Η λύση είναι η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ. Για το συνέδριο αναπαραγωγικής γονιμότητας.

Ξέσπασε σάλος για ένα απαράδεκτο διαφημιστικό τρέιλερ ενός συνεδρίου που διοργανώνεται στα Γιάννενα με θέμα την αναπαραγωγική γονιμότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

 

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι γνωστό. Ένοχα σιωπούμε όλοι.

 

Γιατί  η λύση δεν είναι ο γάμος αλλά  η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.

 

Η κορύφωση της αναπαραγωγικής ηλικία της γυναίκας  βρίσκεται κάπου μεταξύ είκοσι και τριάντα ετών.  Μετά πέφτει, πέφτει και πέφτει. Τελικά φθάνει κάπου στην ηλικία των σαράντα σε μονοψήφια νούμερα ποσοστών γονιμότητας.

 

Τι σημαίνει 10 % ποσοστό γονιμότητας; Θα έλεγε κανείς ότι στις εκατό φορές που η γυναίκα προσπαθεί να τεκνοποιήσει θα επιτύχει τις δέκα. Λάθος. Η πικρή αλήθεια είναι ότι στις εκατό γυναίκες οι δέκα θα τεκνοποιήσουν και οι άλλες ότι και να κάνουν δεν θα το καταφέρουν.

 

Και σε αυτή τη βιολογική πραγματικότητα επεμβαίνει η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Με μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης και  – σαν έσχατη λύση – με ξένο γενετικό υλικό. Ξένα, «δανεικά» ωάρια ή σπέρμα. Πολλές χιλιάδες ευρώ σε ιατρικά έξοδα. Περισσότερη σωματική ταλαιπωρία από τους κύκλους «θεραπείας».  Αβάσταχτο ψυχολογικό φορτίο για τους γονείς και των δύο φύλων.

 

Σωστά τα λέει η επιστήμη. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία. Η γονιμότητα είναι μέγιστο πρόβλημα της σημερινής γενιάς Ελλήνων. Η λύση όμως που δίνει το τρέιλερ αναπαράγει το πρόβλημα.

 

Οι νέοι άνθρωποι σήμερα δεν αντέχουν οικονομικά ένα γάμο, μια παραδοσιακή οικογένεια, τα σόγια, τις κοινοτυπίες και ένα ενδεχόμενο διαζύγιο. Απλά δεν είναι σίγουροι για μια εφόρου ζωής δέσμευση ενώ όταν είναι σίγουροι, απλά δεν μπορούν να την πληρώσουν.

 

Ο γάμος και η παράδοση είναι το πρόβλημα και όχι η από γνώριμη από παλιά υπογονιμότητα σε μεγαλύτερες ηλικίες. «Γεροντοκόρη ετών 27» είναι ο ορισμός που δίνει η  παράδοση.

 

Τη παράδοση έσπασε η γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, της Βουλής, του Αρείου Πάγου. Η σημερινή πραγματικότητα είναι οι γυναίκες πιλότοι μαχητικών αεροπλάνων, αξιωματικοί και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Και επιστήμονες και εργαζόμενες κάθε ειδικότητας.

 

Η σημερινή γενιά δεν ονειρεύεται το γάμο αλλά τη ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ. Στη κρίσιμη αναπαραγωγική ηλικία θα κάνουν οι γονείς συνειδητά τα παιδιά τους χωρίς όμως να προϋποτίθεται ο γάμος.

 

Εντός και εκτός γάμου οι γονείς θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Χωρίς να φοβούνται ότι μετά από χρόνια μπορεί να χωρίσουν. Θα ανατρέφουν από κοινού και εξίσου τα παιδιά τους, από το ίδιο ή από διαφορετικά σπίτια.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι τη ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ την πολέμησαν οι συντηρητικοί κύκλοι αριστεράς και δεξιάς. Όσοι βρίσκονται ακόμα στο χθες, χέρι χέρι με όσους εξαρτούν επαγγελματικά συμφέροντα από τη διαιώνιση του προβλήματος. Και σ’αυτούς συγκαταλέγονται και ο νομικός και ο ιατρικός κόσμος.

 

Εύλογη η ευασθησία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Που ήταν όμως η ευαισθησία  όταν ο Σύλλογος Συνεπιμέλεια την κάλεσε να λάβει θέση υπέρ της ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ; 

 

Την καλούμε εκ νέου να το κάνει.

 

Πρέπει να ενημερωθεί το κοινό για την υπογονιμότητα καταληγοντας ότι λύση είναι η πραγματική και πλήρης ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.

Σ.Σ.

Απόψεις Επισκεπτών ( 4 )

 1. ΑΡΗΣ

  Προσθήκη
  Την συνεπιμέλεια την πολέμησε η ίδια η Κυβέρνηση ,ούτε συντηρητικοί κύκλοι της δεξιάς ούτε της αριστεράς. Οι κουμουνιστες μέρα να πει η κυβέρνηση ειναι εξω νύχτα θα πούν αυτοί. Δυστυχώς αυτό ειναι το επίπεδο της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.
  Η νομοθέτηση αυτού του εκτρώματος της τάχα αυξημένης επικοινωνίας με ίδιες διατροφές ήρθε λόγω καταδικών απο το ΕΔΑΔ και πρόσφατης οδηγίας απο την ΕΕ.
  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα άτομο που απλά δαπανα 10.000 ευρώ τον μήνα τα οποία προέρχονται απο την ανέχεια και εξαθλίωση ανέργων και χαμηλοαμοιβόμενων.
  Στην Ελλάδα σήμερα το να τεκνοποιήσεις με εγχώρια κυρία φαντάζει αυτοκτονία.
  Ο γιός μου πάντως αν τεκνοποιήσει με ελληνίδα θα σταματήσει να είναι γιός μου. Τόσο απλά

  Reply
 2. gonisAdmin Post author

  Όπως τα λέτε. Θα κάναμε όμως ένα παιδί με την /τον αγαπημένη/νο μας όταν βρισκόμασταν στο πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο εάν ξέραμε ότι θα μεγαλώναμε το παιδί μαζί ουτως ή άλλως. Ακόμα και αν δεν πατρευόμαστε, ακόμα και αν παίρναμε χωριστούς δρόμους στη συνέχεια. Και θα είχαμε ζησει πολλαπλές αγάπες. Τη γνήσια πρώτη αγάπη για το σύντροφο της ηλικίας αυτής. Τη παντοδύναμη αγάπη για το παιδί μας. Την αγάπη για τη ζωή και την αισιοδοξία για το μέλλον. Όλ’αυτά που στερεί από το νέο άνθρωπο η συμβατικότητα των στερεοτύπων και των δεσμών της νεοελληνικής πραγματικότητας.
  Οι σειρήνες του “διάβασε, σπούδασε, δούλεψε, έχεις καιρό γι’ αυτά αργότερα”. Μόνο που αυτοί που τα τραγουδάνε είναι αυτοί που έκαναν τα παιδιά τους νέοι .

  Reply
 3. αρης

  Αυτοί μιλάνε για φορολογία υψήλή που δεν τεκνοτποιούν τα ζευγάρια και το αποδίδοιυν εκεί., Μιλάνε για επιδοματική πολιτική και άλλες τέτοιες ανοησίες. Δεν λεει κανείς ότι για να κάνεις παιδί με ελλεεινιδα θα πρέπει να εισαι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΌΣ. Να κάνει παιδί για να το πληρώνεις, για να μπείς φυλακή λόγω χαμηλού εισοδήματος ή ανεργίας , για να το δασκαλέυουν να σε βρίζει ενώ μόνο εσυ πληρώνεις για την διατροφή του και ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.
  Για τρελούς ψάχνουν.

  Reply
  1. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

   DIM PAP:
   LIKE! Έτσι Ακριβώς είναι!! με ελάχιστες εξαιρέσεις… οι οποίες όμως εμφανίζονται μετά, αφού την έχουμε ήδη πατήσει και έχουμε ήδη αποξενωμένα παιδιά!

   Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *