης λύσης για ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για αφαίρεση επιμέλειας για ψευδης κατηγοριες και μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων….
    Αλλα για αυτά τι κάνουν;; Οπως λεει κι ο σοφός λαός, ΑΒΑΒΑ ΚΑΝΟΥΝ!!
    Άιντε τώρα….
    Λοβέρδο προχώρα μόνος σου!
    Ίδρυση νέου κόμματος άμεσα!!

    Reply
  3. ΠΑΤΕΡΑΣ -ΓΟΝΙΟΣ

    ΣΥΓΡΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΡΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑ ΠΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ Κ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΛΗ ΟΡΘΗ ΛΟΓΙΚΗ Κ ΟΧΙ ΜΕ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ Κ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΙΣΩΣ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ Κ ΟΡΘΕΣ ΠΡΟΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ Κ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ Κ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΞΙΕΣ ΚΛΠ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Κ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ Κ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ Κ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΣΤΩ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. Κ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΜΟΝΟ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ Ή ΜΑΜΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

    Reply
  4. ΑΓΓΕΛΟΣ

    Είμαι κι εγώ υπέρ της ίδρυσης ενός κόμματος το οποίο εκτός των άλλων, να είναι υπέρ της συνεπιμέλειας!
    _____________________________________________________
    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν για τα αυτονόητα!
    Φτάνει πια με την κοροϊδία!
    Επίσης θα ήθελα να κάνω και κάποια σχόλια.
    Διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών….
    Παρατήρησα οτι τους ενοχλεί η λέξη πρωτίστως, επειδή λένε οτι αποτελεί “δέσμευση” για τους Δικαστές και ζητανε να αλλάξει με την λέξη ιδίως….
    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, εξακολουθούν να έχουν την ίδια νοοτροπία, οπου αυτοί σαν Θεοί και μόνο αυτοί, θέλουν να είναι αρμόδιοι για τα πάντα!
    Αυτοί όμως μας εφεραν εως εδώ με τις αποφάσεις τους!
    Λένε επίσης οτι ο Διαμεσολαβητής θα πρέπει να έχει και γνωσεις ψυχολογίας. Δεν αναφέρουν όμως ότι και οι Δικαστές θα πρέπει να έχουν γνώσεις ψυχολογίας….
    Παρόλο που οι Διαμεσολαβητές αλλα και οι Δικαστές, δικηγόροι είναι!
    Βλέπω Νομικούς να μιλάνε λες και ειναι Παιδοψυχίατροι!
    Βλέπω οργανώσεις να μιλάνε για λομπι πατεράδων και να λένε ούτε λίγο ούτε πολύ οτι όλοι οι πατεράδες ειναι κακοποιητικοι….
    Για τις μητερες που είναι κακοποιητικες, ούτε λόγος;
    Η κυρία Καπερωνη η οποία όλοι γνωρίζουμε ποια είναι, έβγαλε επίσημα στοιχεία οπου αναφέρει οτι το ποσοστό κακοποιησης απο μητερες προς ανήλικα τέκνα, ειναι διπλάσιο απο το ποσοστό κακοποίησης απο αυτό των πατεράδων!
    Επίσης, μίλησε για στοιχεία όπου πάνω απο το 95% των κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία, είναι ψευδείς!
    Αυτοί λοιπόν οι Δικαστές που τωρα θέλουν να έχουν και λόγο, δεν είδα να κάνουν λόγο για επιπτώσεις ενός γονέα ο οποίος κακόβουλα κατηγορεί κάποιον άλλον γονέα!
    Δεν ειδα να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις για να μην υπάρχει αυτή η παράνοια που το Δικαστικό σύστημα συντηρεί και καθυστερούν τόσο πολύ οι αποφάσεις των Δικαστηρίων!
    Δεν ειδα να ζητανε να αφαιρείται η επιμέλεια σε περίπτωση ψευδών κατηγοριών αλλα και στην περίπτωση που παραβιάζονται οι Δικαστικές αποφάσεις, ούτε να προτείνουν αυστηρές ποινές για τα ποινικά δικαστήρια….
    Δεν είδα να ζητάνε να γραφτεί ξεκάθαρα οτι το 1/3 της επικοινωνίας θα ειναι ρητα 122 εικοσιτετράωρα ανα έτος, αλλα ζητανε να αφήνεται στην κρίση τους….
    Την οποια κρίση τους, την εχουμε δει….
    Και χρήζει διερεύνησης!!
    Στις δικαστικές αποφάσεις κάνουν λόγο για πατεράδες που λατρεύουν τα παιδιά τους, πρέπει να τα βλέπουν οσο το δυνατόν περισσότερο και στο διατακτικο της απόφασης δίνουν 3 ώρες την εβδομάδα επικοινωνία και 2 ΣΚ το μήνα….
    Δεν είδα να ζητανε πίνακες διατροφής έτσι ωστε να μην κάνουν υπολογισμούς, αλλα για το 1/3 του χρόνου επικοινωνίας, τους πείραξε αν θα κανουν υπολογισμούς!
    Λεφτά, λεφτά, λεφτά…..και μηδεν επικοινωνία με τον μπαμπά….
    ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!
    Δεν ειδα να κόπτονται περί τόπου διαμονής του παιδιού….Αντιθέτως, επιτρέπουν στις μαμάδες να πάρουν τα παιδιά και να πάνε όπου θέλουν, ενω κρίνουν οτι και ο μπαμπάς ειναι κατάλληλος, επομένως θα έπρεπε ο τόπος διαμονής του παιδιού να μην αλλάζει, οταν ενας γονεας κατάλληλος παραμένει στον τόπο διανομής του παιδιού!
    Δεν είδα να γράφουν οτι ΟΛΑ τα εγγραφα που αφορούν το παιδί, θα αποστέλλονται και στα δύο σπίτια! Τοσο μα τοσο απλά, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ!
    Δεν είδα οτι σε ιατρικά και εκπαιδευτικά θέματα, θα υπάρχει συνεπιμέλεια!
    Οχι κυριοι, δεν θα πηγαίνουμε σε δίκες επι δικών για τις διαφωνίες, επειδή κανενας μπαμπας και καμία μαμά, δεν θα τρέχει συνέχεια σε ενα δικαστή για τέτοια θέματα! Θα συνεννοούνται τότε μια χαρά!
    Μπορεί μάλιστα να ορίσουν και τον παιδίατρο του παιδιού, καθώς και το σχολείο, εκ των προτερων!
    Να ορίσουν και παιδαγωγικά κέντρα του παιδιού εκ των προτέρων, η να τα κάνει το ιδιο το Δικαστηριο σε περίπτωση διαφωνίας!
    Να ορίσουν οτι τόσο ο μπαμπάς οσο και η μαμά, θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν απο μια αθλητική δραστηριότητα για το παιδί τους!
    Μπορούν να κάνουν πράγματα εκ των προτέρων λοιπον, μην χρησιμοποιείται αστείους ισχυρισμούς, σας εχουμε καταλάβει τοσο εσάς, οσο και τις “αγνές” σας προθέσεις!
    Τιποτα κύριοι, ουτε 1/3, ουτε επικοινωνία ούτε τίποτα!
    ΟΛΑ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΧΡΟΝΑ!
    Και ναι κύριοι Δικαστές, ο Νομοθέτης θα σας το επιβάλει! Αυτό είναι το ορθό!
    Και σε περίπτωση καταγγελιας περι ενδοοικογενειακής βιας, η καταγγελια να γίνεται άμεσα, να ενημερώνεται ο εισαγγελεας Ανηλίκων, να εξετάζεται άμεσα και σε περίπτωση που ισχύει, να αφαιρείται απο τον κακοποιητικο γονέα η επιμέλεια.
    Σε περίπτωση που η καταγγελία δεν γίνει ΑΜΕΣΑ, να θεωρείται παραμέληση τέκνου! Αυτό είναι άλλωστε, παραμέληση τέκνου!
    Σε περίπτωση που δεν ισχύει, να αφαιρείται η επιμέλεια στον γονεα που κατηγορεί κακόβουλα!
    Απο τον εισαγγελεα ανηλίκων λοιπόν, να αφαιρείται προσωρινα μεχρι το Δικαστήριο, οπου θα σε στέλνει ο ιδιος ο εισαγγελεας με αμεση προτεραιότητα , τοσο στο ποινικό οσο και στο Αστικό Δικαστήριο!
    Φτάνει ομως πια με τα ψέμματα! Χρησιμοποιουν ό,τι και στα Δικαστήρια, βια και ενα σωρο ας μην πω τι….για να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση!
    Ενας γονέας που κακοποιεί, δεν μπορεί να περνανε δεκα χρόνια για να καταδικαστεί! Είναι έγκλημα και πρέπει να λυθεί!
    Ενας γονέας που κατηγορείται άδικα όμως, δεν μπορεί να περνανε δεκα χρόνια για να αθωωθεί!
    Είναι επίσης έγκλημα και πρέπει να λυθεί!
    Με άμεση αφαίρεση επιμελειας και πολύ σοβαρες ποινες και όχι χάδια και στα ποινικά και αστικά Δικαστήρια!
    Οσο για το οτι “το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει καθε προσφορο μέσο….”
    ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ….Το Δικαστήριο “χαϊδεύει” τις μαμαδες και ΕΚΤΕΛΕΙ τους πατεραδες και τα παιδιά!

    Reply
    1. ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ

      Να αγιάσει το στόμα σου, λεβέντη μου…

      Γίνονται επιστημονικές μελέτες, αλλά δεν εισακούγονται (αφορούν άλλες χώρες, “εμείς δεν είμαστε Σουηδία”). Γίνονται δημοσκοπήσεις, αλλά πάνε στον κάλαθο των αχρήστων (“τις οργάνωσαν φορείς υπέρ της συνεπιμέλειας”). Πηγαίνει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση με 15000 σχόλια, αλλά τα σχόλια αυτά φαίνεται να ενοχλούν κάποιους και απαξιώνονται (δεδομένου ότι είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ξεκάθαρα υπέρ της συνεπιμέλειας, διερωτόμαστε τι θα γινόταν αν ήταν είτε πολύ λιγότερα σε αριθμό είτε κατά της συνεπιμέλειας;).

      Το έχουμε πει πολλές φορές, παρακαλώ συγχωρέστε μας για την επανάληψη που ίσως μας κάνει κουραστικούς… Στα δικά μας χρόνια μαθαίναμε στις κρύες σχολικές αίθουσες ενός ορεινού χωριού ότι Δημοκρατία σημαίνει ότι επικρατεί η γνώμη της πλειοψηφίας. Τα πολιτεύματα στα οποία επιβάλλονται οι θέσεις μιας συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων ονομάζονται αλλιώς…

      Reply
  5. Δημητρης

    -Τι δουλειά κάνεις;
    – διαζευγμένη!

    ΑΚΟΎΤΕ ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΠΑΤΕΡΆΔΕΣ!!!!!! ΜΗΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΈΧΡΙ ΤΗ ΨΉΦΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΌΤΙΜΟΥ!!! ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΈΠΕΣΤΕ ΣΕ ΣΠΕΡΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΕΝΏ ΞΕΚΙΝΆΤΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΝΑ ΓΊΝΕΤΕ ΓΟΝΕΊΣ!!!!

    Reply
  6. Στάθης

    Εάν μου επιτρέπετε κατά την γνώμη μου θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα από εχθές.

    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι σύλλογοι δεν ενώνουν τις φωνές τους.
    Εκτός από τις δημοσιεύεις στο ίντερνετ υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δείξουμε την δυσαρέσκεια μας.

    Γιατί να μην κάνουμε μια ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα?
    Γιατί να μην ταχθούν όλοι οι σύλλογοι μαζί στον αγώνα που δίνουμε και ομόφωνα να ζητήσουν ακρόαση από κάθε αρμόδια αρχή και υπηρεσία?
    Κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να δείχνουμε την δυσαρέσκεια μας έμπρακτα.
    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα παλέψω για το συμφέρον του τέκνου μου χωρίς καμία κινητοποίηση και γράφοντας μόνο άρθρα και σχόλια.
    Πιστεύω ότι έχουμε αργήσει ώστε να κάνουμε κατανοητό ότι δεν παίζουμε με την ανατροφή των παιδιών μας.
    Πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
    Κάτι πρέπει να κάνουμε.

    Όσο για την ίδρυση ενός κόμματος που στόχο θα έχει το συμφέρον των παιδιών είμαι πολύ θετικός και σύμφωνος.
    Είναι κάτι όμως που αν καταφέρει να κάνει κάποια αλλαγή θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.

    Δεν χάνουμε κάτι να δοκιμάσουμε και άλλους τρόπους ώστε να δείξουμε την διαμαρτυρία μας.
    Στόχος μας είναι το συμφέρον των παιδιών μας και επιβάλεται να παλέψουμε.

    Reply
  7. Μαριλένα

    Έχοντας στην οικογένεια αδερφό και ανιψιά που καταταλαιπωρούνται για να δουν ο ένας τον άλλο, θα συμφωνήσω απόλυτα με τους αποξενωμένους παππούδες. Θα ήταν καλό για όσους μπαμπάδες βασανίζονται αλλά και για τις οικογένειές τους να ξέρουν ότι υπάρχει κάποιο κόμμα, νέο και άφθαρτο, που τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ της συνεπιμέλειας. Δεν αρκεί να ξέρουμε τι ΔΕΝ θα ψηφίσουμε, καλό είναι να ξέρουμε που μπορεί η ψήφος μας να πιάσει τόπο. Είμαστε πάρα πολλοί υπέρ της συνεπιμέλειας, όχι μόνο άντρες αλλά και γυναίκες. Παρακαλώ προσπαθήστε το, είμαστε δίπλα σας!

    Reply
  8. ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ

    Δυστυχώς το υπάρχον κομματικό σύστημα εμφανίζεται ιδιαίτερα διστακτικό στο να πρωτοστατήσει στην αλλαγή προς τον αυτονόητο και επιστημονικά και κοινωνικά μοναδικό αποδεκτό δρόμο, αναζητώντας απλώς δικαιολογίες για τη συνέχιση μιας άρρωστης κατάστασης η οποία λειτουργεί προς όφελος μιας αριθμητικά ελάχιστης συντεχνιακής μειοψηφίας. Θα προτείναμε τη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα με σαφή κατεύθυνση προς την καθιέρωση της συνεπιμέλειας στη χώρα μας, άνευ προϋποθέσεων και αστερίσκων, σε απόλυτη συμφωνία με τις διεθνείς συμβάσεις τις οποίες απλόχερα η χώρα μας υπογράφει. Οι άξιοι υποστηρικτές του Συλλόγου θα μπορούσαν, εφόσον το επιθυμούν, να πρωτοστατήσουν σε μια τέτοια προσπάθεια. Ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να γνωρίζει από το στενό και όχι μόνο περιβάλλον του αν και κατά πόσο μια τέτοια προσπάθεια αναμένεται να ευδοκιμήσει, ιδίως υπό το καθεστώς της απλής αναλογικής. Μήπως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για ένα τέτοιο εγχείρημα;

    Reply
  9. Γιώργος

    Μαύρο στη ΝΔ εννοείται!! Όπως επίσης εννοείται ότι πρέπει ο σύλλογος να ενεργοποιηθεί, να συντονιστεί με συλλόγους/φορείς έχουν τις ίδιες αντιλήψεις και να γίνουν κινητοποιήσεις άμεσα!!

    Reply
  10. ΑΡΗΣ

    ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΣΟ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ 0,02% ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ. ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΩΒ 5 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ.
    ΔΕΝ ΒΑΣΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟ ΑΝ ΔΙΝΕΙ 499 Ή ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.
    ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

    Reply
  11. Ιωάννης Τ

    Σωστός ο Γιώργος παραπάνω. Για κάθε ανοησία που κατεβαίνει στο κεφάλι καθενός γίνονται διαδηλώσεις και εδώ που πρόκειται για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων τίποτα;

    Reply
  12. Διονυσης

    και η εκμετάλλευση της μητρότητας ως μέσο πίεση κ προσπορισμου καλά κρατεί! είναι κρίμα γιατί με τόσες ελευθεριότητες στο περιβάλλον της κυβέρνησης αναμένεις πιο ανοικτό μυαλό Κρίμα

    Reply
  13. Γιώργος

    Επειδή οι πολιτικοί μας μόνο από ψήφους και φράγκα καταλαβαίνουν ας κάνουμε και εμείς μια πορεία όπως είθισται και μετά να δούμε αν θα υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Αλλιώς τα λέμε στις κάλπες.

    Reply
  14. ΑΡΗΣ

    Να κυρήξει ο σύλλογος ανένδοτο στην κυβέρνηση ψευτών, ούτε βήμα πίσω . θα αναμετρηθούμε στις εκλογές με τσιάρα.

    Reply
  15. Ιωάννης Τ

    Επειδή ακριβατουμε ανάμεσα στη λογική, την ηθική και το πολιτικό κόστος αφού δεν καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι από μελέτες, ειδικούς στοιχειώδεις κοινωνικές αξίες αλλά και βασικές τους συνταγματικες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ας λάβουν υπόψη τους το πολιτικό κόστος. Αρκετοί πίστεψαν και ψήφισαν την κυβέρνηση λόγω αυτών των εξαγγελιών για την πραγματική αναμόρφωση του εν λόγω δικαίου. Ο ψεύτης και ο κλέφτης το πρώτο χρόνο χαίρονται. Εδώ απλά θα πάρει κάνα χρόνο ακόμα. Ας το γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι η πίκρα και η απόγνωση δεν ξεχνιέται εύκολα. Άλλωστε ο λαός το έδειξε με την ψήφο του τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει να τιμωρεί το ψέμα και την αλαζονεία. Υποσχεθήκαμε συνεπιμελεια. Ούτε ΒΉΜΑ πίσω.

    Reply
  16. Αλέξανδρος Δ.

    Αν ο Κυριάκος το ήθελε θα είχε γίνει! Απλά δεν το θέλει και θα του γυρίσει μπούμερανγκ! Τόσο απλά!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *